Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 15.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Sobotna kraljevska etapa letošnje dirke po Sloveniji ponuja več kot 2600 višinskih metrov in štiri kategorizirane vzpone, med katerimi je najzahtavnejši vzpon prve kategorije na Krvavec.

Avtor: Igor Tominec

08:30
Novice

Tema, ki je ob začetkih velikih športnih tekovanj vedno aktualna. Koliko prepovedane substance telesu športnika pomagajo, pa hkrati tudi to, koliko mu škodujejo.

Avtor: Neža Borkovič

Evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji so s tekmo v Münchnu odprli domačini Nemci in Škoti. Spored tekem v nadaljevanju bo pestrejši, Slovenija bo skupinski del prvenstva začela jutri v Stuttgartu proti Danski. V finalu košarkarske lige NBA je Dallas z Luko Dončićem še drugič gostil Boston, vse bolj pa se na turnirju svetovne serije v Ljubljani zaostrujejo izločilni boji namiznoteniških igralcev.

Avtor: Marko Pangerc

09:30
Novice
10:30
Novice

Sobotni tekmovalni spored jubilejne 30. kolesarske dirke po Sloveniji prinaša kraljevsko etapo z zahtevnim ciljnim vzponom na Krvavec, ki bo odločala o končnem zmagovalcu.

Avtor: Igor Tominec, Luka Dolar

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Tudi pri nas ni malo tistih, ki se dobro počutijo predvsem v velikih, visokih in zmogljivih avtomobilih, čeprav jih na evropskih tleh še zdaleč ni toliko kot recimo v Združenih državah. Ne glede na to, ali je želja po takšnih avtomobilih odraz resničnih potreb ali dobro usmerjenega marketinškega ustvarjanja želja po njih, imajo ti avtomobili nekaj posebnosti, žal tudi smrtno nevarnih. Poskusi so namreč pokazali, da voznik s svojega mesta ne more videti otrok, ki so pred sprednjo masko – v enem od poskusov so jih pred avto posedli kar sedemnajst, ne da bi bili v voznikovem vidnem polju. Tudi višina in mesto, na katero je v avtomobilu nameščen motor, močno povečata verjetnost za hude poškodbe pešcev, slabša preglednost izza volana pa povečuje število poškodovanih kolesarjev in motoristov.

Avtor: Janez Martinčič

12:30
Novice
13:30
Novice

Komad J'avance

Poslušali smo ML (izg. EMEL) . To sta začetnici krstnih imen Marie-Laetitie Mattern, bruseljske pevke in avtorice pesmi. Pisati je začela v francoščini, da bi v maternem jeziku izrazila neposrednost dvomov in muk. Njen drugi EP Ailleurs n'existe pas, ki ga bomo slišali v nadaljevanju, govori o življenjskem zagonu, o nujnosti življenja tukaj in zdaj. ML je zdaj v gibanju, v iskanju, pri čemer meša pop z indie-rock navdihi. Svoje skladbe si predstavlja na kitari ali klavirju, navdihuje pa jo utripanje mesta. Ki ga zdaj prinaša tudi v naše.

Komad Ailleurs n'existe pas

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Z najnovejšo epizodo podkasta Tour 202 se posvetimo kraljevski etapi dirke po Sloveniji, ki se je s ciljnim vzponom končala na Krvavcu. V športno obarvanem popoldnevu, le dan pred prvo tekmo slovenske reprezentance, pričaramo utrip z evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji in ga prepletemo s košarkarsko reportažo finala lige NBA in svetovnim prvenstvom motokrosistov, ki sezono nadaljujejo v Italiji.

Avtor: Nejc Jemec

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Magnifico velja za enega najuspešnejših slovenskih glasbenikov. Za njim je že trideset let uspešne samostojne glasbene kariere. Še danes ostaja glasbeno inovativen, v besedilih iskren, pošten, neposreden. Pravi šarlatan in gentlemen, kar vam bo tudi dokazal v obeh oddajah Glasba svetov.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 14.06.2024 14:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt