Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 30.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska nogometna reprezentanca je začela priprave na svoje četrto veliko tekmovanje. Drugič v zgodovini bo nastopila na turnirju najboljših evropskih ekip, prvič po letu 2000.

Avtor: Jože Pepevnik

Matija je potomec Slovenca in Avstralke škotsko-irskega porekla, ki sta skupaj sicer le dve leti preživela v Sloveniji, vendar sta svoje otroke vzgajala (tudi) kot Slovence. Svoje otroštvo je preživel na obali Melbourna, prestolnice avstralske zvezne dežele Viktorija, kjer s svojim partnerjem sicer pol-Američanom živi še danes. Po nekaj letih neizpopolnjujočega in dokaj mukotrpnega dela v pravu (kot zastopnik priseljencev je v kmalu obupal nad učinki svojih prizadevanj znotraj rigidnega in tujcem neprijaznega avstralskega sistema),zdaj išče čim več priložnosti za kreativno pisanje, ki ga veseli že od majhnih nog. Neka prijateljica scenaristka ga je odvrnila od ideje, da bi pisal knjige, saj bi s tem le stežka preživel, zato zdaj piše scenarije za filme in televizijske serije. Njegova želja je, da bi vse življenje preživel kot Slovenec, Avstralec, Američan ... pa še kaj - prebivalec sveta, skratka, ki bi se redno selil po različnih koncih planeta in raziskoval različna okolja. Pravi namreč, da so zgodbe, ki se jih lahko prelije na papir in na filmsko platno, vedno zgodbe vseh ljudi, ne samo pripadnikov ene določene kulture.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

V domačem košarkarskem prvenstvu sta se v finalu še tretjič pomerili ekipi Heliosa in Olimpije. Ob razpletu tretje medsebojne tekme se posvetimo še svetovnemu pokalu v slalomu na divjih vodah, ki se nadaljuje v Nemčiji. V Augsburg je odpotovala tudi močna slovenska zasedba.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

Taktni vozni red je že dolgo poznan v številnih evropskih državah, pomeni pa redne odhode vlakov in avtobusov v določenih intervalih. Uvedba takega sistema bi bila dobrodošla, saj bi potnikom prinesla več dobro usklajenih povezav in krajše potovalne čase, hkrati pa bi Sloveniji prihranila javna sredstva za nenujne infrastrukturne investicije.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Konec maja je čas za pregled znanstvenih vrhov meseca. In v maju se je res ogromno dogajalo, predvsem v domačem znanstvenem okolju. Mladi osnovnošolci s prve osnovne šole v Celju so zmagali na tekmovanju Prva lego liga na Norveškem, ta mesec smo tudi pri nas opazovali severni sij, v UKC Ljubljana so objavili pomembno študijo glede zdravljenja bolnikov s tveganjem za motnje srčnega ritma, dobili smo komunikatorko znanosti - letos je to postala upokojena profesorica botanike in biologinje celice Univerze v Ljubljani dr. Marina Dermastia, in maja so razglasili tudi mentorja leta, ki ga bomo gostili v naši znanstveni oddaji - letos je to postal dr. Roman Kuhar s Filozofske fakultete v Ljubljani.

Avtor: Maja Stepančič

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca - tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Štiri leta po zadnjem koncertu v Ljubljani se je sinoči v Stožicah ustavil britanski glasbenik Sting. Evropsko turnejo 3.0 je začel v Dresdnu, v slovensko prestolnico pa je prispel iz Zagreba. Sting je v Ljubljani nastopil že večkrat, na koncertu leta 2011 ga je spremljal Orkester Slovenske filharmonije, s katerim je v sklopu turneje Symphonicity izvajal skladbe v simfoničnih priredbah. Oceno tokratnega koncerta je pripravil Jernej Vene

Avtor: Jernej Vene

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slalomisti na divjih vodah so v Augbsurgu, ki bo konec tedna gostil tekmo svetovnega pokala, opravili prve vožnje. Izide iz Nemčije prepletemo z namiznoteniškim dogajanjem v Chongqingu na Kitajskem, kjer se je začel turnir najboljših igralcev sveta. Med svetovno elito je tudi Hrastničan Darko Jorgić.

Avtor: Marko Cirman

En najbolj odmevnih prvencev v glasbi praznuje 40 let.

Avtor: Žiga Klančar

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 30.05.2024 14:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt