Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 1.6.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Svetovni pokal slalomistov na divjih vodah se nadaljuje na nekdanji olimpijski progi v Augsburgu. Po finalu kajakašev bo danes sledil še finale najboljših kanuistov.

Avtor: Tomaž Langerholz

Na današnji dan, 1. junija 1972, je skupina Eagles izdala svoj prvenec Eagles. Album Eagles, ki ga je produciral Glyn Johns, je skupino katapultiral do uspeha, zahvaljujoč uspešnicam, kot so „Take It Easy“, „Peaceful Easy Feeling“ in „Witchy Woman“, ki so se uvrstile na prvo deseterico ameriških uspešnic. Album, ki je bil odločilen naslov v kanonu country rocka z zahodne obale, se je uvrstil na 22. mesto lestvice Billboard 200, kritiki pa so ga toplo sprejeli. Od takrat se je uvrstil na številne sezname „Best Of“, med drugim tudi na seznam „500 najboljših albumov vseh časov“ skupine Rolling Stones.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

Še dobro, da radiovedna novinarka Ajda Kus in njeni mladi "sodelavki" Elisa in Sofia niso iz sladkorja. Na poti do ljubljanske Biotehniške fakultete jih je namreč dodobra namočil dež. Vseeno pa so pri docentki Petri Terpinc posnele sladko epizodo Radiovednih o tem, kako nastane sladkor.

Avtor: Ajda Kus

Moštvi Dobovca in Vrhnike sta poskrbeli za izjemen konec državnega prvenstva v dvoranskem nogometu. O zmagovalcu je odločala zadnja, peta tekma finalne serije. Odzive po končani sezoni prepletemo z izidi tekme slalomistov na divjih vodah v Augsburgu in napovedjo večernega finala nogometne lige prvakov. Na slovitem Wembleyju se bosta za najprestižnejšo klubsko lovoriko pomerila dortmundska Borussia in Real Madrid.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Že nekaj časa je pri nas zelo živa ideja o uvedbi tako imenovanega taktnega voznega reda, ki pomeni redne odhode vlakov in avtobusov v določenih intervalih. Potnikom bi prinesla več dobro usklajenih povezav. Predstavljene so bile konkretne rešitve za uvedbo takega voznega reda, ki v začetku ne zahtevajo velikih investicij. Da je uvedba takega sistema povsem realna tudi pri nas, potrjuje strokovnjak za trajnostno mobilnost Marko Peterlin.

V nadaljevanju oddaje pa zapeljemo električni BMW iX2 xDrive30 in dizelsko Mazdo CX-5.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Drugače bi bilo treba organizirati specializacijo, opozarja predstojnik mariborskega Urgentnega centra Gregor Prosen. Vedno pogostejši so pojavi nasilja v zdravstvenih zavodih. Zanimanja med mladimi za ta poklic je malo. Vedno več pa je tudi paliativnih bolnikov, ki se zaradi pomanjkljive mreže prepogosto znajdejo na urgenci. Ob svetovnem dnevu urgentne medicine je odgovor na mariborski urgenci iskala Sara Zmrzlak.

Avtor: Sara Zmrzlak

12:30
Novice
13:30
Novice

Danes Deichkind, nemška hiphopovska skupina, ki na pisanih kabaretnih nastopih rada pošlje ostre puščice ustaljenemu redu.

Avtor: Vene Jernej

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu so nastope v posamični konkurenci sklenili še kanuisti. V tekmovalnem sporedu v Nemčiji ostala le še tekma v olimpijskem krosu. Posvetimo se še športni gimnastiki. Slovenija po enoletnem premoru spet gosti tekmo svetovnega pokala. V Kopru bo pred domačim občinstvom nastopilo osem slovenskih telovadk in telovadcev.

Avtor: Marko Pangerc

Po dolgem času bo oddaja Glasba svetov celotno minutažo namenila reggae glasbi. Z gostom Tadejem Tratnikom - Tadimanom se bo Tomaž Purkart pogovarjal o razvoju reggae glasbe v Sloveniji, o njegovem prispevku k popularizaciji te glasbene zvrsti, tudi o bližajočem se druženju izvajalcev in ljubiteljev reggaeja na Metelkovi. Izbrani glasbi bo Tadiman dodal še svoj pogled na negotovo prihodnost, tako reggaeja kot glasbe na splošno.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 31.05.2024 13:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt