Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 12.4.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

V Ulmu so se začele olimpijske kvalifikacije za rokometašice. Slovenija se je včeraj pomerila z Nemčijo, v nadaljevanju turnirja, na katerem se bosta v Pariz uvrstili najboljši reprezentanci, jo čakata še tekmi proti Paragvaju in Črni gori.

Avtor: Marko Pangerc

Večkrat slišimo, da je radio slepi medij, saj je v ospredju zvok in ne slika. Kako pa ga doživlja in celo ustvarja nekdo, ki je res slep? Na Valu 202 prakso opravlja Tadej Grum, slepi študent novinarstva. O njegovih izkušnjah s pisanjem, branjem, montažo, pa tudi nasploh o šolanju slepih v tokratni epizodi Jezikanja.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Slovenske rokometašice na turnirju v Ulmu lovijo olimpijske sanje, teniške igralke pa v Bratislavi nastop na zaključku turnirja Billie Jean King.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

O graditvi sabotinske ceste, katere del je bil tudi most, smo se pogovarjali z urbanistom in arhitektom Tomažem Vugo, o tehnoloških izzivih graditve mostu je govoril gradbeni inženir Gorazd Humar, ki je bil med graditvijo v vlogi tehnologa pri postavitvi odra in ločne konstrukcije. Svoje spomine na čase, ko so se Brici v Novo Gorico vozili čez Italijo oziroma čez Vrhovlje in Plave, pa je z nami delila tudi gospa Majda Korenjak iz Podsabotina.

Avtor: Mateja Grebenjak

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Z našo hrvaško dopisnico o temah predvolilne kampanje, ki so v ospredju pred parlamentarnimi volitvami pri naših južnih sosedih. Veliko negodovanja je sprožil tudi prost dan, ki ga imajo hrvaški volivci v sredo, zgražanje pa škandal uspešnega hrvaškega režiserja, ki se umika iz javnosti. Pokomentiramo tudi prihajajočo turistično sezono, ko se bližajo prvomajski prazniki, glede na temperature pa tudi poletje ni daleč …

Avtor: Mitja Peček

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Gorazd Rečnik

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Slovenska ženska teniška reprezentanca v Bratislavi lovi nastop na zaključku turnirja Billie Jean King. V slovaški prestolnici igra brez svojih najboljših posameznic, Kaje Juvan in Tamare Zidanšek. Teniške minute dopolnimo z začetkom svetovnega pokala veslačev v Vareseju.

Avtor: Jure Jeromen

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Vplivni kalifornijski raper J. Cole je pripravil novo izdajo. Njen naslov je vpadljiv: Might Delete Later. J. Cole ji je namenil vlogo mikstejpa. J. Cole je na hitro in, očitno, manj premišljeno 'zarobantil' nad kolegom Kendrickom Lamarjem, ki ga je nedavno na nekaj mestih skritiziral. S kritičnim komadom 7 Minute Drill začnemo. Ker galerijski favorit J. Cole ni v najboljši muzikalni formi, ga z novimi kosi navdušeno podprejo Doja Cat, nov nu-soul trio Catpak, Tyla v družbi Gunne in Skillibenga ter trojica DJ Premier-Snoop Dogg-Daz Dillinger. Nov komad prižge producent Ichisan, dosledno pa nadaljujemo odkrivanje drugega albuma trap prvakov Capital Crew.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Sveže elektronske kreacije prekaljenih glasbenih ustvarjalcev, kot so Depeche Mode, Pet Shop Boys, Solomun, Paul Oakenfold in Carl Cox. S predelavo klasike Pasilda se bo premierno predstavil naš redni opremljevalec in stari znanec slovenskih klubskih odrov Crocy, pred gostujočim miksom, ki ga bo tokrat odvrtel didžej Delano, pa bomo postregli tudi nekaj domačih drum’n’bass ritmov, ki jih prinaša DJ L. T.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 12.04.2024 03:40:15

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt