Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 30.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Najslovitejša kolesarska dirka na svetu se je prvič v 111-letni zgodovini začela na italijanskih cestah. Na francoske bo karavana, v kateri je tudi pet slovenskih kolesarjev, zapeljala šele na torkovi četrti etapi.

Avtor: Igor Tominec

Kratkoročni spomin ne bo prišel, ker je skupina Human League, ena izmed najbolj priljubljenih elektro pop zasedb v osemdesetih, najboljše trenutke živela takrat. In čeprav je bil najbolj prepoznaven član zasedbe pevec Phil Oakey, brez današnjega slavljenca Adriana Wrighta, ki je bil avtor večine skladb, Human League ne bi ostali v kolektivni zavesti ne več tako mlade generacije. Tri v vrsto nas peljejo v Sheffield v sredino osemdesetih prejšnjega stoletja.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Slovenija, Združene države in Nemčija. To so države, kjer Martin Marion kombinira družinsko življenje in delo. Je pesnik, igralec in član skupine uprizoritvenih umetnikov Blue Man Group. Z Mitjo Pečkom sta se v Globalni vasi pogovarjala o pisanju sonetov, družinskem življenju, pa tudi o nogometu in domovini. Tole je njegov odgovor na vprašanje, ali imata slovenščina in Slovenija kaj opraviti z njegovo ustvarjalnostjo.

Avtor: Mitja Peček

Na evropskem prvenstvu v Nemčiji, kjer sta znana prva četrtfinalista, se nadaljujejo boji osmine finala. Nocojšnja para sta Anglija : Slovaška in Španija : Gruzija. Kolesarska karavana na Touru se bo danes ustavila v Bologni, zaključni turnir letošnje odbojkarske lige narodov pa se bo sklenil s tekmama za 3. mesto in večernim velikim finalom.

Avtor: Tomaž Langerholz

09:30
Novice

Bližamo se glavni turistični sezoni. Tudi v Dalmaciji po pandemiji objavljajo vedno boljše statistike, letos pričakujejo morda ponovno celo rekordne številke, tudi zaradi slovenskih gostov. Kaj pa vse skupaj pomeni za kakovost ponudbe, cene in ne nazadnje za okolje? Je trajnostni turizem sploh resna možnost ali samo izraz za loščenje od sle po zaslužku zamazane podobe?

Avtor: Luka Hvalc

10:30
Novice

Čeprav že dolgo živi na Danskem, je Zlatko Burić - Kićo prvi hrvaški igralec, ki je pred dvema letoma prejel nagrado za najboljšega evropskega igralca za vlogo v filmu Rubena Östlunda Trikotnik žalosti. Odraščal je v Osijeku, v času, ko so vsi poslušali punk in v kinematografih gledali filme z Jeanom-Paulom Belmondom. Spominja se alternativne kulturne scene, ki se je oblikovala okoli eksperimentalne gledališke skupine Kugla glumište, prijateljstva z Markom Brecljem, igranja v svojem bandu Telepatska Internacionalna Grupa T.I.G., kuhanja sarme in glasnega poslušanja glasbe na radiu.

Avtor: Kaja Ravnak

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Damjan Zorc

12:30
Novice

Evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji nadaljuje le najboljših šestnajst reprezentanc. Slovenska reprezentanca se zavzeto pripravlja na jutrišnji dvoboj s Portugalsko in njenim prvim zvezdnikom, Cristianom Ronaldom. Ob dogajanju v Nemčiji, kjer sta znana že prva četrtfinalista, spremljamo drugo etapo kolesarske dirke po Franciji, ki se je začela na italijanskih cestah. Med veliko četverico favoritov za končno zmago sodita Tadej Pogačar in Primož Roglič, ob njiju še lanski zmagovalec, Danec Jonas Vingegaard, in Belgijec Remco Evenepoel.

V nedeljskem popoldnevu se podrobneje posvetimo še zaključku letošnje odbojkarske lige narodov na Poljskem, zadnjim bojem športnih plezalcev pred olimpijskimi igrami, pomerili so se na tekmi svetovnega pokala v Innsbrucku, najboljšim motokrosistom sveta, ki sezono nadaljujejo v Indoneziji in slovenskim košarkarjem, ki so se po končanih pripravah odpravili na olimpijski kvalifikacijski turnir v Grčiji.

Avtor: Uroš Volk

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Zadnja sprememba: 29.06.2024 02:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt