Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 28.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Najboljši kolesarji sveta so zbrani v Firencah, kjer se bo jutri začela 111. dirka po Franciji. Na slovitem Touru, ki se bo po 21. tekmovalnih dneh zaradi olimpijskih iger izjemoma končal v Nici, bo nastopilo pet Slovencev. V boju za skupno zmago med osrednje favorite sodita Tadej Pogačar in Primož Roglič.

Avtor: Igor Tominec

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

Avtor: Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Katja Stojnić

Za slovenske odbojkarje se bo v Lodžu začel zaključni turnir lige narodov. V četrtfinalu bodo zvečer nasprotniki Argentinci. V Firencah pa se bodo pred jutrišnjo prvo etapo predstavile ekipe, ki bodo nastopile na 111. kolesarski dirki po Franciji. Med osrednje favorite za končno zmago sodita tudi slovenska asa Tadej Pogačar in Primož Roglič.

Avtor: Jakob Kuhar

09:30
Novice
10:30
Novice

Na mednarodnem festivalu uličnega gledališča se bo v najstarejšem desetničarskem mestu zvrstil butični šopek domačih in tujih nastopajočih. V treh bodo predstavili osem atraktivnih in interaktivnih predstav, ko se bo Ana Desetnica odpravila na pot po državi. Do 7. julija bo obiskala štirinajst mest. Pot bo sklenila pri najmlajšem članu festivalske družine v Tolminu.

Avtor: Sara Zmrzlak

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slovenska predsednica se mudi v Kijevu, pred časom pa se je udeležila tudi mednarodne konference v Švici na temo vojne v Ukrajini. Tam je poudarila, da lahko samo Ukrajina določa, kakšen mirovni sporazum je zanjo sprejemljiv. Koliko je ta konferenca res spremenila oziroma vplivala na potek dogajanja na bojišču? Kaj za vojno v Ukrajini pomenijo obiski Vladimirja Putina v Severni Koreji in Vietnamu? Kakšne posledice bodo sledile novim korakom ukrajinskega in moldavskega približevanja Evropski uniji? In kaj ima sojenje ameriškemu novinarju Evanu Gershkovichu opraviti s Slovenijo? O vsem tem v 18. vzporedniku moskovska dopisnica Vlasta Jeseničnik.

Avtor: Rok Kužel

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Teden, ko je tako uradno kot neuradno praznovala vsa Slovenija, bo pod drobnogled vzel Damjan Zorc.

Avtor: Damjan Zorc

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji je zadnji prosti dan pred začetkom izločilnih bojev. Te bosta jutri odprli reprezentanci Italije in Švice. Slovenija se bo v osmini finala v ponedeljek pomerila s Portugalsko in njenim prvim zvezdnikom, Cristianom Ronaldom. Slovenski košarkarji bodo zvečer odigrali zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na olimpijske kvalifikacije v Grčijo. V Stožicah se bodo nocoj, tudi z Luko Dončićem v ekipi, pomerili z Brazilijo, medtem ko se bo za športne plezalce v Innsbrucku nadaljevala tekma svetovnega pokala.

Avtor: Jure Jeromen

V petkovem večeru spremljamo tekmi slovenskih odbojkarjev in košarkarjev. Odbojkarji polfinale zaključnega turnirja lige narodov v Lodžu na Poljskem lovijo proti Argentincem. Slovenski košarkarji, ki so močnejši za svojega prvega zvezdnika Luko Dončića, pa s tekmo proti Braziliji v Stožicah končujejo priprave na olimpijske kvalifikacije v Grčiji.

Avtor: Boštjan Reberšak, Anja Hlača Ferjančič, Marko Polak in Luka Skarlovnik

Zadnja sprememba: 27.06.2024 13:00:07

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt