Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 3.7.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenski košarkarji so olimpijske kvalifikacije začeli proti reprezentanci Hrvaške. V Pireju se bodo jutri pomerili še z Novo Zelandijo, po kateri bodo sledili polfinalni tekmi in finale. Le zmagovalka turnirja se bo uvrstila na turnir v Parizu.

Avtor: Marko Polak

Kviz s pravilnimi odgovori, ki vam verjetno ne bodo prišli prav, razen ob sredah zjutraj.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premeierno predvajanje nove slovenske glasbe.

Avtor: Andrej Karoli

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji so se končali dvoboji osmine finala. Turnir bo nadaljevala le še osmerica reprezentanc, v prvem četrtfinalu se bosta v petek pomerili Španija in gostiteljica prvenstva Nemčija. Slovenski košarkarji pa so v Grčiji olimpijski kvalifikacijski turnir začeli s tekmo proti Hrvaški. V Pireju bo naslednja nasprotnica Nova Zelandija.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

»Nič zato, če gre za le en dan, nekdo je nekaj podaril zato, da smo lahko en dan z otroki nekje na lepšem. In bodimo hvaležni za vsako minuto, ki jo lahko tam preživimo,« o možnosti, da v okviru akcije Čarobno poletje s svojima otrokoma odide na enodnevno doživetje, razmišlja samohranilka, ki zaradi skrajšanega delovnika in nizke plače z otrokoma komajda preživi mesec. Zato je pomoč akcij, ki jim lepšajo počitnice, sploh edina, ki jo imajo za preživljanje kakovostnih počitniških dni. Letovanja otrok, ki jih omogočajo različne humanitarne organizacije, so za otroke neprecenljiva izkušnja, a to niso doživetja, ki bi jih izkusili skupaj z družino. In čeprav je to morda le enodnevni izlet, obisk bazena, prireditve, ogled predstave, za družine pomeni več, kot bi si lahko predstavljali. To se je velikokrat pokazalo v akciji Čarobna zima, zato bo to poletje akcija dobila še poletno različico. S sredstvi, zbranimi za Čarobno poletje, bodo vsaj en brezskrbni dan doživetij lahko izkusile družine z vseh koncev Slovenije.

Mama z dvema otrokoma v finančni stiski,
Tina Lamovšek, koordinatorica projektov Botrstva

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Po podatkih Mednarodnega združenja estetskih kirurgov je bil lani najpogostejši kirurški poseg liposukcija, sledila sta ji povečanje dojk in operacija vek. Najpogostejša nekirurška posega sta bila uporaba botulin toksina oziroma botoksa in polnil s hialuronsko kislino. V Sloveniji registra estetskih posegov sicer nimamo, a tudi pri nas se vse več ljudi odloča za estetske posege različnih vrst. Kjer pa je povpraševanje, je tudi črni trg, predvsem na področju nekirurške estetike, torej vbrizgavanja hialuronskih polnil in botoksa. Kdo pri nas lahko izvaja tovrstne posege in kakšne so lahko posledice nestrokovno opravljenih, smo preverili v tokratnem Vročem mikrofonu.

Avtor: Veronika Gnezda

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V novi rubriki Glas mednarodne ulice sprašujemo tujce, kaj menijo o aktualnih družbenih polemikah. Prva epizoda je še posebej turistična: platforme za kratkoročno oddajanje nastanitev da ali ne? Kje prenočujejo ljubljanski turisti? Katere so prednosti in slabosti takega najema? Kako bi se znašli, če bi storitev prepovedali? In kakšne so izkušnje domačinov iz držav, kjer na ta način namestitve ni več mogoče najeti?

Avtor: Mojca Jevšek

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Shasha Liao je v Slovenijo prišla pred osemnajstimi leti. Sem jo je pripeljala ljubezen na prvi pogled, kot rada poudari. V Ljubljani vodi turistično agencijo, dvakrat na leto obišče Kitajsko, kjer neznansko uživa v karaokah. Pravi, da če si v Sloveniji zaželi kitajsko hrano, mora v restavracijo poklicati kak dan prej, da ji pripravijo pravo kitajsko hrano, saj je ta po večini prilagojena okusu Evropejcev. Rodila se je v času politike enega otroka, zdaj pa pravi, da na Kitajskem rodnost upada, tudi poroke so vse redkejše, nepremičnine pa bistveno dražje kot tu. Ljubljana ji je všeč, ker je vse na dosegu roke, naš način življenja pa omogoča kakovostno druženje z otroki.

Avtor: Maja Stepančič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Peta etapa kolesarske dirke po Franciji ponuja novo priložnost za sprinterske specialiste. Ob razpletu etape v oddaji podrobneje še o zaključku hokejske lige NHL in sezoni slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki vso kariero igra za klub iz Los Angelesa.

Avtor: Marko Pangerc

V oddaji ponujamo najnovejši del nogometnega podkasta Žoga je okrogla, v kateri so valovski športni novinarji potegnili črto pod boje osmine finala evropskega prvenstva, na katerem ostaja le še osmerica ekip. Pot se je v Nemčiji končala tudi za slovensko reprezentanco, ki je na prvenstvu pustila dober vtis in bila proti Portugalski pred zgodovinskim uspehom, a premalo zbrana pri izvajanju 11-metrovk.

Avtor: Luka Petrič

Izbrana nova dela rokovskih, metal in blues glasbenikov ter brskanje po arhivu albumov, ki so bili objavljeni pred desetletji. Zanimivi pogovori s tujimi in domačimi izvajalci, napovednik koncertnih dogodkov in še in še.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 02.07.2024 14:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt