Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 12.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenski košarkarji so v Zrečah začeli priprave na olimpijski kvalifikacijski turnir v Grčiji. Nepopolna zasedba brez Luke Dončića, ki se je z Dallasom uvrstil v finale lige NBA, bo pred odhodom v Pirej odigrala tri prijateljske tekme. Dvakrat se bo pomerila z Litvo in enkrat z Brazilijo.

Avtor: Luka Skarlovnik

Doma v bližnjo trgovino po nakupih zagotovo ne odidete v kopalkah, zakaj si torej to privoščite na morju? In zakaj si na dopustu zjutraj ob kavi naročite še kozarček travarice? Na dopustu se vedemo drugače kot doma, ker smo na dopustu. Ampak v krajih, kjer smo mi na dopustu, je tudi nekdo doma.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierno predvajanje nove domače glasbene produkcije

Avtor: Andrej Karoli

V Murski Soboti se bo začela jubilejna 30. kolesarska dirka po Sloveniji, ki se bo v nedeljo končala v Novem mestu. Na evropskem atletskem prvenstvu v Rimu pa bodo nocoj podelili še zadnje komplete odličij.

Avtor: Marko Pangerc

09:30
Novice
10:30
Novice

Praviloma jih ponudniki stanovanj zavrnejo takoj, že zato, ker sploh imajo otroke, kaj šele, če jih imajo več ali če so ti še majhni. Če pa jim uspe najeti stanovanje, pa pogosto dneve načrtno preživljajo čim več zunaj doma, samo zato, da ne bi bilo kar koli narobe, da se ne bi nad čim pritoževali sosedje in bi zato izgubili dom, kažejo izkušnje strokovnih sodelavk programa Botrstvo pri delu z družinami, ki svoj dom iščejo na zasebnem najemnem trgu nepremičnin. Iskanje je za družine, še posebej če imajo omejena finančna sredstva, izrazito stresna izkušnja, ki družine sili tudi v najemanje bistveno premajhnih in za bivanje skrajno neprimernih stanovanj. Ki so zanje kljub temu edini dom. S čim se spopadajo, zakaj je prepričanje, da družine ni mogoče izseliti, precej napačno, in na kaj morajo tako najemniki kot najemodajalci paziti pri sklepanju pogodb?
Sogovornice:
− samohranilka, ki je že velikokrat neuspešno iskala stanovanje na trgu,
− Tea Dorić, strokovna sodelavka Zveze Anita Ogulin in ZPM,
− Tjaša Tomažin Raspotnik, vodja Enotne pravne točke pri Zvezi Anita Ogulin in ZPM.

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Oddajanje stanovanj v kratkoročni najem se je v zadnjih letih močno povečalo. Število nepremičnin iz Slovenije, ki se oglašujejo na spletni platformi Airbnb, se je po podatkih, ki so jih objavili na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, od leta 2015 do leta 2023 povečalo za 400 odstotkov. Skoraj polovica vseh nepremičnin je samo v petih občinah, v Ljubljani, Piranu, na Bledu, v Kopru ter v Kranjski Gori. Pristojno ministrstvo je zato v javno obravnavo poslalo osnutek novega Zakona o gostinstvu, ki na področju kratkoročnih najemov uveljavlja številne spremembe. Oči javnosti pa so najbolj uprte v del zakona, ki predvideva novo omejitev dni za ponudnike kratkoročnega najema. Kako na zakon gledajo sobodajalci in predstavniki turističnih zavodov?

Avtor: Luka Turk

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Dear Annie so izdali sveži singel z naslovom Crybaby, ki združuje elemente synthpopa, punk roka in powerpopa.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Tiago Ferrairo prihaja iz Sao Paola v Braziliji, že skoraj deset let pa je digitalni nomad. Ima stalni naslov, na katerem sicer ne prebiva, nanj prejema le pošto. Ob vprašanju, ali bi se kdaj ustalil, pravi, da ne, ker ga je strah “normalnega” življenja. Živi od pustolovščine do pustolovščine, obiskal je že več kot 60 držav, leta 2017 tudi Slovenijo, ki jo je prekolesaril.

Avtor: Maja Stepančič

Jubilejna 30. kolesarska dirka po Sloveniji se je začela z etapo med Mursko Soboto in Ormožem. Na ravninski etapi so se za zmago pomerili sprinterski specialisti iz najmočnejših ekip svetovne serije, ki jih podrobneje predstavimo v podkastu Tour 202.

Avtor: Igor Tominec

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovenska reprezentanca v pripravljalnem središču v Wuppertalu v Nemčiji odšteva dneve do začetka evropskega prvenstva. Slovenske odbojkarice na mivki pa čaka nastop na turnirju v Latviji, ki predstavlja zadnjo priložnost za uvrstitev na olimpijske igre.

Avtor: Sandi Škvarč

Kaj pa zdaj? To je verjetno najtežje vprašanje od vseh vprašanj, ki si jih človek lahko zastavi. Ko si na dnu, vsaj veš, da se moraš pobrati. Kaj pa, ko si na vrhu? Znana alpinistična modrost je, da je težje sestopati z vrha, kot se povzpeti nanj. V košarki pa redko slišimo, da je tudi zmagovati težko, ne le izgubljati. Po porazu se moraš pobrati in iti naprej. Od poraza do poraza do končne zmage. Kaj pa po končni zmagi? Ko ostaneš sam s seboj.

Piše in pripoveduje Goran Vojnović. Intervju z Goranom Dragičem je v Miamiju posnela Katja Stojnić. Produkcija: novinarja Luka Hvalc in Gašper Andrinek ter urednik Športnega uredništva Vala 202 Boštjan Reberšak. Tekmo v Carigradu je komentiral Franci Pavšer. Končna zvočna obdelava Vladimir Jovanović.

Če imate komentar, pohvalo, kritiko, jih bomo z veseljem prebrali na val202@rtvslo.si.

Podkast Goran je na voljo na spletni strani val202.si in v aplikaciji RTV365.

Ostanite v podkastu Goran. Morda sledijo podaljški.

Avtor: Goran Vojnović, Gašper Andrinek, Luka Hvalc, Katja Stojnič

Izbrana nova dela rokovskih, metal in blues glasbenikov ter brskanje po arhivu albumov, ki so bili objavljeni pred desetletji. Zanimivi pogovori s tujimi in domačimi izvajalci, napovednik koncertnih dogodkov in še in še.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 12.06.2024 14:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt