Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 7.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Z davišnjo prvo tekmo se je začel veliki finale letošnje sezone košarkarske lige NBA med Bostonom in Dallasom. Luka Dončić bo skušal teksaško moštvo popeljati do drugega naslova v zgodovini kluba. Za uspeh bo moral Dallas štirikrat premagati najuspešnejše moštvo v ligi. Boston Celtics so bili prvaki kar sedemnajstkrat in si rekordni dosežek delijo z ekipo Los Angeles Lakers.

Avtor: Luka Skarlovnik

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Ob razpletu in odzivih prve finalne tekme košarkarske lige NBA med Bostonom in Dallasom se posvetimo začetku evropskega prvenstva v atletiki v Rimu in drugemu turnirju odbojkarske lige narodov. Slovenija se v Fukuoki na Japonskem meri z Brazilijo.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Kaj pa zdaj? To je verjetno najtežje vprašanje izmed vseh vprašanj, ki si jih človek lahko zastavi. Ko si na dnu, vsaj veš, da moraš gor. Kaj pa, ko si na vrhu? Znana alpinistična modrost je, da je težje sestopati z vrha kot se povzpeti nanj. V košarki pa redko slišimo, da je tudi zmagovati težko, ne le izgubljati. Po porazu se moraš pobrati in iti naprej. Od poraza do poraza do končne zmage. Kaj pa po končni zmagi? Ko ostaneš sam s seboj?

Piše in pripoveduje Goran Vojnović. Intervju z Goranom Dragićem je v Miamiju posnela Katja Stojnić. Produkcija: novinarja Luka Hvalc in Gašper Andrinek ter urednik Športnega uredništva Vala 202 Boštjan Reberšak. Tekmo v Carigradu je komentiral Franci Pavšer. Končna zvočna obdelava Vladimir Jovanović.

Če imate komentar, pohvalo, kritiko, jih bomo z veseljem prebrali na val202@rtvslo.si.

Podkast Goran je na voljo na spletni strani val202.si in v aplikaciji RTV365.

Ostanite v podkastu Goran. Zadnja četrtina sledi kmalu.

Avtor: Goran Vojnović, Gašper Andrinek, Luka Hvalc, Katja Stojnić

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Ker so pred nami evropske volitve, se z našo bruseljsko dopisnico najprej odpravimo na Nizozemsko, kjer so se na volišča odpravili prvi. Preverili bomo še zadnje javnomnenjske ankete in opozorili na vodilne kandidate političnih skupin, ki se bodo v nedeljo takoj po 23.00 skupaj znašli v evropski kadrovski kuhinji.

Avtor: Aleš Smrekar

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Smo pred volitvami v Evropski parlament, pri nas pa bodo še trije posvetovalni referendumi. Predvolilna retorika je na vrhuncu, vprašanje pa je, ali bo taka tudi volilna udeležba. Precej visoka je bila na indijskih parlamentarnih volitvah, ki so potekale kar šest tednov. Tudi v Mehiki je veliko volivk in volivcev podprlo prvo predsednico države. V Gazi žal nič novega, še vedno se ne morejo dogovoriti o premirju. Slovenija pa je priznala Palestino.

Avtor: Tomaž Gerden

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Popoldanske športne minute namenjamo izidom prvega tekmovalnega dne evropskega prvenstva v atletiki, slovenski odbojkarski reprezentanci, ki se je na turnirju lige narodov na Japonskem pomerila z Brazilijo, in slalomistom na divjih vodah. Na reki Vltavi v Pragi so se na tekmi svetovnega pokala najprej pomerili kajakaši.

Avtor: Sandi Škvarč

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Na olimpijskem stadionu v Rimu se je začelo 26. evropsko prvenstvo v atletiki. Večerni spored v italijanski prestolnici prinaša prve končne odločitve.

Avtor: Boštjan Reberšak

Zadnja sprememba: 07.06.2024 14:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt