Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 7.3.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Domača tekmovanja v odbojki se bližajo zadnjemu dejanju. Po sinočnjih polfinalnih tekmah v Mariboru in Novem mestu sta v boju za prvo odbojkarsko zmago v sezoni le še dva kluba.

Avtor: Boštjan Reberšak

Antropologinja na postdoktorskem študiju na univerzi v Washingtonu raziskuje vplive naravnih katastrof, ki so posledica podnebnih sprememb, na prebivalce najbolj prizadetih območij in v skupini sodelavcev različnih poklicnih profilov išče rešitve, ki bi ustrezale in bile dobro sprejete v posameznih med seboj tudi kulturno zelo različnih skupnostih. Prej je šest let (s krajšimi premori) študirala in bivala v Ekvadorju, v katerem je tudi sama doživela in preživela več (naravnih in drugih) katastrof oz. kriz: od uničujočega potresa leta 2016 do različnih družbenopolitičnih pretresov ter epidemije covida 19, z obvladovanjem katere so imeli v tej južnoameriški državi nemalo težav.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo povratnim tekmam osmine finala nogometne lige prvakov in koncu domačega tekmovanja za pokal v odbojki.

Avtor: Mojca Breskvar

09:30
Novice
10:30
Novice

Ob svetovnem dnevu varčevanja z energijo in trajnostnega odnosa do okolja sta Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo in Agencija za varnost prometa ustvarila novo video-kampanjo 'Vsi smo na isti poti'. V njej poudarjajo pomen medsebojnega spoštovanja in ozaveščenosti vseh udeležencev v prometu. V glavni vlogi nastopa kolesar, ki med vožnjo opazuje, kako se do njega obnašajo drugi udeleženci v prometu, seveda pa se mora tudi sam obnašati strpno in prijazno do drugih. Sogovornika Janeza Martinčiča bosta nacionalni koordinator za kolesarjenje Gregor Steklačič in igralka Gorka Berden, ki nastopa v spotih.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Ste vedeli, da bo na celotni progi drugega tira porabljenih za pet Eifflovih stolpov jeklenih armatur? Inženirji, gradbinci in izvajalci del pa seveda pri gradnji ne uporabljajo le kovinskih pripomočkov. Kakšna je znanost za gradnjo predorov in zakaj so nekateri predori kvadratne oblike, drugi pa okrogle? Pridružite se Kaji Ravnak in Ajdi Kus, ki se ob 12.00 odpravljata na teren, v globine predora T2 na drugem tiru, ter se pogovarjata z mnogimi strokovnjaki za gradnjo predorov.

Avtor: Kaja Ravnak, Ajda Kus

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca – tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi, ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

O smrti ne vemo veliko. Delno tudi zato, ker nočemo vedeti. Krivdo gre pripisati tudi vzgoji, družbi, religiji, predvsem pa strahu. To je področje, ki Jona Kanjirja, 20-letnega prostovoljca v Slovenskem društvu Hospic, še posebej zanima. Jon poleg organiziranja delavnic, okroglih miz, izobraževanj, tudi spremlja ljudi v smrt. Zaupajo mu svoje skrivnosti, bolečine in otroške spomine - od nabiranja borovnic do bolečine ob nezakopanih sekirah. Vsako potovanje v smrt je drugačno. O čem razmišljamo preden umremo, česa si želimo, po čem hrepenimo in kaj ostane z(a) nami, ko odidemo? Je smrt res strašljiva? Ali je bolj shrljivo življenje samo?

Avtor: Katja Stojnić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Za rokometaše Celja se končuje letošnja evropska sezona. V zadnjem, 14. krogu rednega dela lige prvakov, slovenski prvaki gostijo dansko ekipo iz Gudmeja.

Avtor: Marko Cirman

Šesti studijski album italijanskega nadžanrskega glasbenika je dopolnil trideset let.

Avtor: Andrej Karoli

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Rokometaši Celja končujejo nastope v letošnji sezoni lige prvakov. V zadnjem krogu rednega dela gostijo danski Gudme.

Avtor: Uroš Volk

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.
Tokrat na obratu novi album YHWH is LOVE naveze Jahari Massamba Unit, ki jo sestavljata producent podzemnega oddelka hiphopa Madlib in bobnar Karriem Riggins. Poslušamo tudi novo ploščo brazilskega pianista Amara Freitasa in napoved prihajajočega projekta zasedbe Ethnic Heritage Ensemble, ki jo vodi veteran spiritualnega džeza Kahil El' Zabar.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 06.03.2024 14:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt