Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 8.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

V Rimu se je začelo evropsko prvenstvo v atletiki. Slovenska reprezentanca je že uvodni tekmovalni dan porabila svojega osrednjega aduta za odličje, v metu diska je nastopil Kristjan Čeh.

Avtor: Boštjan Reberšak

Na današnji dan leta 1996 je skupina The Fugees s skladbo Killing Me Softly dosegla svojo prvo številko ena v Veliki Britaniji. Skladba, ki je bila uvrščena na prvenec hiphopovske skupine The Score, je bila navdihnjena priredba uspešnice Roberte Flack iz leta 1973 Killing Me Softly with His Song, ki je vključevala vzorce skupine A Tribe Called Quest in psihosoul skupine Rotary Connection iz 60. let. Skladba je postala najbolje prodajani britanski singel leta in je trio izstrelila med mednarodne zvezde, saj je zasedla vrhove lestvic v več kot 20 državah, vključno z Združenimi državami. Pesem Killing Me Softly je bila leta 1997 nagrajena z gremijem, od takrat pa se je znašla na številnih lestvicah, med drugim na seznamu 500 najboljših pesmi vseh časov revije Rolling Stone.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

Se še spomnite znamenitih bujnih pričesk iz osemdesetih let prejšnjega stoletja? Ste kdaj pomislili, kaj se z lasmi zgodi, ko jih kemično in termično obdelamo? Po odgovor na vprašanja o tipih las in njihovi obdelavi so se Mila, Maja in Vida v tokratni epizodi Radiovednih odpravile na kar dve lokaciji. Najprej na Biotehniško fakulteto, nato pa še na Srednjo frizersko šolo.

Avtor: Vida Lestan

Uvodni tekmovalni dan evropskega prvenstva v atletiki v Rimu je postregel s številnimi slovenskimi nastopi, med katerimi je bil v ospredju nastop Kristjana Čeha v metu diska. Ob kraljici športa se posvetimo še nogometu in slovenski reprezentanci, ki bo zvečer igrala zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčiji. V Stožicah se bo pomerila z Bolgarijo.

Avtor: Klemen Verlič

09:30
Novice
10:30
Novice

Evropske volitve so blizu, zato ob tem morda pogosteje razmišljamo, kako blizu nam je pravzaprav dogajanje v organih, ki vodijo Evropo. S čim se ukvarjajo, kakšen vpliv imajo naši predstavniki, poslanci, kakšen glas imajo? Andrej Brglez, ki je tudi član Sveta FIA za mobilnost in turizem, enega od najpomembnejših teles Mednarodne avtomobilistične zveze FIA, pravi, da so v Evropi, kar zadeva mobilnost, nujno potrebne spremembe. Vprašanj je po njegovih besedah veliko, odgovorov pa malo.

Avtor: Janez Martinčič

11:00
Aktualno

Aktualno družbeno dogajanje v reportažah, portretih in pogovorih.

Avtor: VAL202

11:30
Novice
11:38
Obvestila

SNG Maribor Operno noč podarja ljudem kot vabilo na koncerte in kot zahvalo za zvesto spremljanje programa v Operi. Tudi tokrat so pripravili program s klasičnimi uspešnicami, znanimi melodijami iz priljubljenih oper in operet, kot so Prodana nevesta, Rusalka, Seviljski brivec, Venera v svili, Tosca in Čarobna piščal. Dogodek se prvič pridružuje evropski platformi Dobimo se na vrtovih. Pomemben je tudi za krepitev kulturnega turizma v mestu. V nekoliko spremenjenih programskih različicah se bo že prihodnji konec tedna selil v Mursko Soboto in Velenje, potem pa še na Ptuj in v Portorož.

Avtor: Irena Kodrič Cizerl

12:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je v sklepnem delu priprav na evropsko prvenstvo. Današnja tekma z Bolgarijo je zadnja pred odhodom v Nemčijo. V športno obarvanem sobotnem popoldnevu se ob nogometu posvetimo še predzadnji etapi kolesarske dirke po Dofineji, bojem slalomistov na divjih vodah v Pragi, po katerih bo znana podoba slovenske olimpijske reprezentance, in tekmi odbojkarjev proti Japonski v ligi narodov.

Avtor: Aljaž Golčer

13:30
Novice
14:20
Obvestila
14:30
Novice
15:30
Novice
17:30
Novice
17:35
Obvestila

Magnifico velja za enega najuspešnejših slovenskih glasbenikov. Za njim je že trideset let uspešne samostojne glasbene kariere. Še danes ostaja glasbeno inovativen, v besedilih iskren, pošten, neposreden. Pravi šarlatan in džentelmen, kar vam bo tudi dokazal v obeh oddajah Glasba svetov.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 07.06.2024 14:55:06

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt