Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 14.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

S slovesnim odprtjem in večerno tekmo med gostiteljico Nemčijo in Škotsko se bo v Münchnu začelo 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na tem sodeluje tudi Slovenija, ki jo prva tekma čaka v nedeljo, ko se bo v Stuttgartu pomerila z Dansko.

Avtor: Jože Pepevnik

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

V Nemčiji se bo zvečer začelo 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Uvodna tekma tradicionalno pripada gostiteljem, ki se bodo v Münchnu pomerili s Škoti. V ljubljanski dvorani Tivoli pa se nadaljuje mednarodni namiznoteniški turnir, na katerem na visoko uvrstitev pred domačim občinstvom meri Darko Jorgić.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Aktualna reportaža.

Avtor: VAL202

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V Avstriji je na evropskih volitvah prvo mesto dosegla avstrijska svobodnjaška stranka, kako močen zasuk v desno to pomeni? Ampak avstrijsko volilno telo ne bo dolgo počivalo, saj jih kmalu čakajo zvezne parlamentarne volitve. Na teh bo verjetno kandidirala tudi Stranka Piva, ki si celo obeta vstop v parlament. Z dopisnico Petro Kos Gnamuš pa tudi o zaostrenem varnostnem položaju na Dunaju ter poletnih dopustovanjih Avstrijcev.

Avtor: Aleš Smrekar

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Boris Žgajnar

Po dveh etapah, namenjenih sprinterjem, je bila današnja med Ljubljano in Novo Gorico bolj razgibana. Manj kot deset kilometrov pred ciljem je kolesarje čakal prvi zahtevnejši vzpon, ki je razredčil glavnino. Analizo tekmovalnega dne, na katerem so noge pretegnili favoriti pred jutrišnjo kraljevsko etapo, ponujamo v tokratni epizodi podkasta Tour 202.

Avtor: Igor Tominec, Luka Dolar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Odbojkarska reprezentanca se je iz Japonske vrnila v domovino, na zadnji turnir letošnje lige narodov, ki ga bodo gostile Stožice. Odbojkarji so si že pred tekmami pred domačim občinstvom zagotovili nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Na evropskem kajakaškem prvenstvu na mirnih vodah v Szegedu pa se bodo začeli boji sprinterjev s številčno slovensko udeležbo.

Avtor: Luka Skarlovnik

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Zadnja sprememba: 14.06.2024 14:05:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt