Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 5.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je odigrala prijateljsko tekmo proti Armeniji. V sklopu priprav pred odhodom na evropsko prvenstvo se bo v soboto pomerila še z Bolgarijo.

Avtor: Boštjan Janežič

Skladba, ki slavi lepoto mlade ženske, je bila pred nekaj tedni stara 60 let. Zgodbo o dekletu Heloísi Pinheiro sta ustvarila komponist Antonio Carlos Jobim in avtor besedila Vinicius de Moraes, potem ko sta jo vsak dan opazovala iz bara, mimo katerega je hodila. Pesem je prva zapela Astrud Gilberto, ki je umrla na današnji dan lani.

Avtor: Katja Stojnić

08:30
Novice

Slovenski nogometaši se pripravljajo na evropsko prvenstvo. V sklopu priprav so se včeraj v Stožicah pomerili z Armenijo. Dejavna v teh dneh je tudi ženska nogometna reprezentanca, ki se je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo še drugič pomerila z Latvijo. Ob nogometu športne minute namenjamo še odbojki. Slovenija je drugi turnir lige narodov, ki ga gosti Japonska, začela proti Turčiji.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Dijakinja 3. letnika srednje šole si srčno želi doseči izobrazbo, saj jo izbrani poklic zelo veseli, z vsakim letom, preživetim v šoli, bolj. A njen dom je od šole oddaljen vsaj uro do uro in pol vožnje v vsako smer, zato jo je plačilo dijaškega doma ob vpisu v to šolo močno skrbelo. Ob ločenih starših, očetu, invalidskem upokojencu, in mami, ki opravlja javna dela, bi bilo plačilo bivanja v dijaškem domu komajda izvedljivo ali sploh ne. Zdaj ima v dijaškem domu zagotovljeno varno bivanje, prehrano in učno pomoč, čas, ki bi ga porabila za vožnjo, pa lahko porabi za učenje snovi, za petje in za šport. Brez pomoči dijaškega sklada programa Botrstvo bi najbrž srednješolske leta preživljala zelo drugače, velikansko olajšanje in hvaležnost pa čuti tudi njena mama.

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Čigavo je geslo: Kdor ne skače, ni Sloven'c? S ponarodelim navijaškim vzklikom se lahko poistoveti vsakdo. Poteza trgovca, ki je pridobil pravice za njegovo uporabo, je razjezila mnoge. Kako bo ukrepal olimpijski komite, kaj pravijo navijači in ali lahko Urad za intelektualno lastnino razveljavi svojo odločitev?

Avtor: Rok Kužel, Aleš Smrekar, Nataša Zanuttini

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Novopečeni post-rock/noise trojec iz prekmurskega podtalja predstavlja prihajajoči album na katerem je tudi skladba The World.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Od leta 2008 imamo v Sloveniji register nesnovne kulturne dediščine, v katerem je vpisanih 118 enot in evidentiranih 362 nosilcev. Zaporedno številko 1 nosi Škofjeloški pasijon, ki je bil vpisan prvi. Register vodi Ministrstvo za kulturo, koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine pa je Slovenski etnografski muzej. Pred dnevi je bilo v register pod zaporedno številko 118 vpisano petje partizanskih pesmi, to pa je razveselilo ljubitelje te glasbene zvrsti, še posebno Partizanski pevski zbor, ki letos praznuje svojo 80-letnico. Prisluhnite prispevku Tatjane Pirc o nesnovni kulturni dediščini, registru, vpisih in petju partizanskih pesmi, ki so zdaj tudi uradno dobile svoje mesto v naši kulturni dediščini.

Avtor: Tatjana Pirc

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Cristian Macedonschi je podjetnik, gostinec in lokalni politik, ki pooseblja evro navdušenje v Romuniji. Je tudi del saške, nemško govoreče manjšine v Transilvaniji, katere predniki so prišli tja pred 800 leti. Kot 16-leten dijak je po revoluciji zapustil svojo matično državo in se po 16 letih življenja v Nemčiji, tik preden se je Romunija pridružila Evropski uniji, vrnil domov. O Sasih, Drakuli, kralju Karlu, turizmu in še marsičem drugem se je z njim na dan Evrope pogovarjal Miha Švalj.

Avtor: Miha Švalj

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovensko atletsko reprezentanco pred začetkom evropskega prvenstva v Rimu pestijo težave s poškodbami. Tekačica Maruša Mišmaš Zrimšek je nastop že odpovedala, vprašljiv je tudi nastop Tine Šutej, skakalke ob palici. Na kolesarski dirki po Dofineji pa se je končala 4. etapa. Tekmovalci so se pomerili v vožnji na čas.

Avtor: Sandi Škvarč

Medalja je postala naša obsesija. Talent je bilo treba unovčiti, preden bi presahnil, zato odpovedi niso prišle v poštev. Košarkarji so morali igrati. Poletje za poletjem, evropsko, svetovno, pa spet evropsko in tako v nedogled. Kdor ni prišel, smo mu zamerili. Globoko zamerili. Kakor da bi bil nastop za reprezentanco državljanska dolžnost, kakor da bi bili košarkarji državi dolžni podariti vsa svoja poletja. Državi in navijačem, ki tej isti državi še davkov nočejo plačati. Ob tem pa se nikoli nismo vprašali, kaj igranje za reprezentanco za košarkarje v resnici pomeni. Za njihovo zdravje, recimo? Ali pa za njihove družine?

Piše in pripoveduje Goran Vojnović. Intervju z Goranom Dragićem je v Miamiju posnela Katja Stojnić. Produkcija: novinarja Luka Hvalc in Gašper Andrinek ter urednik Športnega uredništva Vala 202 Boštjan Reberšak. Tekmo v Carigradu je komentiral Franci Pavšer. Končna zvočna obdelava Vladimir Jovanović.

Če imate komentar, pohvalo, kritiko, jih bomo z veseljem prebrali na val202@rtvslo.si.

Podkast Goran je na voljo na spletni strani val202.si in v aplikaciji RTV365.

Ostanite v podkastu Goran. Zadnja četrtina sledi kmalu.

Avtor: Gašper Andrinek, Luka Hvalc, Katja Stojnić, Goran Vojnović

Izbrana nova dela rock, metal in blues glasbenikov, ter brskanje po arhivu albumov, ki so bili objavljeni pred desetletji. Zanimivi pogovori s tujimi in domačimi izvajalci, napovednik koncertnih dogodkov in še in še.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 04.06.2024 15:20:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt