Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 27.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Letošnja odbojkarska liga narodov se s turnirjem najboljših osmih reprezentanc sveta, med katerimi je tudi slovenska, končuje na Poljskem. V Lodžu so pred prvimi tekmami opravili še žreb skupin olimpijskega turnirja v Parizu.

Avtor: Boštjan Reberšak

Martin se je v študentskih letih kalil v Združenih državah Amerike, kjer se je uveljavil kot gledališki igralec, med drugim kot član skupine uprizoritvenih umetnikov Blue Man Group, ki slovi po izvirnih odrskih produkcijah vsestransko ustvarjalnih pripadnikov z značilnimi modroobarvanimi obrazi in telesi. Nekje od preloma tisočletja kombinira življenje v Ameriki, Nemčiji in Sloveniji, kjer ga poznamo zlasti kot filmskega igralca, je namreč prejemnik nagrade vesna za posebne dosežke v filmski produkciji, ki jo je leta 2011 prejel za svoj nastop v filmu Stanje šoka iz leta 2011. Od takrat se udejstvuje tudi kot pesnik; med drugim je izdal knjigo in zgoščenko z otroškimi pesmicami z naslovom Zmajček drago in ljubljena Ljubljana in zbirko sonetov v slovenščini z naslovom S.O.N.E.T.I. V zadnjih letih se, kot pravi, posveča predvsem družinskemu življenju in kar največ časa preživi s svojimi otroki v nemški prestolnici Berlin.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Z zadnjimi tekmami v skupinah E in F se je končal skupinski del evropskega prvenstva v nogometu, po katerem bo turnir v Nemčiji v izločilnih bojih nadaljevalo le še šestnajst najboljših reprezentanc. Med temi tudi slovenska, ki je po sinočnjem razpletu dobila svojega nasprotnika v osmini finala. Na Poljskem pa se bo zvečer začel sklepni turnir najboljših osmih reprezentanc v odbojkarski ligi narodov.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice
10:30
Novice
10:45
Aktualno

Aktualno dogajanje v reportažah, portretih in pogovorih.

Avtor: VAL202

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Na predolimpijske počitniške četrtke na Valu opozarjamo na dosežke znanstvenega leta. Letos je Frekvenca X sledila marsičemu, prvi povzetek pripravlja Maja Ratej.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Pred nekaj dnevi je minilo 50 let od silovitega potresa, ki je v 70. letih prejšnjega stoletja prizadel Kozjansko. Veliko ljudi je tedaj ostalo brez strehe nad glavo, še bolj pa se je potres zapisal v kolektivni spomin po tem, da je v velikih solidarnostnih akcijah povezal tedanjo državo in zaradi posledične obnove tudi povsem spremenil videz krajine.

Avtor: Maja Ratej

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

10. julija se bo začel Jazz Festival Ljubljana, eden najstarejših tovrstnih v Evropi, ki neprekinjeno poteka že 65 let. Pred začetkom, ki bo postregel z obiskom New Orleansa, zibelke jazza, se pogovarjamo s programsko vodjo festivala Tino Lešničar.

Avtor: Katja Stojnić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Dva dneva pred začetkom slovite dirke po Franciji se je v Salzburgu predstavila nemška ekipa Bora, katere adut na dirki po Franciji bo slovenski as Primož Roglič. Nedaleč stran, v Innsbrucku, pa se nadaljuje svetovni pokal v športnem plezanju.

Avtor: Jure Jeromen

Zadnja sprememba: 27.06.2024 13:00:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt