Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 2.7.2024

01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je prvič zaigrala v izločilnih bojih enega največjih turnirjev. V osmini finala evropskega prvenstva se je v Frankfurtu pomerila s Portugalsko. Nocoj bosta v Nemčiji znana še zadnja četrtfinalista.

Avtor: Boštjan Janežič

Marta Satler je pred približno dvema desetletjema zbolela za rakom. Po zahtevnem zdravljenju, ko še ni vedela, ali je bolezen premagala ali ne, je ugotovila, da potrebuje pavzo. Od vseh preizkušenj, bolezni, družine in sploh vsega. In se je odločila, da gre kot prostovoljka v Ugando, v kraj ob jezero Bunyonyi, kjer je bila nadomestna babica prostovoljcem in afriškim otrokom. V naslednjih dvajsetih letih je skupaj tri leta preživela v Ugandi, učila plavati otroke, številnim poiskala botre, da so lahko nadaljevali šolanje, izdala pa je tudi prvo slikanico v jeziku ručiga. Miha Švalj jo je pred meseci povabil v našo Pavzo.

Avtor: Miha Švalj

08:30
Novice

Po tekmi osmine finala evropskega nogometnega prvenstva se nam z jutranjo analizo oglasi naša reporterska ekipa iz Nemčije.

Avtor: Katja Stojnič, Luka Petrič

Slovenska nogometna reprezentanca se je v osmini finala evropskega prvenstva pomerila s Portugalsko. Nocoj bosta po dvobojih Romunija : Nizozemska in Avstrija : Turčija znana še zadnja četrtfinalista prvenstva v Nemčiji. Slovenski košarkarji nocoj začenjajo olimpijske kvalifikacije, v Pireju bodo prvi nasprotniki Hrvati, kolesarska karavana pa se bo na Touru z italijanskih cest preselila na francoske.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

Začenjamo novo serijo oddaj o športu in rekreaciji. Tokrat bomo predstavili športe, ki sodijo v olimpijski program, a so morda nekoliko manj znani oziroma o njih ne govorimo toliko. Verjemite, da bo še kako zanimivo, pred prvo oddajo pa predlagamo, da si nadenete čelado, saj gremo v BMX park.

Avtor: Nina Smole

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Ob festivalih Gora Rocka na Šentviški planoti in Soča Outdoor Festivala na Sotočju se bo v Posočju v sredo začela še 25. Sajeta, sledili pa bodo še Butik z elektronsko glasbo, Tolminator z metalskimi ritmi in Punk Rock Holiday. Festivali na Tolminskem imajo že dolgo tradicijo – začeli so se namreč že konec 90-ih let. Kaj ti prinašajo, kako so se razvijali, kako se je v tem času spreminjal odnos domačinov do festivalov, kakšni sta vizija Občine Tolmin in prihodnost tolminskega Sotočja, ki je v teh letih postalo sinonim za festivalsko dogajanje?

Avtor: Mariša Bizjak

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V Ljubljani bo še do sredine julija na ogled posebna fotografska razstava, ki z najnovejšo tehnologijo reliefnega tiska, z zvočnim opisom in z obširnim opisom v brajici slepim in slabovidnim omogoča posebno doživetje 11 fotografskih umetnin, hkrati pa videčim s pomočjo simulacijskih očal omogoča, da svet okoli sebe, s tem pa tudi fotografije, vidijo tako, kot jih vidijo ljudje z različnimi okvarami vida: od glavkoma do diabetične retinopatije, sive mrene in drugih. Taka simulacija lahko pomaga razumeti izzive, s katerimi se soočajo ljudje z okvaro vida. Zvočno razglednico z razstave pošljemo v Kulturnicah s pomočjo enega izmed avtorjev in obiskovalca, ki ne vidi že od rojstva.

Avtor: Jana Vidic

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Po treh etapah na italijanskih cestah se kolesarska karavana s 4. etapo letošnjega Toura, ki ponuja 3600 višinskih metrov, seli na francoske ceste.

Avtor: Igor Tominec

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Doktorica Tanja Petrović je antropologinja in jezikoslovka, ki zgodovino bere iz konzerv jadranskih sardin, tetovaž JLA in podobnih ostalin polpretekle zgodovine, ki jih, kadar smo površni ali površne, radi odvržemo na smetišče jugonostalgije. Kaj zgodbe teh predmetov in pojavov sporočajo po 33 letih?

Avtor: Miha Šalehar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Ob koncu prve gorske etape na letošnjem Touru, na katerem se je kolesarska karavana iz Italije preselila v Francijo, se posvetimo zboru slovenske ženske rokometne reprezentance, ki je začela priprave na olimpijski turnir v Parizu.

Avtor: Dare Rupar

Slovenska košarkarska reprezentanca z Luko Dončićem lovi vozovnico za Pariz. Na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Pireju je prva nasprotnica Hrvaška.

Avtor: Marko Polak, Luka Skarlovnik

Zadnja sprememba: 02.07.2024 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt