Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 3.3.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

24. krog domačega nogometnega prvenstva je postregel z derbijem vodilnih ekip, Celja in Olimpije.

Avtor: Boštjan Janežič

Eric je odigral zadnji koncert s skupino Yardbirds, predlagal Jimmya Page, ta je ponudbo zavrnil in predlagal Jeffa Becka, ki jo je sprejel. Vsi trije so omenjeni za dobro jutro.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Ena od rednih vsebin, ki jih na Valu 202 lahko čez teden slištie v torkovih jutrih, je Pavza. Minute za razmisleke ljudi, ki so si zamislil, da bodo nekatere stvari v svojem življenju drastično spremeniti. Pred kratkim smo tako gostili Janeza Jona Veneta, ki se je že pred leti odločil, da bo pred ponorelim svetom nekaj miru skušal najti v samostanu v Stični. In ga je …

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

Ženska rokometna reprezentanca se bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo vnovič pomerila s Francijo. Slovenke bodo v Orleansu skušale popraviti vtis po visokem domačem porazu, ko so bile aktualne svetovne in olimpijske prvakinje v Velenju boljše za 15 zadetkov. Posvetimo se še razpletu moškega veleslaloma v Aspnu, kjer alpski smučarji končujejo turnejo na ameriških tleh.

Avtor: Luka Skarlovnik

09:30
Novice

Zimsko serijo oddaj o rekreaciji končujemo z alpskim smučanjem. V Kranjski Gori smo se pridružili skupini smučarjev in preverili, kako potekajo njihovi treningi. Kaj je tisto, kar jim je na smučanju najbolj všeč, kakšni so njihovi cilji in kam vse se odpravijo takrat, ko doma snega zmanjka?

Avtor: Nina Smole, Jure Jeromen

10:30
Novice

Andreas Hoecker, tokratni Nedeljski gost na Valu 202, je fizik, ki koordinira več kot 3000 znanstvenikov z vsega sveta, predvsem pa zastopa eno izmed tehnoloških čudes sodobnega sveta. Deluje v Cernu, Evropski organizaciji za jedrske raziskave v Ženevi, ki je največji svetovni laboratorij za fiziko delcev. Njegov najbolj prepoznaven objekt je 27 kilometrov dolg veliki hadronski trkalnik, predor, ohlajen komaj kaj nad absolutno ničlo. V enem od delov trkalnika je postavljen kot katedrala velik detektor, več tisoč ton težka zver, ki ima v sebi za več Eifflovih stolpov železa, predvsem pa je to izjemno sofisticirana gigantska 3D-kamera. O delu na njem in fiziki, glasbi in Franciji, pa več tokratni nedeljski gost Andreas Hoecker, s katerim se je v nadzorni sobi detektorja Atlas v Ženevi pogovarjala Maja Ratej.

Avtor: Maja Ratej

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Tanja Starič

12:30
Novice

Zimski svetovni pokali se nadaljujejo na severu Evrope, za biatlonce v Oslu na Norveškem, za smučarske skakalce v Lahtiju na Finskem. Nastope slovenskih predstavnikov ujamemo v nedeljskem popoldnevu, v katerem se posvetimo preostalim dogodkom, ki so zaznamovali prvi marčevski konec tedna. Tadej Pogačar, prvi kolesar sveta, je sezono svetovne serije začel na enodnevni klasiki v Italiji, kjer se je končala sezona za hokejiste Olimpije, ki so neuspešno lovili četrtfinale razširjenega avstrijskega prvenstva. V domačem nogometnem prvenstvu sta se v 24. krogu pomerili vodilni ekipi, Celje in Olimpija, slovenske rokometašice pa v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo čaka vnovičen dvoboj s Francozinjami, aktualnimi svetovnimi in olimpijskimi prvakinjami.

Avtor: Aljaž Golčer

13:30
Novice
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice

Zadnja sprememba: 01.03.2024 17:10:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt