Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 1.3.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Velenju gostila Francijo, aktualno svetovno in olimpijsko prvakinjo, ki pomeni pravi preizkus za naše rokometašice pred olimpijskimi kvalifikacijami. Ekipi se bosta pomerili še enkrat, in sicer v nedeljo v Orleansu.

Avtor: Uroš Volk

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Hokejisti Olimpije so v Brunicu končali dodatne kvalifikacije za uvrstitev v končnico razširjenega avstrijskega prvenstva. Ob tem, kako uspešni so bili na lovu na zadnje prosto mesto v četrtfinalu, izveste še, kako dobro so dopoldansko tekmo v Lahtiju začele slovenske smučarske skakalke.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Februar, ki je vsako četrto leto rezerviran za zimske olimpijske igre, se je poslovil. To pa pomeni, da je tudi na Valu 202 napočil čas za zadnjo epizodo serije, ki smo jo pripravili ob 40. obletnici olimpijskih iger v Sarajevu. V zadnji epizodi podkasta Sarajevo 1984 govorimo o zapuščini iger, o olimpizmu danes in v prihodnje ter o možnosti, da bi olimpijski ogenj še kdaj zagorel na ozemlju naše nekdanje države, recimo pri nas v Sloveniji.

Avtor: Aleš Smrekar

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Na podelitvi nagrad na filmskem festivalu Berlinale je odličje za najboljši dokumentarni film osvojil No Other Land, ki opisuje sistematičen izbris palestinskih vasi na Zahodnem bregu. Nagrado sta na odru skupaj prevzela oba režiserja, izraelski novinar Juval Abraham in palestinski filmski ustvarjalec Basel Adra. Adra je na odru poudaril, da "težko proslavlja, medtem ko ljudi v Gazi koljejo in masakrirajo ". Na podelitvi je bila tudi nemška ministrica za kulturo Claudia Roth. Po dogodku je ministrstvo za kulturo podalo uradno stališče, da je pri prej omenjeni nagradi aplavz namenila samo izraelskemu ustvarjalcu.

Nemčija ima zgodovinski refleks, ko gre za vprašanje odnosa do Judov. Takoj se postavi na stran pravice do obstoja Izraela. Kako se to kaže v tamkajšnji politiki, medijih in družbi? Zakaj Nemčija umetnike in kulturnike, ki so kadar koli izrazili kakršno koli podporo Palestincem, izloča iz družbe?

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Tanja Starič

Sezona v smučarskih skokih se nadaljuje na Finskem. Boji za točke za svetovni pokal se v Lahtiju za skakalce začenjajo s posamično tekmo na veliki napravi.

Avtor: Boštjan Reberšak

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Svetovni pokal v biatlonu se nadaljuje s posamičnimi tekmami v Oslu, v smučarskih skokih v Lahtiju, kolesarska svetovna serija pa na italijanskih cestah. V Toskani bo na enodnevni klasiki Strade bianche začel sezono prvi kolesar sveta Tadej Pogačar.

Avtor: Jure Jeromen

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Z domačim raperjem se bomo pogovarjali o izidu novega albuma ter skorajšnjem obisku na Jutranjem koncertu Vala 202.

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Najbolj opazni obrat na albumskem prvencu brooklynskega raparja Ericka The Architecta je: od glavnega producenta tria Flatbush Zombies bi pričakoval, da bo Arhitekt na solističnem izletu še bolj vročično zgrabil za krmila na mešalni mizi. Ampak ne. Erick The Architect kot najbolj bistveno veščino poudarja liriko, s katero (še to!) podoživlja svojo mladost norost, s posledicami pogoltnjenega vagona psilocibinov vred; to je bil in ostal zaščitni znak oz. adut skupine Flatbush Zombies. Pa saj je raparjev vstop v trezna srednja leta nakazalo že sodelovanje z novozelandsko popevkarico Kimbro, ki izvaja indie, in londonskim visokotonskim funkovskim strojem, zasedbo Jungle. Poleg treh duov (Earthgang, Kanye West & Ty Dolla $ign ter The Game & Big Hit), pa Bennyja The Butcherja, Mikea in Nicki Minaj v rubriki nastopijo še SunnySun in Skova (tokrat prvič v spremstvu Trnovčanove sicer domače ekipe Skovani) ter Jungle z Erickom v ospredju. Lep naj bo hiphop.

Avtor: Matjaž Ambrožič

V prvi marčevski oddaji RH 202 prihajajo na svoj račun ljubitelji preurejenih in osveženih uspešnic iz prejšnjega tisočletja. Ob tem nas čaka še zajeten odmerek izbranih novosti v housu, ki so jih zagodli priznani ustvarjalci tega žanra, kot so David Penn, Franky Rizardo, Jess Bays in Boston Bun, gostujoči set v drugem delu tokratnega druženja pa bosta odvrtela ameriška glasbena ustvarjalca Jordan in Chris oziroma MANICS.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 01.03.2024 14:55:10

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt