Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 4.7.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Kolesarska dirka po Franciji v prvem tekmovalnem tednu ponuja največ ravninskih etap, namenjenih sprinterskim specialistom. Danes se bodo za zmago pomerili v Dijonu, etapa pa naj ne bi vplivala na skupno razvrstitev, v kateri še naprej vodi Tadej Pogačar.

Avtor: Igor Tominec

Novinar Slovenske tiskovne agencije že 27 let prebiva v New Yorku, kjer dela kot dopisnik iz Združenih držav. Je odličen poznavalec tamkajšnje politike in dogajanja v družbi. Ko smo ga leta 2014 prvič gostili v oddaji Globalna vas, je tako pripovedoval o izbruhu množičnih protestov zoper policijsko nasilje nad temnopoltimi Američani. Deset let pozneje opaža(mo), da se napetosti med pripadniki dveh nasprotujočih si političnih polov in drugih družbenih skupin še zaostrujejo. Robi v intervjuju pripoveduje o najbolj aktualnih "ameriških vprašanjih" ta hip, pa tudi o vseh sortah vsakdanjih stvari, ki zaznamujejo življenje v Ameriki.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Kolesarsko karavano na Touru čaka nova ravninska etapa, na kateri bodo imeli vnovič največ možnosti za zmago sprinterski specialisti. Po 163 kilometrih se bo šesta etapa končala v Dijonu. Slovenske košarkarje medtem v Grčiji čaka druga kvalifikacijska tekma za uvrstitev na olimpijske igre. Polfinale turnirja v Pireju bodo potrjevali proti Novozelandcem.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

Pogovor naših reporterjev v Franciji in gosta o dogajanju na ravninskih etapah, kjer so po napornem uvodu v tritedensko preizkušnjo pravo priložnost za dokazovanje končno dobili tudi kolesarski sprinterji.

Avtor: Igor Tominec

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Četrtki so pri nas rezervirani za znanost in tudi če je Frekvenca X na počitnicah, so naši avtorji oddaj pripravili skupek tistih, ki so zaznamovale njihovo letošnjo sezono. Tokrat je oddajo pripravila Maja Stepančič.

Avtor: Maja Stepančič

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V Zgodovinskem atriju ljubljanske Mestne hiše je na ogled razstava Gledališče Möderndorfer, ki je nastala kot nadaljevanje istoimenske zelo obsežne monografije, v kateri se Vinko Möderndorfer posveča 106 uprizoritvam, ki jih je režijsko zasnoval v dobrih štirih desetletjih. Gre za potujočo razstavo 46 fotografij, ki je že gostovala v različnih gledališčih po Sloveniji, tudi v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu. Z Vinkom Möderndorferjem se je srečala Nina Zagoričnik.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

V četrtkovem popoldnevu spremljamo kolesarje, ki jih šesta etapa dirke po Franciji vodi proti Dijonu. Ravninska trasa etape napoveduje nov boj sprinterskih specialistov. Slovenski košarkarji medtem v Grčiji lovijo olimpijsko vozovnico. Na kvalifikacijskem turnirju v Pireju je današnji nasprotnik Nova Zelandija. Zmaga je nujna za uvrstitev v izločilne boje, poraz bi že pomenil konec olimpijskih sanj.

Avtor: Nejc Jemec

16:30
Novice
17:30
Novice
17:35
Obvestila

Zadnja sprememba: 03.07.2024 14:15:10

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt