Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 13.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Slovenska ženska teniška reprezentanca v Bratislavi lovi nastop na sklepnem turnirju pokala Billie Jean King. Izmed posameznic sta najprej nastopili Ela Nala Milić in Veronika Erjavec.

Avtor: Luka Petrič

Leta 1973 sta Bob Marley in skupina Wailers izdala enega najpomembnejših reggaejevskih albumov Catch A Fire. Marleyjev peti studijski album in prvenec pri založbi Island Records ni pomenil le prelomnega trenutka, ko je reggae prodrl v osrednji tok glasbe, temveč je tudi začel umetnikovo mednarodno kariero.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

Se spomnite, da so radiovedna dekleta lani ob pomoči mladih osnovnošolk in osnovnošolcev s Poljan iskala odgovore na to, kako daleč je do nam najbližjega osončja, zakaj smo zasvojeni z videoigrami in še marsikaj? Tudi letos jim bodo vse do srede junija delali družbo zvedavi mladi pomočniki. V prvem delu se sedmošolki Aneja in Ronja pridružita Kaji Ravnak. Sporočajo še, da so se lotile raziskovanja podobne oblike predmeta, kot je bil prejšnji teden milni mehurček. Veste, kaj bi bilo lahko to?

Avtor: Kaja Ravnak

Slovenska ženska teniška reprezentanca v Bratislavi nadaljuje kvalifikacije za uvrstitev na sklepni turnir Billie Jean King, rokometašice v Ulmu lovijo olimpijsko vozovnico, popoldne bodo nasprotnice Paragvajke, hokejisti pa se bodo v sklopu priprav na svetovno prvenstvo še drugič pomerili z Avstrijo.

Avtor: Tomaž Langerholz

09:30
Novice
10:30
Novice

Slovenska avtomobilska industrija v celoti obsega 10 odstotkov slovenskega bruto domačega proizvoda, podjetja v tej dejavnosti pa prispevajo k petini slovenskega izvoza, zato je nujno, da se prestrukturirajo v skladu z digitalnim in zelenim prehodom. Tako si bo vlada prizadevala, da do leta 2027 zagotovi 200 milijonov evrov. Gre za edinstveno povezovanje med državo, znanostjo in gospodarstvom.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Zaradi podnebnih sprememb nas znanilci pomladi presentijo vsako leto bolj zgodaj. Vendar pa zgodnje cvetenje ni edino, kar bi nas moralo skrbeti. Mojca Jevšek se je o tem, ali je letošnji rekordno topli april še bolj presenetil naravo in kaj zgodnje cvetenje dreves in cvetlic pravzaprav pomeni, pogovarjala s profesorico na katedri za agronomijo na biotehnični fakulteti Metko Hudina in vodjo Botaničnega vrta v Ljubljani dr. Jožetom Bavconom.

Avtor: Mojca Jevšek

12:30
Novice

Skoraj ne mine dan, ko policisti ne bi poročali o spletnih goljufijah. Zadnje čase prevladujejo take, pri katerih goljufi najprej vzpostavijo telefonski stik, pridobijo osebne podatke in oddaljen dostop do računalnika ali telefona, posledica pa je izpraznjen transakcijski račun. Kriminalisti so samo na območju policijske uprave Koper letos obravnavali kar 80 spletnih prevar, v katerih so si goljufi pridobili skoraj milijon evrov. Tjaša Škamperle se je o najpogostejših telefonsko- spletnih prevarah pogovarjala vodjo oddelka za računalniško preiskovanje policijske postaje v Kopru Aljošo Špehom.

Avtor: Tjaša Škamperle

13:30
Novice

Skupino Madsen so pred dvajsetimi leti ustanovili trije bratje: Johannes, Sebastian in Sascha Madsen. Njihov glasbeni izraz je mešanica roka, popa, panka in indija z močnimi besedili, ki zlahka premostijo vrzel med osebnim in političnim.

Avtor: Vene Jernej

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

V sobotnem športnem popoldnevu spremljamo olimpijski turnir rokometašic v Ulmu. Slovenija se meri s Paragvajem. Ob osrednjem dogodku popoldneva se bomo posvetili še nogometnemu prvenstvu in kvalifkacijam motokrosistov za veliko nagrado Trentina, ki jo številni slovenski navijači radi enačijo z domačo dirko svetovnega prvenstva.

Avtor: Klemen Verlič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Liraz napoveduje izid novega EP-ja, Johana Juhola nas bo rezveselila s svojo harmoniko, Amanda Palmer je s svojim zadnjim albumom dokumentirala svoje življenske izkušnje, večina oddaje pa bo namenjena polovici dueta Thievery Corporation, Ericu Hiltonu; v dobri polovici leta je objavil kar dva albuma, enega z argentinsko pevko Natalijo Clavier. Za konec pa še nekaj zanimive glasbe Itamarja Judaha Kluegerja, zdaj znanega tudi kot Eje Eje.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 12.04.2024 17:10:09

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt