Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 7.7.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Olimpijske kvalifikacije v košarki, ki bodo dale zadnje potnike v Pariz, se končujejo v štirih različnih mestih. Slovenska reprezentanca svojo pot v Francijo išče na turnirju v Pireju.

Avtor: Marko Polak

Prvič in ne zadnjič. Na današnji dan pred natanko štiridesetimi leti je ameriški glasbenik Prince prvič zasedel vrh ameriške lestvice Billboard in sicer s skladbo When Doves Cry, z albuma (in seveda iz filma) Škrlatni dež. Tri v vrsto (od petih številk 1).

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Novinar Robi Poredoš že 27 let prebiva v New Yorku, kjer dela kot dopisnik Slovenske tiskovne agencije iz Združenih držav. Je odličen poznavalec tamkajšnje politike in dogajanja v družbi. Robi poleg vsakdanjih stvari, ki zaznamujejo življenje čez lužo, pripoveduje o najbolj aktualnih "ameriških vprašanjih" ta hip, kot so denimo prihajajoče predsedniške volitve. Pa o tem, kako na kakšnem srečanju Slovencev v Ameriki bistveno lažje kot Melanijo srečaš Donalda Trumpa.

Avtor: Mitja Peček

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji so končani četrtfinalni boji, po katerih na turnirju ostajajo le še štiri ekipe. Končujejo se tudi olimpijske kvalifikacije v košarki. Po včerajšnji polfinalni tekmi Slovenije in Grčije ponujamo odzive iz Pireja, posvetimo pa se še 9. etapi kolesarske dirke po Franciji, po kateri bo sledil prvi dan premora.

Avtor: Marko Pangerc

09:30
Novice

Začenjamo novo serijo oddaj o športu in rekreaciji. Tokrat predstavljamo športe, ki sodijo v olimpijski program, a so morda nekoliko manj znani, oziroma o njih ne govorimo toliko. Pred prvo oddajo predlagamo, da si nadenete čelado, saj gremo v BMX-park.

Avtor: Nina Smole, Jure Jeromen

10:30
Novice

Mohamed Jodeh je v prvi vrsti podjetnik. Že vse življenje se ukvarja s prodajo, uvozom in izvozom. Na nekaterih področjih je bil pionir in tako med prvimi začel z uvozom konzol za igranje videoiger ter pozneje toplotnih črpalk. Sicer pa je Mohamed Jodeh uglajen gospod, ki mirno pripoveduje svojo zgodbo ter predvsem skuša razložiti dojemanje položaja Palestincev. Rodil se je v Gazi. Tam preživel otroštvo, kot mladenič je prišel v Jugoslavijo, kjer se je šolal, zaljubil in ostal. Živel na Hrvaškem, ustalil se v Sloveniji.

Večji del njegove ožje družine pa je še vedno v Gazi. Kljub temu da jim je Mohamed Jodeh vedno na vsak način pomagal, jim zdaj ne more več, saj je to praktično nemogoče. Nedeljski gost Mohamed Jodeh odkrito spregovori o razmerah v Gazi, zakaj se zgodovina ponavlja, zakaj je “nikoli več” samo farsa in zakaj na območju, kjer živijo Palestinci, miru še dolgo ne bo.

Avtor: Gašper Andrinek

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Igor E. Bergant

12:30
Novice

Pred vrhuncem poletja, ki ga prinašajo olimpijske igre v Parizu, se končujejo številni veliki športni dogodki. Prav vozovnico za Pariz v Pireju lovijo slovenski košarkarji z Luko Dončićem, v Nemčiji gre h koncu evropsko nogometno prvenstvo. V boju za naslov ostajajo le še štiri ekipe. Kolesarsko karavano na dirki po Franciji pa po današnji 9. etapi s ciljem v Troyesu čaka prvi dan premora.

V popoldnevu se posvetimo še obema rokometnima reprezentancama ter odbojkarjem, ki se vneto pripravljajo na veliki dogodek v francoski prestolnici, in najboljšim motokrosistom sveta, ki so se še drugič pomerili v Indoneziji.

Avtor: Nina Smole

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Zadnja sprememba: 05.07.2024 14:00:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt