Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 13.3.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Finalna serija državnega prvenstva med večnima tekmecema Olimpijo in Jesenicami se bo po včerajšnji tekmi v Tivoliju spet preselila na Gorenjsko. Tehtnica se vse bolj nagiba na ljubljansko stran, ki je vse bližje novemu državnemu naslovu.

Avtor: Marko Pangerc

Zgodbe glasbenih studiev po Sloveniji.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Smučarski skakalci in skakalke se bodo v sklopu norveške turneje še drugič pomerili v Trondheimu, finalna serija državnega prvenstva v hokeju na ledu med Olimpijo in Jesenicami se po včerajšnji tekmi v Tivoliju spet seli na Gorenjsko, v nogometni ligi prvakov pa bosta nocoj odigrani še zadnji povratni tekmi osmine finala. Uvrstitev med osmerico najboljših bo lovil slovenski vratar Jan Oblak, član madridskega Atletica, ki bo gostil Inter, vodilno moštvo italijanskega prvenstva.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

Odhod iz nasilnega razmerja je zelo zahteven korak, ki ga zmorejo redke žrtve, praviloma ženske, življenje po njem pa je pogosto zelo težko. Sogovornica se je z dvema otrokoma najprej umaknila v varno hišo, po odhodu iz nje pa se je spoprijemala z neštetimi težavami, tudi sistemskimi, najtežje je pri iskanju stanovanja in varstvu otrok. Ker je zaradi višjih dodatkov prisiljena delati skoraj same nočne izmene, dnevno spi le nekaj ur, kljub popolni izčrpanosti pa druge rešitve kot življenje v premajhnem in plesni polnem stanovanju in nenehnem odrekanju sploh nima.

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Medtem ko v Nemčiji legalizirajo konopljo tudi v tako imenovane rekreativne namene in nemški pacienti lahko brez težav dobijo kakovostno konopljo tudi na recept, v nekateri državah še vedno prevladujejo represivni in moralistični vidiki. Več slovenskih vlad je obljubljalo premike na tem področju, vendar so kljub bogatemu znanju in tudi obetavnim davčnim prihodkom slovenski bolniki, ki si pomagajo s konopljo, še vedno v veliki meri prepuščeni nevarnemu črnemu trgu. Na posvetu o novih odkritjih in priložnostih uporabe konoplje v Državnem svetu so svoje stališče predstavili tudi bolniki. Kaj pa pravi birokratski aparat?

Avtor: Gorazd Rečnik

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Adriatic indie rokovski bend Lelee nam je pred petkovim uradnim izidom svoje najnovejše skladbe Rane zaupal njeno premiero.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Smučarski skakalci in skakalke se v sklopu norveške turneje še drugič v dveh dneh merijo v Trondheimu.

Avtor: Boštjan Reberšak, Dare Rupar

16:30
Novice

Kot študentka prevajalstva se je Beograjčanka Una Marković v Slovenijo preselila pred dobrim letom in pol. Že pred prihodom se je učila slovenščine, a pravi, da ji znanje iz učbenikov pri stiku z vsemi slovenskimi narečji ni prav veliko pomagalo. Zato je, odkar živi v Ljubljani, postala ena izmed najbolj predanih obiskovalk spletnega portala Fran. V pogovoru z Uno tudi o kakovosti slovenskega bureka, živosti življenja v prestolnici in zborovskem petju, zaradi katerega je tukaj našla svojo skupnost.

Avtor: Neža Borkovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V Trondheimu se je končala tekma smučarskih skakalcev, po kateri bo sledila še ženska preizkušnja. Ob izidih norveške turneje v smučarskih skokih predstavimo še pričakovanja slovenskih rokometašev pred začetkom olimpijskih kvalifikacij v Španiji ter nogometnega selektorja Matjaža Keka, ki je pred prijateljskima tekmama proti Malti in Portugalski objavil seznam vpoklicanih reprezentantov.

Avtor: Sandi Škvarč

Ni povsem, je pa še kako zaznavno, novi album Ariane Grande je tisti ločitveni. Slavna ameriška pevka v songih, ki sestavljajo delo Eternal Sunshine, zdaj odkrito, zdaj malce bolj diskretno (očitajoče) obračunava s svojim nekdanjim soprogom. To sicer ne pomeni, da Eternal Sunshine ne ponuja značilnega Arianinega elana, ki ga zaznamuje prepričljiv izvajalski, to pomeni vokalni naboj. A ker novi songi 30-letne superzvezdnice tudi oblikovno sploh niso izrazito posebni, se zdi, kot da je bilo sedmo kapitalno delo Ariane Grane sproducirano prehitro in pod težo nikoli dobrodošle nuje.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

V tokratni oddaji ponujamo najnovejšo epizodo kolesarskega podkasta Tour 202, v kateri se sogovorniki posvetijo začetku sezone obeh slovenskih zvezdnikov. Tadej Pogačar je v svojem prvem nastopu prikazal vso svojo moč, medtem ko se Primož Roglič še ni povsem uigral s svojo novo ekipo. O tem, koliko dela še čaka moštvo priljubljenega Rogliča, so se pogovarjali valovski reporter Luka Dolar, športni novinar Televizije Slovenija David Črmelj in voditelj Luka Petrič.

Avtor: Luka Petrič

Zadnja sprememba: 12.03.2024 14:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt