Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 12.3.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Karavana v smučarskih skokih se je iz Osla preselila v Trondheim, kjer bosta že danes tekmi v obeh konkurencah. Popoldne se bodo na srednji napravi najprej pomerili skakalci, nato še skakalke.

Avtor: Boštjan Reberšak

Bernarda Gregorec Cafuta je pred dobrim desetletjem s soprogom Petrom kupila ekološko kmetijo. Pred štirimi leti pa se je odločila, da pusti službo vodje marketinga v podjetju in se posveti le kmetovanju. Čeprav je njena pot od takrat zavila bolj v smer promocije zdrave prehrane in kuhanja in čeprav kmetijo še vedno prenavljajo, je v Halozah našla svoje poslanstvo.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro z zelo preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki vse te odgovore povezuje. Sodelujete tako, da pokličete 01 475 2 202.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

V Tivoliju se bo nadaljevala finalna serija državnega prvenstva v hokeju na ledu. Olimpija proti Jesenicam vodi z 2 : 0 v zmagah. Z nocojšnjo bi se že močno približala ubranitvi naslova državnega prvaka. V oddaji ponudimo še del epizode kolesarskega podkasta Tour 202, v kateri se valovski novinarji posvetijo začetku sezone obeh najboljših slovenskih predstavnikov, Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Vodenje s posluhom prinaša vpogled v izzive vodenja v razvejanih, nehierarhičnih organizacijah. Kako je delati v enem najbolj "slavnih" podjetij na svetu, ki privablja zelo motivirane sodelavce z vsega sveta? Kako ga je voditi? Gostja oddaje je vodja marketinga za regijo Adriatic pri Googlu Metka Svetlin.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Konec lanskega leta se je v slovenskih in tudi tujih medijih pojavila novica, da v Slovenijo prihaja italijanska rdeča puščica. Hitri vlaki, ki dosegajo hitrost tudi do 300 kilometrov na uro, naj bi povezali slovensko prestolnico z lombardijsko. Trasa Milano-Ljubljana naj bi po takratnih zapisih začela delovati 1. aprila letos, a kot kaže, se to ne bo zgodilo. Kje se je zataknilo, kaj vse morajo preveriti in postoriti, da lahko tuji ponudnik železniškega prevoza vstopi na naš trg, in kdaj lahko pričakujemo direktno povezavo Milano-Ljubljana?

Avtor: Maja Stepančič

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

V Ljubljani se bo jutri s filmom Zajeti v izviru - Slovenski otroci Lebensborna Maje Weiss, začel 26. Festival dokumentarnega filma. Letos prinaša okoli 25 celovečernih in krakih filmov, retrospektivo pa so posvetili Niki Autor.

Avtor: Veronika Gnezda

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Norveška turneja se nadaljuje na srednji skakalnici v Trondheimu. Na Valu 202 najprej pospremimo nastope skakalcev, nato še skakalk.

Avtor: Boštjan Reberšak

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Športna tekmovanja v nordijskih disciplinah potekajo na Norveškem. Ob turneji v smučarskih skokih, ki se nadaljuje v Trondheimu, se v Drammnu, na predzadnji postaji sezone, nadaljuje svetovni pokal v smučarskih tekih.

Avtor: Luka Skarlovnik

Zadnji koncert Boba Marleyja.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Pretežno celjska skupina Radio Jam je po daljšem premoru ustvarila novo glasbo za drugi album Zen. Možakarji so zbrane ideje pazljivo sestavili v prepričljiv izvedbeni izraz. Radi se poigravajo z mešanjem različnih žanrov, kar so sami poimenovali trdi rokenrol. O delu in virih navdiha pa pevec Grega Teršek in basist Dani Telebar.

Avtor: Jernej Vene

Nadaljujemo s kvotami, ki so priljubljeno orodje za doseganje družbene pravičnosti. Pri nas so precej popularne ženske kvote, poznamo pa tudi druge. Na neki kanadski univerzi so razpisali dve profesorski mesti:
za prvo so se lahko potegovale le osebe, ki niso heteroseksualne; za drugo pa osebe, ki z barvo kože zastopajo eno od manjšin, torej osebe, ki niso »bele«. Česa vsega se po vašem mnenju lahko lotimo na ta način? Kje v družbi opazite neproporcionalnosti, ki bi jih lahko na ta način obravnavali? Je v javnih službah premalo Notranjk, premalo navijačic Mure ali nemara nebinarnih Ljubljančanov, ki so naročeni na desnosredinski tednik?

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 11.03.2024 14:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt