Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 4.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Na olimpijskih igrah v Parizu bo imela Slovenija močno rokometno odpravo. Ženska reprezentanca bo na največjem turnirju nastopila prvič, medtem ko bo moška na igrah sodelovala četrtič. Selektorja obeh sta objavila seznam igralk oziroma igralcev, ki bodo odpotovali v Francijo.

Avtor: Uroš Volk

Tri, štiri, kdaj? V torek ob 8.00 zjutraj! Gostimo ljudi, ki so z majhno spremembo sebe veliko dodali k boljšemu zdravju in počutju. Strokovnjakinji Maja Bresjanac in Lana Blinc nam povesta, kako. Tokrat se bomo pogovarjali o spanju. Kako pomembno je, da dovolj spimo ter da je naš spanec kakovosten? Kaj vse povzroči pomanjkanje spanja? Kako ga lahko izboljšamo? Svojo izkušnjo s pomanjkanjem spanja bo delila tudi Petra Sever, ki je deset let delala v službi z nerednim večizmenskim delovnikom.

Avtor: Ajda Kus

08:30
Novice

Dopoldanske športne minute namenjamo nogometu. Slovenska reprezentanca se bo v sklopu priprav na evropsko prvenstvo v Stožicah pomerila z Armenijo, medtem ko nogometašice čaka tekma 4. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenke bodo popoldne gostovale v Latviji.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

Christina Bauer je v Avstriji prava zvezdnica. Njena predavanja in pekovske delavnice so razprodane, knjige z recepti uspešnice, njena baza Backwelt - pekovski svet v majhnem kraju Tamsweg, pa pravo romarsko središče, kamor se z avtobusi vozijo obiskovalci iz vse Avstrije pa tudi Nemčije in Švice. Uspelo ji je zaradi preprostih receptov za kruh in pecivo, zato je tudi njen recept za uspeh preprost: to, kar počneš, moraš imeti rad.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Prihajajoče volitve v Evropski parlament niso prve, ki jih mediji razglašamo za prelomne. V katerih za evropsko javnost bistvenih pogledih to vendarle so, se bomo pogovarjali s strokovnjakom za mednarodne odnose, izr. prof. dr. Markom Lovcem s Fakultete za družbene vede v Ljubljani. Ob njegovi pomoči bomo skušali osvetliti mednarodnopolitični kontekst s prevladujočimi vplivi na potek predvolilnih kampanj ter obravnavati glavne teme, ki zaznamujejo letošnjo predvolilno dinamiko: vojni v Ukrajini in Palestini, (nezakonite) migracije in povečanje priljubljenosti apologetov skrajno desničarskih ideologij, negotovost v zvezi z omejevanjem podnebnih sprememb oz. z izvajanjem t. i. zelenega prehoda. Veliko pozornosti namenjamo tudi suverenizmu kot novi pojavni obliki evroskepticizma, ki je nadomestila doslej manj definirane nacionalistične težnje evroskeptičnih političnih gibanj v posameznih državah članicah.

Avtor: Mitja Peček

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Kje bi sredi Ljubljane našli del Azije? Najbrž ni edina lokacija, je pa odličen namig za obisk Slovenski etnografski muzej, kjer je na ogled razstava Azija sredi Ljubljane: Življenje Skuškove zbirke. Ta ne predstavlja samo zbirke predmetov, ampak tudi neverjetno zgodbo Ivana in Marije Skušek, ki sta se spoznala na Kitajskem, pozneje pa živela v Ljubljani, kjer sta želela vzpostaviti azijski muzej, odprt za javnost, kar pa jima ni uspelo. Vse do smrti sta živela med predmeti, ki so zdaj na ogled na razstavi v Slovenskem etnografskem muzeju.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: VAL202

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Bliža se drugi slovenski nastop na nogometnih evropskih prvenstvih. Slovenska reprezentanca bo v tem tednu odigrala dve pripravljalni tekmi. Najprej z Armenijo in v soboto še z Bolgarijo. Vrhunce, odzive in razmišljanja ujamete v večeru na Valu 202.

Avtor: Luka Petrič, Boštjan Janežič, Jože Pepevnik in Marko Cirman

Prvenec zvezde inovodobnega irskega folka je bil doma nagrajen z nazivom plošče leta, po podobni poti pa je šel tudi njen drugi album, zato je CMAT prišla na več seznamov glasbenikov, na katere moramo biti pozorni.

Avtor: Žiga Klančar

Ime Fed Horses pooseblja delovanje Urše in Jureta Mihevca. Dobro sta se dokazala že na dveh EP-jih in koncertnem albumu. Svežino izraza iščeta v žanrski različnosti, saj se raziskujoče oddaljujeta od indie kantrija in alt popa. Album M. L. A. D. se poklanja področju duševnega zdravja in prinaša zgodbe zavetja, ljubezni, odpuščanja, strasti, hrepenenja in upanja. Več pa pevka Urša Mihevc.

Avtor: Jernej Vene

Korupcija je najbrž največji problem naše države. Skupno javno bogastvo najeda poniglavi zasebni pohlep na vseh ravneh: v zdravstvu, šolstvu, gradnji državne infrastrukture, po mestih in vaseh. Žal je prijateljska delitev javnega denarja še vedno najpomembnejša gospodarska panoga domovine. Vlade, leve in desne, pa pišejo zakone, ki veljajo za malega človeka, velikih rib pa se ne dotaknejo. Kako bi se korupcije lotili vi?

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 04.06.2024 10:20:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt