Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 6.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Kolesarji so se na dirki po Dofineji pomerili v posamični vožnji na čas, ki je zožila krog favoritov v boju za končno zmago. Med temi je Primož Roglič, ki stopnjuje pripravljenost pred dirko po Franciji.

Avtor: Igor Tominec

Karmen je ena prvih slovenskih diplomantk afriških in azijskih študij. Še pred začetkom šolanja na ljubljanski Filozofski fakulteti je nekaj časa v Sloveniji opravljala različna dela in leto dni preživela v Veliki Britaniji, po končanem študiju pa začela intenzivno iskati priložnosti za delo na Japonskem, kjer zdaj živi že 20 let. Točneje v mestu Myoko, ki je že dolgo pobrateno z našim Slovenj Gradcem. To pomeni, da imata vzpostavljene močne povezave, prek katerih potekajo različne oblike kulturne izmenjave: med drugim z medsebojnimi obiski krajanov, tudi srednješolcev, ki tako spoznavajo slovenski oz. japonski svet. Pri tej mednarodni povezavi je sama odigrala pomembno vlogo med svojim delom na občini v Myoku, kjer pa se je po slabih 15 letih dela vsega skupaj vendarle malo naveličala, in pred kratkim odločila, da poskusi z delom v turizmu. Zdaj dela v enem najbolj prestižnih myoških smučarskih središč.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Za kolesarji na dirki po Dofineji je polovica tekmovalnega sporeda. Na včerajšnji vožnji na čas so v skupni razvrstitvi napredovali favoriti za končno zmago. Kolesarske minute prepletemo z rokometom in uspehom Ane Gros, ki je z Györijem postala evropska klubska prvakinja. Slovenska reprezentantka je bila ena najzaslužnejših za zmago, s šestimi zadetki je bila prva strelka finala lige prvakinj.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

Evropske volitve so blizu, zato ob tem morda pogosteje razmišljamo, kako blizu nam je pravzaprav dogajanje v organih, ki vodijo Evropo. S čim se ukvarjajo, kakšen vpliv imajo naši predstavniki, poslanci, kakšen glas imajo? Andrej Brglez, ki je tudi član Sveta FIA za mobilnost in turizem, enega od najpomembnejših teles mednarodne avtomobilistične zveze FIA, pravi, da so v Evropi, kar zadeva mobilnost, nujno potrebne spremembe. Vprašanj je po njegovih besedah ogromno, odgovorov pa malo.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Ste se kdaj vprašali, kako nastane plastenka? Mnogo ljudi je ne povezuje z nafto in tem, da pred svojim nastankom v obliki surovin, ki jih pridobijo iz črnega zlata, dobesedno obkroži pol sveta. Pri vsem tem je največji paradoks, da plastenka svojemu namenu služi smešno malo časa, večji del svojega življenjskega cikla pa nato preždi kot odpadek. A ne glede na to, v kateri smetnjak ali zabojnik jo odvržemo, bi morali predvsem razmišljati o tem, kako zmanjšati njihovo proizvodnjo, kako se ne utopiti v plastenkah. V tokratni Frekvenci X sledimo plastenki – od nafte do odpadka. Pridružite se nam v četrtek opoldne na Valu 202.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca - tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Kultna pravljica Muca Copatarica avtorice Ele Peroci letos praznuje 65. obletnico in je ob tej priložnosti dobila svoj animirani film. Knjiga je prvič izšla leta 1957 in doživela več kot trideset ponatisov. Predpremiera animiranega filma je bila 5. junija, prav na dan, ko je Ančka Gošnik Godec", ki je Muco Copatarico ilustrirala, dopolnila 97 let.

Avtor: Mojca Jevšek

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Ponoči po slovenskem času se bo začel finale košarkarske lige NBA, v katerem bo igral slovenski zvezdnik Luka Dončić. Dallas se bo za najprestižnejšo lovoriko v klubski košarki pomeril z Bostonom. Na kolesarski dirki po Dofineji so pred tekmovalci še tri gorske etape, slalomisti na divjih vodah pa bodo sezono svetovnega pokala nadaljevali v Pragi. Tekma v češki prestolnici bo odločala o tem, kdo bo Slovenijo zastopal na olimpijskih igrah v Parizu.

Avtor: Marko Cirman

Enajsti studijski album irskega rock zasedbe je dopolnil dvajset let.

Avtor: Andrej Karoli

Nina Zagoričnik v intervjuju gosti Andreja in Roka Predina, soavtorja novega animiranega filma Muca Copatarica. Brata Predin sta idealen ustvarjalni tandem. Skupaj sodelujeta pri številnih slikanicah, Andrej kot pisatelj in Rok kot ilustrator, zdaj pa sta se lotila še animiranega filma Muca Copatarica. Andrej je zanj priredil scenarij po znameniti istoimenski pravljici Elle Peroci, Rok pa se je lotil filmske animacije po ilustracijah Ančke Gošnik Godec. Film je nastal v produkciji hiše Stara Gara in koprodukciji Radiotelevizije Slovenija. Njegova premiera bo v petek, 7. junija, ob 18. uri v Lutkovnem gledališču Maribor.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 05.06.2024 14:25:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt