Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 15.3.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenski rokometaši v Granollersu lovijo olimpijsko vozovnico. Iz kvalifikacijske skupine, v kateri igrajo še Brazilija, Bahrajn in gostiteljica Španija, se bosta v Pariz uvrstili najboljši reprezentanci.

Avtor: Uroš Volk

Dr. Mojca Kompara Lukančič tolmači v postopkih zaslišanja v mednarodni kriminaliteti. Pravi, da se sooča z različnimi kriminalnimi dejanji: od tihotapljenja drog in ljudi do prostitucije, gospodarskega kriminala in družinskega nasilja. Razlaga o pravni terminologiji in jeziku, reakcijskem času tolmača in kako se sama spoprijema s čustveno obremenitvijo tega poklica.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Slovenski rokometaši v Granollersu lovijo olimpijsko vozovnico. Prva nasprotnica v kvalifikacijski skupini je bila sinoči Brazilija. Odzive iz slovenskega tabora po prvi tekmi prepletemo s hokejem na ledu in biatlonom. Na Jesenicah bo nocoj četrta tekma finala državnega prvenstva, na kateri lahko Olimpija že potrdi naslov državnega prvaka. V Canmoru v Kanadi pa se končuje sezona svetovnega pokala v biatlonu.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Najpogosteje uporabljan material v gradbeništvu je beton. Proizvedemo ga toliko, da bi lahko vsako leto zgradili stolp do lune. To pomeni več kot kubični meter na prebivalca Slovenije. Beton in preostale materiale ter konstrukcije pa tudi malo drugačne delavnice s področja gradbeništva, geodezije in vodarstva smo z učenci osnovnih šol pobliže spoznali na tehniškem dnevu Fakultete za gradbeništvo in geodezijo.

Avtor: Žana Bašelj

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Novembrske volitve, na katerih se bosta kljub starosti in prtljagi dosedanjih karier in zasebnih življenj, kot kaže, znova pomerila demokratski kandidat Biden in Trump na republikanski strani, so ena pomembnejših tem ameriškega vsakdana. Kako je mogoče, da celotna ameriška politika za najvišjo funkcijo nima mlajših in s preteklostjo manj obremenjenih kandidatov in da zasebni škandali in sodni procesi bolj ne škodujejo Trumpovemu ugledu, kakšne so glavne predvolilne teme in zakaj meni, da je kljub vsemu Joe Biden vendarle morda eden najboljših predsednikov vseh časov, bomo vprašali dopisnika Andreja Stoparja. Ta bo po skoraj petih letih življenja v Združenih državah razmišljal tudi o tem, da se ameriško in evropsko dojemanje družbe in sveta, ki se tudi zaradi tako imenovane »hollywoodizacije« zdita zelo podobni, v resnici precej razlikujeta …

Avtor: Aleš Smrekar

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Gašper Andrinek

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Po včerajšnji tekmi z Brazilijo se bodo slovenski rokometaši v olimpijskih kvalifikacijah v Granollersu pomerili še z gostiteljico Španijo. V popoldanskih športnih minutah se podrobneje posvetimo še prvemu kolesarskemu spomeniku sezone, dirki od Milana do San Rema, na kateri bo eden osrednjih favoritov Tadej Pogačar.

Avtor: Jurij Jeromen

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

V športni dvorani Podmežakla spremljamo četrto tekmo finala državnega prvenstva v hokeju na ledu, na kateri lahko Olimpija z zmago nad Jesenicami že potrdi naslov državnega prvaka.

Avtor: Boštjan Janežič

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

Chicano rap se vrača! Zgodovinsko ima mehiški melos, zraščen s hiphopom, le enega izstopajočega diplomata, pa še ta je le poraščena vzpetina. Tudi That Mexican OT ali frentični teksaški emsi bo neizogibno najprej spomnil na losangeleško ekipo Cypress Hill. Raperjev drugi album Texas Technician je ljubek, sem ter tja res divji, načeloma pa sproščeno nezahteven. Povratniški par izpred tedna predstavljata Erick The Architect in naš Vazz. Londončan Skrapz in Detroitčan Bruiser Wolf hudomušno mimo pridrvita kot ekstra bonusni točki. Avstralski funk-akvarelisti Mildlife, še kako odkrita in zgovorna Angležinja Shygirl, Parižan PLK, soul-funk kantavtorica Fabiana Palladino ter legendarni elektronični trip-hop dvojec Fila Brazillia pa novi Galeriji dokončno izoblikujejo značaj, ki celo diši po razkošju.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Slovenski rokometaši se v kvalifikacijski skupini v Granollersu merijo z gostiteljico Španijo.

Avtor: Uroš Volk

Ta konec tedna se bodo v RH 202 vrtele sveže glasbene kreacije domačih in tujih ustvarjalcev plesne elektronike. Prihaja del nove trikomadne izdaje gonilne sile kolektiva in glasbene založbe Innocent Music Aneyja F., z novim singlom se bo predstavil tudi prekaljeni slovenski producent progresivnega housa Crocy, 432. epizodo pa bodo krasili tudi Sultan in Shepard, Nic Fanciulli, Disfreq in mnogi drugi.
Ta petek zvečer izjemoma ob 23.00 na Valu 202!

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 15.03.2024 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt