Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 26.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Nemčiji odigrala še zadnjo tekmo skupinskega dela turnirja. V Kölnu se je pomerila z Anglijo, obračun pa je odločal o uvrstitvi v izločilne boje.

Avtor: Boštjan Janežič

Tako preprosta vprašanja, da so odgovori presenetljivo prevečkrat napačni.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premiere nove slovenske glasbe.

Avtor: Andrej Karoli

Po zadnji tekmi predtekmovanja se nam po prespani noči z analizo tekme in pogledom naprej oglasi naša reporterska ekipa iz Nemčije.

Avtor: Andrej Karoli. Luka Petrič

Slovenska nogometna reprezentanca je skupinski del evropskega prvenstva v Nemčiji končala s tekmo proti Angliji. Ob razpletu skupine C in odzivih iz slovenskega tabora se posvetimo še slovenskim košarkarjem, ki se pripravljajo na olimpijske kvalifikacije. V sklopu priprav so se včeraj v Stožicah pomerili z Litvo.

Avtor: Luka Skarlovnik

09:30
Novice
10:30
Novice

Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj OECD je poleg bralne, matematične in naravoslovne pismenosti v letu 2022 v 64 državah prvič preverjala tudi ustvarjalno mišljenje 15-letnikov, pri tem so sodelovali tudi slovenski dijaki in dijakinje. Slovenski 15-letniki so dosegli nadpovprečne rezultate pri matematični in naravoslovni pismenosti, pri bralni pismenosti pa so bili pod povprečjem OECD.

Avtor: Kaja Ravnak

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Je prodaja beljakovinskih prehranskih dodatkov nuja ali marketinški trik? Ali vas bolj prepriča embalaža navadnega pudinga ali tista, na kateri piše dodanih 20 g beljakovin? Kako šibki smo ljudje, ko gre za prehransko svetovanje, in kako hitro podležemo nekaterim praznim obljubam? O tako imenovani proteinomaniji govorimo v tokratnem Vročem mikrofonu in se sprašujemo, ali je več beljakovin tudi zares boljše za naše telo.

Avtor: Maja Stepančič

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V Mariboru se je s povorko na nabrežju in slovesnim odprtjem na osrednjem prizorišču začel mednarodni festival folklore, 36. Folkart. V mesto je pripeljal svetovno nesnovno kulturno dediščino Indije, Južne Koreje, Nove Zelandije, Paname, Portugalske in Črne gore. Folklorni mozaik zaokrožujejo člani AFS Študent.

Avtor: Sara Zmrzlak

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Fizičarka Labrini Athanasopoulou in glasbenik Konstantinos Sachos. Par iz Grčije, ki je v Ljubljani odprl restavracijo s tradicionalno grško hrano. Eden je prišel v Slovenijo zaradi službe, drugi pa zaradi ljubezni. Vse se je začelo pri njima doma - s kuhanjem za prijatelje, ki so ju kmalu zatem začeli spraševati: »Zakaj ne odpreta restavracije?« Od prodajalne z olivnim oljem in do odprtja domače taverne. Konstantinos pravi, da je hrana zanj vrsta umetnosti, kot glasba. Če eno in isto pesem zaigraš stokrat, bo prav tolikokrat zvenela drugače. V pogovoru z njima predvsem o hrani in kulinaričnih užitkih, grških tradicijah, glasbi in o uresničitvi želja v Sloveniji.

Avtor: Neja Jerant

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Pred začetkom kolesarske dirke po Franciji se je v Salzburgu predstavilo moštvo Bore, ki ima z novim pokroviteljem visoke cilje. Kapetan nemške ekipe na slovitem Touru bo Primož Roglič. Popoldanske športne minute namenjamo še slovenskim biatloncem, ki so na Pokljuki začeli priprave na novo zimsko sezono.

Avtor: Uroš Volk

V oddaji ponujamo najnovejšo epizodo podkasta Žoga je okrogla, ki je namenjena evropskemu nogometnemu prvenstvu v Nemčiji, kjer se končujejo tekme skupinskega dela tekmovanja. Tega je slovenska reprezentanca sklenila s tekmo proti sloviti reprezentanci Anglije. O nastopih Slovenije, razpletu preostalih skupin in nadaljevanju prvenstva s šestnajsterico najboljših moštev so se v podkastu z gosti pogovarjali valovski športni novinarji.

Avtor: Luka Petrič

Izbrana nova dela rock, metal in blues glasbenikov, ter brskanje po arhivu albumov, ki so bili objavljeni pred desetletji. Zanimivi pogovori s tujimi in domačimi izvajalci, napovednik koncertnih dogodkov in še in še.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 25.06.2024 15:25:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt