Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 9.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Svetovni pokal slalomistov na divjih vodah se nadaljuje v Pragi. Po včerajšnjih izidih tekme kanuistov se je oblikovala slovenska reprezentanca, ki bo nastopila na olimpijskih igrah v Parizu.

Avtor: Marko Pangerc

Dvaindvajsetega junija bo dopolnila 71 let, na današnji dan pred štiridesetimi leti pa je prvič, s skladbo Time after time, osvojila vrh ameriške lestvice malih plošč. Glasbenica, aktivistka in vedno pripravljena na zabavno. Cyndi Lauper.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Karmen Hvalec Sato je ena prvih slovenskih diplomantk azijskih študij. Po končanem študiju je začela intenzivno iskati priložnosti za delo na Japonskem. Sprva neuspešno. Zaposlila se je na občini Slovenj Gradec. A življenje je pač nepredvidljivo.

Avtor: Mitja Peček

V jugovzhodni Franciji se končuje kolesarska dirka po Dofineji. Današnja zadnja etapa ponuja štiri kategorizirane vzpone, ki bodo odločali o končnem zmagovalcu dirke. V Rimu je evropsko prvenstvo v atletiki v polnem razmahu, medtem ko slalomiste na divjih vodah v Pragi čaka le še tekma v olimpijskem krosu.

Avtor: Jakob Kuhar

09:30
Novice

Tri, širi, kdaj? V torek ob 8.00 zjutraj. Gostimo ljudi, ki so z majhno spremembo pri sebie veliko dodali k boljšemu zdravju in počutju. Strokovnjakinji Maja Bresjanac in Lana Blinc pa nam povesta, kako. Tokrat se pogovarjamo o prehrani. Kakšna hrana je najboljša za dobro zdravje in počutje? Ali obstajajo čudežna hranila za boljše delovanje možganov? Obiščemo tudi Ireno Raymond, ki si je po nekaj letih življenja in prehranjevanja v Ameriki zaželela selitve v Slovenijo in si tu zdaj sama prideluje hrano.

Avtor: Ajda Kus

10:30
Novice

Dr. Hans Zollner, jezuit, psiholog in psihoterapevt, vodi Inštitut za antropologijo na rimski Papeški univerzi Gregoriana. Mednarodno priznani strokovnjak za soočanje s spolnimi zlorabami v Katoliški cerkvi, ki je med drugim izstopil iz papeške komisije za zaščito otrok in mladih, ker ni dobil pojasnil glede pristojnosti, odgovornosti in finančnega poslovanja. Je človek s karizmo, ki zna prisluhniti, pa tudi slišati. Tudi žrtvam spolnih zlorab v cerkvi, s katerimi se je nedavno srečal v Sloveniji. Pri tem ne prodaja lažnega upanja, da se da to bolečino pozdraviti, je pa rano mogoče zaceliti.

Spregovori tudi o tem, koliko je pedofilov med duhovniki, kakšni so finančni tokovi v Vatikanu, o papežu in razkoraku med načeli in resničnostjo.

Avtor: Gorazd Rečnik

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V mariborski porodnišnici so z dnevom odprtih vrat razkrili delovanje za novorojena življenja ključnega oddelka Kliničnega centra. Sara Zmrzlak se je med sprehodom po sodobno opremljeni Kliniki srečala z medicinskim osebjem in prisluhnila zgodbam bodočih staršev, ki so tam našli želene odgovore. Babice so usmerjale pozornost s spletnih forumov na strokovne nasvete, dan pa so številni izkoristili za vprašanja in posvete.

Avtor: Sara Zmrzlak

12:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je s prijateljsko tekmo proti Bolgariji v Stožicah sklenila priprave na evropsko prvenstvo. Selektor Matjaž Kek je objavil seznam reprezentantov, ki bodo Slovenijo zastopali v Nemčiji. Po tekmi svetovnega pokala v Pragi je znana tudi podoba slovenske reprezentance v slalomu na divjih vodah, ki bo nastopila na olimpijskih igrah v Parizu. Tem so vse bližje tudi odbojkarji po odličnih predstavah v ligi narodov. V nedeljskem popoldnevu se posvetimo še zaključku kolesarske dirke po Dofineji, na kateri se tekmovalci pripravljajo za prihajajoči Tour, evropskemu prvenstvu v atletiki v Rimu in novim bojem motokrosistov, ki sezono nadaljujejo v Latviji.

Avtor: Marko Polak

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Zadnja sprememba: 08.06.2024 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt