Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 22.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Na evropskem prvenstvu v plavanju v Beogradu ostajata le še dva tekmovalna dneva, ki prinašata nastop glavnega slovenskega aduta za odličje.

Avtor: Nina Smole

Na današnji dan, 22. junija 1971, je Joni Mitchell izdala svoj slavni četrti album Blue. Album, napisan po razhodu z Grahamom Nashem in med nastajajočo romanco z Jamesom Taylorjem, raziskuje vsa čustva, ki spremljajo razmerje, in vsebuje nekaj najbolj trajnih pesmi kanadske pevke in avtorice, med njimi "California", "A Case of You" in "River". Album Blue, ki že dolgo velja za enega najboljših albumov vseh časov, je bil ob izidu komercialno zelo uspešen, saj se je v Veliki Britaniji in Kanadi uvrstil med prvih deset, v Združenih državah Amerike pa je dosegel 15. mesto. A Case of You in California tudi zdaj na Valu 202.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

Radiovedni odhajajo na počitnice! A brez skrbi, še prej se od te sezone, v kateri smo skupaj iskali odgovore na skoraj petdeset vprašanj, poslovimo v poletnem slogu. Pred časom so se Ajda, Neža, Vida in Kaja spraševale, kako nastane milni mehurček, zdaj pa jih zanima še, kakšna je razlaga za tem, da mehurček enkrat vidimo v najrazličnejših mavričnih odtenkih, drugič le v rumenih, kdaj pa barv niti ne vidimo? Pri tej poletni osvežitvi kravžljanja možganov Kaji Ravnak pomaga Luka Vidic iz Hiše eksperimentov v Ljubljani.

Avtor: Kaja Ravnak

Včerajšnji spored tekem evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji se je sklenil z derbijem velesil, Nizozemske in Francije. Slovenski odbojkarji bodo po dnevu premora domači turnir lige narodov v Stožicah nadaljevali s tekmo proti Italiji, v Beogradu pa gre h koncu evropsko prvenstvo v plavanju.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice
10:30
Novice

Še enkrat na kratko spomnimo na 120-letnico svetovne avtomobilistične organizacije FIA, ki združuje 243 članic – nacionalnih avtomobilskih klubov, ki se med seboj zelo razlikujejo – ugotavlja Andrej Brglez, ki je član Fiinega Sveta za mobilnost. Zapeljeta nas dva forda: električni mustang mach-e in bencinski robustni karizmatični terenec bronco, pa Toyotin kupejevski hibridni križanec C-HR in Mazdin športni terenec CX-30.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V Mariboru se je začel Festival Lent, ki se v 32. izvedbi vrača h koreninam – na prenovljeni Lent – z novim odrom pred Hišo stare trte. V desetih dneh se bo zvrstilo 22 programskih sklopov. V prepletu glasbene in uprizoritvene umetnosti se bodo zvrstili nastopajoči iz 33 držav. 36. Folkart bo pripeljal v mesto nesnovno svetovno kulturno dediščino Indije, Nove Zelandije, Južne Koreje, Portugalske, Paname in Črne gore, pod festivalskim dežnikom pa bodo vnovič združene nevladne organizacije in mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica.
Kako je bilo prvi festivalski dan? Prisluhnite reportaži ob 12.00.

Avtor: Sara Zmrzlak

12:30
Novice

Pohodi skrajnežev, stopnjevanje sovraštva, na novo izumljene tradicionalne gospodinje in homofobija. Kako se ti pojavi prepletajo v neko novo družbeno realnost, ki jo spremljata otopelost in intelektualna lenoba?

Avtor: Rečnik Gorazd

13:30
Novice

Danes v Ne pojemo angleško Laura Pausini. Italijanska pevka že velja za legendo, velja za izvajalko, ki je v karieri prodala največ plošč. 20. decembra bo nastopila v Areni Stožice v Ljubljani, v ekskluzivnem pogovoru pa nam je zaupala marsikaj o svojem delu in o tem, kaj lahko obiskovalci pričakujejo na njenem koncertu. Slišali boste tudi dve skladbi z njene aktualne plošče Anime parallele.

Avtor: Jernej Vene

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Kako mediji skupaj s fotografijo oblikujejo resničnost? Kdo je pojedel največji kos torte, ki so jo politiki razrezali ob vstopu v Evropsko unijo? Zakaj se pred fotoobjektivom vedno vedejo tako, kot da snubijo? Kdo je nevesta? Ogledali smo si fotografsko razstavo Boruta Krajnca Snubitev, fototermin in se med drugim zazrli tudi v prazen oder, na katerega se prihajajo slikat politiki.

Avtor: Rečnik Gorazd

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji se končuje drugi krog skupinskega dela turnirja. Med današnjimi obračuni je v ospredju tekma med Turčijo in nekdanjo evropsko prvakinjo Portugalsko. Nogometne minute popestrimo še z aktualnim dogajanjem na evropskem plavalnem prvenstvu v Beogradu.

Avtor: Dare Rupar

Po dnevu premora se za slovenske odbojkarje nadaljuje domači turnir lige narodov. Nocojšnji nasprotniki so aktualni svetovni prvaki Italijani.

Avtor: Boštjan Reberšak

Zadnja sprememba: 21.06.2024 14:25:09

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt