Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 10.3.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Na enotedenski kolesarski dirki med Parizom in Nico bo danes še zadnja etapa, ki pa ne bo več pomembno vplivala na skupno razvrstitev tekmovalcev. O zmagovalcu dirke je odločala včerajšnja kraljevska s številnimi gorskimi cilji v Alpah.

Avtor: Luka Dolar

Britanska glasbenica praznuje šestdeseti rojstni dan.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Maja Jeranko je antropologinja, ki na postdoktorskem študiju raziskuje vplive naravnih katastrof na prebivalce prizadetih območij. 6 let je bivala v Ekvadorju, kjer je tudi sama doživela nekaj naravnih katastrof, denimo uničujoči potres leta 2016. Je pa iz prve roke izkusila tudi prijeten življenjski ritem ekvadorskega podeželja.

Avtor: Mitja Peček

V Nici se bo končala enotedenska kolesarska dirka, ki so jo tekmovalci začeli v Parizu. Na tej je sezono, s svojo novo ekipo, začel tudi Primož Roglič. Ob dirki, njenem razpletu in tem, kako se je slovenski kolesarski zvezdnik ujel s svojimi novimi moštvenimi kolegi, dopoldanske športne minute namenimo še večernemu domačemu rokometnemu derbiju med Gorenjem in Celjem.

Avtor: Tomaž Langerholz

09:30
Novice

Od 8. februarja do 12. marca, do gregorjevega, ko je bil včasih prvi spomladanski dan ‒ dan, ko se ženijo ptički ‒ je v Ljubljani LUV fest, festival ljubezni, umetnosti in vandranja. V sklopu festivala je bilo v mestu kar nekaj vodenja s temo ljubezni, na primer, v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje so predstavili zgodbo o nesojeni ljubezni med Ivanom Tavčarjem in Emilijo Terpinc, v Muzeju novejše zgodovine so poiskali tiste, ki jih je pretrgala 1. svetovna vojna, še vedno pa je organizirano vodenje po starem mestnem jedru, na katerem med drugim izvemo, kaj je bil namen preduhov oziroma »usranih gas« in zakaj na Starem trgu ni številke 13. Vmes pa vandrovce po skritih kotičkih Ljubljane spremljajo svetlobne instalacije, Brbotanje Mateja Bizovičarja, vodenje pa se konča na Kongresnem trgu s čudovito svetlobno Kozmično privlačnostjo Janeza Grošlja, ki je najlepše vidna, ko se stemni. Po Ljubljani, ki je že po imenu ljubljena, nas bo, tudi s kakšno bolj seksi zgodbo, v družbi turističnega vodnika Turizma Ljubljana Mira Gračanina peljala Veronika Gnezda.

Avtor: Veronika Gnezda

10:30
Novice

'Nikoli ne pozabim, koga predstavljam,' pravi predsednica najštevilnejšega sindikata v zdravstvu, Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije, Irena Ilešič Čujovič. Že pet let je glas in obraz več kot 17.000 zaposlenih iz najrazličnejših poklicev, tudi zdravnikov. So pacienti res talci sedanje zdravniške stavke, ji v zahtevnih pogajanjih za plačno reformo kaj pridejo prav dolgoletne izkušnje iz športnega prava, iz arbitriranja pri Nogometni zvezi in dela v antidoping komisiji? Kako drugačne poglede na sistem rejništva in posvojiteljstva pri nas ji je prinesla lastna izkušnja in kje med številnimi funkcijami je našla čas za učenje kar šestih jezikov, bo med drugim razkrila v pogovoru z Jano Vidic.

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Nataša Štefe

12:30
Novice

S ciljem na Azurni obali se bo končala enotedenska kolesarska dirka med Parizom in Nico, na kateri je sezono, s svojo novo ekipo, začel slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič. V Oslu so smučarski skakalci in skakalke začeli norveško turnejo, v Patagoniji v Argentini pa se začenja sezona svetovnega prvenstva motokrosistov, med katerimi na najvišja mesta znova cilja Tim Gajser. V nedeljskem popoldnevu se posvetimo še številnim dogodkom na domačih tleh. V finalu hokejskega prvenstva se znova merita večna tekmeca, Olimpija in Jesenice, prvenstveni krog rokometnega prvenstva prinaša derbi Gorenja in Celja, medtem ko v nogometnem prvenstvu Mura gosti Olimpijo.

Avtor: Nina Smole

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Zadnja sprememba: 09.03.2024 14:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt