Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 6.7.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji so se začeli četrtfinalni boji. Po včerajšnjih tekmah sta že znana prva polfinalista, preostala dva bosta zvečer po obračunih Anglija : Švica in Turčija : Nizozemska.

Avtor: Luka Petrič

Mineva natančno 60 let od premiere filma A Hard Day`s Night, v katerem so člani slovite liverpoolske četverice igrali sami sebe. Šlo je za glasbeno komedijo, ki je izšla sredi največji beatlomanije, in se je v zgodovino vpisala kot eden najbolj vplivnih glasbenih filmov vseh časov.

Avtor: Jernej Sobočan

08:30
Novice

Z Nikom Škrlecem se podajamo nekam, kjer je prijetno sveže in čofotavo. Poslušalca Matevža je med potapljanjem spreletelo logično vprašanje o tem, kaj ima z boljšo vidljivostjo pod vodo opraviti potapljaška maska, Nik pa se je potopil v fizikalno razlago … In, ja, popil tudi nekaj bazenske vode.

Avtor: Nik Škrlec

Evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji se nadaljuje s tekmami četrtfinala, po katerih bodo v boju za evropski naslov ostale le še štiri ekipe. Kolesarje na Touru čaka nova ravninska etapa, slovenske košarkarje pa polfinale olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Pireju, kjer se bodo pomerili z gostitelji Grki.

Avtor: Dare Rupar

09:30
Novice
10:30
Novice

Potopisna predavanja biologa, fotografa, pilota in okoljevarstvenika Matevža Lenárčiča, ki je z ultralahkim letalom večkrat obletel zemeljsko oblo, so vedno zanimiva. Letalskim avanturam je v zadnjih letih dodal ekološko noto, saj je v sodelovanju z univerzo v Novi Gorici meril prisotnosti črnega ogljika v atmosferi. Njeno onesnaženje je bila tudi glavna tema predavanja na Colu nad Ajdovščino, na katerem je ob bogatem slikovnem gradivu izpostavil svoje poglede na navade in razvade človeštva, ki so krive za vse bolj očitne podnebne spremembe. O tem piše tudi v svoji najnovejši knjigi Točka brez vrnitve.

Avtor: Sandi Škvarč

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Na tolminskem Sotočju se jutri zaključuje 25. mednarodni umetniški in glasbeni festival Sajeta, ki že vse od leta 1998 povezuje različne ustvarjalne prakse in mednarodne glasbenike različnih žanrov. Ob 25. obletnici se bodo v petih dneh na več kot 30 koncertih na Sotočju in v Kinogledališču Tolmin predstavili izvajalci iz 17 držav, pripravili pa so pa tudi številne ustvarjalne delavnice za odrasle in otroke. Na Sotočju je tudi Mariša Bizjak.

Avtor: Mariša Bizjak

12:30
Novice
13:30
Novice

Charles Aznavour je veljal za enega najbolj priljubljenih pevcev v Franciji. Francoza z armenskimi koreninami so večkrat primerjali s Frankom Sinatro, s katerim je tudi sodeloval. Bil je izjemno plodovit pevec - v kar 70 let dolgi karieri je kot komponist, pevec in pisec besedil ustvaril več kot 1200 skladb v devetih jezikih.

Avtor: Klara Zupančič

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Slovenski košarkarji v Pireju lovijo olimpijsko vozovnico. Polfinale kvalifikacijskega turnirja prinaša dvoboj velikih zvezdnikov, Luka Dončića in Giannisa Antetokounmpa oziroma Slovenije in Grčije. Tekmovalni spored kolesarske dirke po Franciji pa ponuja novo ravninsko etapo in priložnost za sprinterske specialiste.

Avtor: Nina Smole

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Zadnja sprememba: 06.07.2024 02:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt