Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 21.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca se je na evropskem prvenstvu v Nemčiji v drugem krogu skupine C pomerila s Srbijo. Nogometni praznik si je na tribunah münchenske arene v živo ogledalo več kot petnajst tisoč slovenskih navijačev, ki se bodo v naslednjih dneh odpravili v Köln, kjer se bo Slovenija v torek pomerila z Anglijo.

Avtor: Luka Petrič

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

Avtor: Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Iz Münchna se nam po prespani noči in večernih analizah oglasi naša reporterska ekipa z odzivi in načrti za naprej.

Avtor: Tadej Košmrlj,

V Stožicah se nadaljuje turnir lige narodov v odbojki, na katerem si lahko Slovenija, ki je že uvrščena v Pariz, izbori status nosilke na olimpijskem žrebu. Preverimo tudi, kako nastopajo slovenski plavalci v Beogradu.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Obiskali bomo Muljavo pri Ivančni Gorici, kjer na domačiji Josipa Jurčiča v Gledališču pod zvezdami vaščani tradicionalno uprizorijo eno izmed njegovih del. Ob 180. obletnici Jurčičevega rojstva pripravljajo uprizoritev zgodovinske povesti Jurij Kozjak, slovenski janičar, saj hkrati mineva 160 let od njenega izida. Predstava bo obeležila tudi 100-letnico uprizarjanja literarnih del muljavskega rojaka. Kako potekajo vaje 80 ljudi, ki sodelujejo pri uprizoritvi, kako nad amaterskim gledališčem navdušijo otroke in mladino, ter kdo je njihov najbolj zvesti štirinožni gledalec?

Avtor: Kaja Ravnak

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Natanko teden dni po začetku evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji bomo v Berlin poklicali našo dopisnico Majo Derčar, ki v Munchnu v teh dneh ni spremljala le nogometne euforije, ampak tudi slovensko-nemški poslovno-investicijski kongres, ki se ga je udeležil tudi naš premier. Kaj si lahko od kongresa obeta tako naše kot nemško gospodarstvo, ki mu za prihodnje leto napovedujejo recesijo? Govorili pa bomo tudi o krizi zvezne vlade, ki ji podporo odreka predvsem vzhod Nemčije, in o letnem poročilu o grožnjah demokraciji v Nemčiji, v katerem so zaznali dramatično povečanje skrajnežev vseh vrst.

Avtor: Smrekar/Švalj

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Gašper Andrinek

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Olimpijske kvalifikacije v športnem plezanju se nadaljujejo v Budimpešti, kjer bo po koncu tekmovanj znan seznam udeležencev v Parizu. V popoldanskih športnih minutah podrobneje še o nastopih slovenskih plavalk in plavalcev na evropskem prvenstvu v Beogradu.

Avtor: Sandi Škvarč

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Zadnja sprememba: 20.06.2024 14:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt