Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 11.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju opravila zadnji trening in sklenila priprave na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Danes bo odpotovala v pripravljalno središče v Wuppertalu, prva tekma prvenstva pa jo čaka v nedeljo.

Avtor: Luka Petrič

Prva gostja oddaje Pavza je bila pred dobrega pol leta Deana Jezeršek. Prodala je svoj delež v podjetju in se odločila za sobotno leto. Zdaj več časa preživi s hčerkama. Končno pa si je izpolnila tudi željo iz otroštva, da bi igrala klavir. Kot zagotavlja, zavzeto vadi in poleg glasbenih spretnosti trenira predvsem potrpežljivost. »Navsezadnje je potrpežljivost vrlina, ki jo na sobotnem letu najbolj treniraš.«

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro z zelo preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki vse te odgovore povezuje. Sodelujete tako, da pokličete 01 475 2 202.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

V Rimu se nadaljuje evropsko prvenstvo v atletiki, na katerem blestijo predvsem domači atleti in atletinje. Predzadnji tekmovalni dan v italijanski prestolnici prinaša osem končnih odločitev. Ob atletiki podrobneje še o prihajajočem mednarodnem namiznoteniškem turnirju v Ljubljani. Pred tem se je predstavila slovenska ekipa, ki bo nastopila na olimpijskih igrah v Parizu.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Kaj prinašajo rezultati tokratnih volitev, kdo so zmagovalci, kdo poraženci, kakšne bodo spremembe na domačem političnem področju, kakšne so napovedi za naprej?

Avtor: Tomaž Celestina

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Zdi se, da je zadnja leta med študenti kot pomoč pri učenju močno razširjena uporaba farmakoloških sredstev za krepitev kognitivnih sposobnosti. Čeprav gre po večini za načeloma varna zdravila, ki se predpisujejo predvsem za zdravljenje hiperaktivnosti in narkolepsije, pa njihova uporaba pri zdravih posameznikih prinaša določena nepotrebna tveganja. Kako varno je jemanje tako imenovanih pametnih drog? Kako učinkovite so in kakšna tveganja prinašajo? Odgovore prinaša tokratni Vroči mikrofon.

Avtor: Ajda Kus, Luka Turk

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Pred celovito prenovo stavbe SNG Drama Ljubljana se bomo vrnili k njenim začetkom, in sicer v pozno 19. stoletje, kamor sežejo motivi za graditev takrat novega nemškega gledališča na Kranjskem, ki se je ob odprtju 4. oktobra 1911 imenovalo Jubilejno gledališče cesarja Franca Jožefa (Kaiser Franz Joseph Jubiläumstheater). Več nam bo povedala teatrologinja in kustosinja pedagoginja mag. Sandra Jenko.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: VAL202

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovenska košarkarska reprezentanca, ta hip še brez svojega prvega zvezdnika Luke Dončića, je v Zrečah začela priprave na julijske olimpijske kvalifikacije. V Murski Soboti pa odštevajo ure pred jutrišnjim začetkom 30. kolesarske dirke po Sloveniji.

Avtor: Marko Cirman

V posluh ponujamo nekaj poudarkov iz sinočnje oddaje Izštekani. Gre za povsem nov program, ki so ga člani ekstremnega metal benda The Canyon Observer ob pomoči nekaterih gostov in gostij odigrali izključno z akustičnimi inštrumenti.

Avtor: Jure Longyka, Jernej Vene

Maja Keuc predstavlja album Sončnice, na katerem razkriva igrivo lahkotnost, pozitivno energijo in globoko refleksijo. Besedila in melodije nihajo med svetlobo in temo ter lahkotnostjo in težo. V oddaji avtorica odkritosrčno o zasnovi in udejanjanju idej.

Avtor: Jernej Vene

V zadnjem Toplovodu pred čisto čisto zadnjim Toplovodom verjetno nima smisla razpravljati o konoplji, evtanaziji ali evropskih volitvah. Pa dajmo o koncu. Ker je blizu in neizogiben. Kakšne so vaše predstave o tem, kaj se zgodi, ko se naše življenje konča? Še bolj pa nas bo zanimalo, kako naše oziroma vaše predstave o koncu življenja vplivajo na življenje samo. Ali kje opazite zanimiv vzorec? Kako naše predstave o smrti in posmrtnem vplivajo na življenje?

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 10.06.2024 16:35:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt