Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 6.3.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Rokometaši Gorenja so končali evropsko sezono. V zadnjem krogu skupinskega dela evropske lige so gostili dansko ekipo iz Skjerna.

Avtor: Klemen Verlič

Vazz. Artist. Umetnik. Individuum, pred šestimi leti. Danes še vedno Vazz, še vedno artist. Na vrsti je Psiha, zbirka intimnih in opazovalnica življenja. Deset novih zgodb iz zaklonišča med ljudi. Vazz z bendom ob 08.00 pri Andreju. V živo iz studia 26 @ Val 202 in val202.si

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Prvič @val202 : Romachild – Vzem si ga, Lara Baruca – Ko hodiš nad oblaki (Boutique 99), Alo Stari! – Spali bomo te, ko bomo mrtvi

Avtor: Andrej Karoli

Za rokometaše Gorenja je končana letošnja evropska sezona. V zadnjem krogu rednega dela evropske lige so v Rdeči dvorani v Velenju gostili Skjern. Zvečer bo znova v ospredju nogomet, z novima povratnima tekmama osmine finala lige prvakov. Slovenski napadalec Benjamin Šeško bo z Leipzigom skušal v Madridu presenetiti Real, ki ima s prve tekme zadetek prednosti.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Da večino neplačanega skrbstvenega dela opravijo ženske, pripisujemo tradiciji, ki narekuje, da ženske skrbijo za svoje družinske člane, ker da je to žensko področje, ker to delajo iz ljubezni in nekateri bi celo rekli – ker je to naravno. Pred dnevom žensk smo se o tem in o razsežnostih in posledicah nevidnega in zato tudi neplačanega dela v družbi pogovarjali z dolgoletno raziskovalko dr. Majdo Hrženjak.

Avtor: Mojca Jevšek

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Podnebno pravo se še razvija, vendar imajo vse številnejše podnebne tožbe vse večji vpliv na številna področja, od oblikovanja okoljskih politik do zavarovanj. Izpostavili bomo nekaj evropskih primerov. Lani smo v Sloveniji doživeli katastrofalne poplave: lahko tudi pri nas pričakujemo prve podnebne tožbe?

Avtor: Gorazd Rečnik

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Ljubljansko-gorenjska zasedba, ki se uvršča v okvire indie-popa, pride prvič v Notice.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Gostja Evrope osebno bo Finka Selma Vilhunen, med drugim režiserka filma Štirje mali odrasli, ki na duhovit način preizprašuje nekatere družbeno pogojene predpostavke ljubezni. Režiserka je hkrati želela narediti lep in radikalen film. Zase pravi, da vidi v svetu predvsem lepe stvari.

Avtor: Gorazd Rečnik

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Kolesarska dirka med Parizom in Nico je ponudila prvo gorsko etapo, na kateri so osrednji favoriti za končno zmago razkrili svoje karte. Posvetimo se še smučarskim skokom in pripravam slovenskih tekmovalk na prihajajočo norveško turnejo.

Avtor: Sandi Škvarč

Stalnica uspešnosti manchesterskega art-rock benda Everything Everything ima dva temelja. Eden je tradicija. Paradoskalno so ljubezenske pop pesmi - ki se redno naslanjajo na pojme iz sveta tehnike, na tehnični napredek in kopnjenje človečnosti v njem - posebna angleška obsesija. Nenazadnje so jo na simfoničnorockovskih okopih razvijali in popularizirali številni prav tako priljubljeni bendi tipa King Crimson, Yes, Van De Graaf Generator ipd. Spričo hipijevske mode so bile poetike teh zasedb bolj astralne in spiritualne kot pa samo futuristične. Futuristični manifest italijanskega misleca Filippa Tommasa iz leta 1909 (njegov glavni poudarek je zanikanje tradicije) se je torej šest desetletij po objavi že ugneznil tudi v rockovsko sceno, pri čemer se je že veliko prej razvil v pomembno filozofsko strujo. Drugo dragoceno oporišče indie-rock ekipe Everything Everythnig je razcepeljno na dve komponenti. Pevec in vodja zasedbe Jonathan Higgs, tudi režiser in konceptualist, ves čas poje z osupljivim falsettom, ki izvrstno ponazarja vzporedne bivanjske in idejne razsežnosti. Polega tega je izraz Everything Everything nenehno na lovu za čudaško zvenečim sintetičnim, reklo bi se plastično-kovinskim sintetizatorskim okrasjem. Če imajo kanadski in ameriški kemijski inženirji svoje (zdaj že pokojne) Rush, imajo bolj zlikavski Angleži pač Everything Everything. Album Mountainhead, sedmii zaporedni Eveything Everything, je poskus konceptualnega dela. Toda oris mountain-heada, torej obsesivnega hribolazca ob poskusu osvojitve distopičnega višarja, ni izveden popolno, res ni. A posamezni novi komadi Eveything Everything so kljub temu sijajni. Za nameček albumska celota Mountainhead izzveni čisto mehko, prijazno, celo dobrikavo. Pa čeprav se zdi, da bi prispodoba iz naslova pesmi Cold Reactor (Hladen reaktor) ali pa navdušenje nad čudežnimi razbitinami v verzih pesmi Enter The Mirror (Vstop v zrcalo) ali pa opis padca letala v začetnih verzih City Songa uspeli potrditi vse prej kot karkoli srčno romantičnega.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

V oddaji V sredo ponujamo najnovejšo epizodo podkasta Žoga je okrogla, v kateri je gost Matej Poplatnik. Za nogometašem je zanimiva kariera, ki ga je vodila od Škotske do Indije, pri 31. letih se mu je izpolnila tudi velika želja, da je zaigral za slovensko reprezentanco. Z Matejem Poplatnikom so govorili valovska novinarja Boštjan Janežič in Marko Cirman ter voditelj Luka Petrič.

Avtor: Luka Petrič

Zadnja sprememba: 05.03.2024 14:55:10

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt