Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 28.5.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Smučarski skakalci začenjajo priprave na novo sezono. Prvi treningi vključujejo vadbo na atletskem stadionu in so namenjeni dvigu telesne moči.

Avtor: Luka Dolar

Tri, širi, kdaj? V torek ob 8.00 zjutraj! Gostimo ljudi, ki so z majhno spremembo sebe veliko dodali k boljšemu zdravju in počutju. Strokovnjakinji Maja Bresjanac in Lana Blinc pa nam povesta, kako. Tokrat se bomo pogovarjali o prehrani. Kakšna hrana je najboljša za dobro zdravje in počutje? Ali obstajajo čudežna hranila za boljše delovanje možganov? Obiskali bomo tudi Ireno Raymond, ki si je po nekaj letih življenja in prehranjevanja v Ameriki zaželela selitve v Slovenijo in si tu zdaj sama prideluje svojo hrano.

Avtor: Ajda Kus

08:30
Novice

Slovenski smučarski skakalci so s prvimi treningi, ki so namenjeni telesni moči, na atletskem stadionu v Kranju začeli priprave na novo sezono. Cilje skakalnega tabora prepletemo z evropskim prvenstvom v strelstvu, ki poteka v Osijeku.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

Romana Girandon je že dobro desetletje predsednica uprave Loterije Slovenije, od lani pa tudi predsednica Združenja evropskih loterij, ki povezuje 70 članic iz 40. držav.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Zagotovo ste sami že doživeli, če niste ravno tip človeka, ki bi se na morju nastavljal soncu, da ste ob prihodu domov prejeli začudene poglede in vprašanja: "Si sploh bila na morju? Saj si bela kot jogurt!” Sinonim za obisk morja je bila namreč zagorela koža. Z leti se je sicer ozaveščenost o škodljivosti sonca in nujni zaščiti pred njim povečala, a še vedno ne dovolj, če pogledamo statistiko obolevnosti za kožnim rakom, predvsem malignim melanomom, ki se še vedno povečuje. Tudi zato bomo v tokratnem Vročem mikrofonu ob svetovnem dnevu Sonca še enkrat ponovili osnove zaščite kože pred UV-sevanjem in pomen samopregledovanja, ki lahko vam ali bližnjemu reši življenje, saj je melanom 100-odstotno ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj.

Sodelujejo: dermatovenerologinja Nina Jugovar, specializantka dermatovenerologije Nika Juriševič Dolinar, dr. Simona Uršič z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, oftalmologinja Ana Gornik, magistrica industrijske farmacije Tajka Selan in spletna vplivnica Tika Hribar.

Avtor: Maja Stepančič

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Narodna in univerzitetna knjižnica letos praznuje 250. obletnico. Njeni začetki segajo v čas razsvetljenske misli in z njo povezane ideje o javno dostopnih knjižnicah. Tedaj še Licejska knjižnica Ljubljana, je prvo leto sprejela 14 dnevnih bralcev, danes njeno naslednico obišče 250.000 obiskovalcev.

Avtor: Tatjana Pirc

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V Berlinu se je v nedeljo končala 67. sezona košarkarske evrolige. Sedmič je evropski klubski prvak postal Panathinaikos, pri katerem pomembno vlogo športnega direktorja opravlja Sani Bečirović. Ob mislih in nadaljnjih ciljih nekdanjega slovenskega košarkarja pri atenskem velikanu, popoldanske minute namenjamo večerni tekmi finala državnega prvenstva v dvoranskem nogometu med Vrhniko in Dobovcem. Vrhničani so od svojega prvega naslova oddaljeni le še zmago.

Avtor: Jakob Kuhar

Četverica, ki igra plesno glasbo v živo, je nastopila pred domačim občinstvom.

Avtor: Žiga Klančar

Po odmevnem EP-ju Večvredne romance so mladeniči iz Vipavske doline, zbrani pod imenom Jet Black Diamonds, postali vidnejši predstavniki novega vala slovenske glasbe. V rokah imajo tudi že dolgominutažni prvenec Sladki problemi, na katerem je glasba še vedno mladostno razigrana, a zvokovno zrelejša. Zajetna zbirka pesmi pomeni trdno osnovo za nadaljnjo glasbeno pot. O njej pa v oddaji pevec in kitarist Urban Koritnik, bobnar Maks Rozman in kitarist Domen Lemut.

Avtor: Jernej Vene

Prvič v zgodovini smo v trenutku, ko ima evropski prvak v kanuju na divjih vodah manjše bicepse od tistih, ki mu ploskajo s kavča; mlada dekleta pa si ustnice spreminjajo v račje kljune. Kako razumeti novo estetiko telesa in telesnega? Od kod prihaja?

Avtor: Miha Šalehar

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt