Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 23.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Z včerajšnjo večerno tekmo med Belgijo in Romunijo se je končal drugi krog skupinskega dela evropskega nogometnega prvenstva. Nekaj ekip je z mislimi že pri izločilnih bojih, druge pa si morajo osmino finala v Nemčiji še izboriti. Med temi je tudi Slovenija, ki se bo v torek pomerila z Anglijo.

Avtor: Marko Cirman

Valižanski glasbenici so ob začetku kariere namignili, da bi lahko postala ikona britanskega popa. Namigi so se uresničili le bežno in čeprav je osvojila tako gremija za najboljšo vokalno izvedbo prvenca Rockferry in tri nagrade britanske glasbene industrije, je Duffy ostala na radarju le tistim, ki pomnijo. Spomini pa so glasbeno izjemni. Duffy je danes dopolnila 40 let.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Anabelle Križnar je doktorica umetnostne zgodovine, ki v Sevilli raziskuje stenske poslikave cerkva. Njena soseska, nekoč romsko naselje, je danes turistični center uličnega dogajanja. V pogovoru razlaga o andaluzijskem delovniku, domnevni lenobi in vročini, ki pa v tradicionalni razgreti regiji letos zamuja.

Avtor: Mitja Peček

Z dvobojem skupine E med Belgijo in Romunijo se je končal drugi krog rednega dela evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji, v katerem si je nekaj ekip že zagotovilo igranje v osmini finala. V Stožicah pa se bo nocoj končal turnir odbojkarske lige narodov. Slovenija se bo v zadnji tekmi večera pomerila s Srbijo, ki se še bori za olimpijsko vozovnico.

Avtor: Miha Trošt

09:30
Novice

Navadno se sprememb in dobrih navad lotimo ob novem letu. Mi pa smo se odločili, da ne bomo čakali na januar, in smo rokave zavihali že maja. V prvih štirih epizodah oddaje Ne čakaj na januar smo tako govorili o pomenu telesne dejavnosti, umovadbe, prostega časa in prehrane. V zadnji epizodi se je Ajda Kus s sogovorniki posvetila spanju.

Avtor: Ajda Kus

10:30
Novice

Branko Šturbej velja za enega najvidnejših in najbolj vsestranskih igralcev v slovenskem gledališču. Njegov umetniški opus je osupljivo bogat z več kot sto različnimi gledališkimi, televizijskimi, filmskimi in radijskimi vlogami.
Po gimnaziji in diplomi iz dramske igre in umetniške besede na AGRFT se je leta 1985 zaposlil v SNG Drama Ljubljana. Sledila so leta angažmaja v mariborski Drami. Po sedmih letih pa se je vrnil v ljubljansko Dramo. Leta 2001 se je zaposlil na AGRFT, kjer je danes izredni profesor, do nedavnega pa je bil tudi predstojnik katedre za dramsko igro.
Branko Šturbej je letošnji prejemnik Borštnikovega prstana, ki velja za osrednjo slovensko nagrado za igralsko ustvarjalnost.

Avtor: Nina Zagoričnik

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Gašper Andrinek

12:30
Novice

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji se začenja zadnji krog rednega dela tekmovanja, ki bo dal dokončno podobo parov osmine finale. Izločilne boje si bo v torek skušala zagotoviti tudi slovenska reprezentanca, ki ji za uvrstitev med šestnajsterico proti Angliji po vsej verjetnosti zadostuje že neodločeni izid. Ob odzivih iz slovenskega tabora po dveh odigranih tekmah se v nedeljskem športnem popoldnevu posvetimo še preostalim dogodkom, ki so zaznamovali teden. Slovenski odbojkarji so v Stožicah tudi uradno potrdili nastop na olimpijskih igrah v Parizu in bodo turnir lige narodov pred domačim občinstvom nocoj končali proti Srbiji. Košarkarska reprezentanca se pripravlja na olimpijske kvalifikacije v Pireju. Danes bo v Vilni, brez Luke Dončića, odigrala prvo prijateljsko tekmo proti Litvi, v Beogradu se končuje evropsko prvenstvo plavalcev, kolesarji pa so se za državne naslove pomerili v Trebnjem.

Avtor: Aljaž Golčer

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Odbojkarski turnir lige narodov v Ljubljani se končuje s tekmo Slovenije in Srbije.

Avtor: Boštjan Reberšak

Zadnja sprememba: 23.06.2024 00:05:14

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt