Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 29.2.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska reprezentanca v atletiki je na dvoransko svetovno prvenstvo odpotovala brez skakalke s palico Tine Šutej, ki je udeležbo odpovedala zaradi poškodbe. Šesterica atletov in atletinj, ki bo Slovenijo zastopala v Glasgowu, ima ob odsotnosti prve adutinje za odličja skromnejše cilje.

Avtor: Tomaž Langerholz

V oddaji smo novembra gostili eno izmed povratnic. Maruša Jakše se je v domovino vrnila po kar nekaj letih poskusov uveljavljanja v Združenih državah Amerike, kjer ji ni uspelo najti kakšne trajnejše oblike bivanja in dela. Na svoji koži je izkusila kruto resničost diskriminiranih tujih delavcev v Ameriki: v eni izmed služb se je namreč pritožila svojemu šefu, ker so morale s sodelavkami spati v bivalnih zabojnikih, v katerih bi v normalnih razmerah lahko živele največ tri, notri pa jih je stlačil dva- do trikrat toliko. Nadrl jo je, češ da tam nima enakih pravic kot "pravi Američani" in da je kot tujka lahko samo zadovoljna s tem, kar dobi. Ta težka izkušnja se je po njenih besedah izkazala za neprecenljivo, predvsem pa prelomno glede njenega osebnostnega razvoja. Po njeni zaslugi se med drugim, kot pravi, precej bolj boji načrtne in zavestne človeške zlobe kot pa na primer stikov z ljudmi s socialnega dna – tudi če gre za sobivanje z malimi kriminalci z ulice, kot recimo v Brooklynu, kjer se je kot edina belka daleč naokoli počutila "zelo lepo sprejeto" med uličnimi preprodajalci cracka.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Slovenske rokometašice v 3. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo gostijo Francozinje, aktualne svetovne in olimpijske prvakinje. Pred hokejisti Olimpije pa je odločilna tekma dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v četrtfinale razširjenega avstrijskega prvenstva. V Brunecku se bodo zvečer pomerili s Pustertalom.

Avtor: Boštjan Janežič

09:30
Novice
10:30
Novice

Avtomobilsko prometne minute so namenjene novostim na avtomobilskem trgu, tako svetovnim predstavitvam kot tudi novim avtomobilom, ki so na voljo kupcem v Sloveniji.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Februar je pri koncu in Frekvenca X njegove zadnje ure, ki so zaradi prestopnega leta pravzaprav bonus, izkorišča za prelet tem, ki so ta mesec odmevale v znanosti. Maja Ratej raziskuje avtoimunske bolezni in zakaj jih bomo lahko morda v dogledni prihodnosti uspešno zdravili. Preverila je tudi, kakšna velikanka je na novo odkrita anakonda v Južni Ameriki in koliko več vemo o dinozavrih 200 let po njihovem odkritju. Več pa tudi o tem, da se lahko v Ljubljani po novem pomudite pri Hallersteinovem zvezdnem opazovalniku, pa o ameriškem zasebnem naskoku na Luno, rasni genetiki in celo gensko spremenjenih bananah.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca – tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Ste kdaj razmišljali, v kakšnem odnosu sta vaša identiteta in naša zgodovina? Kaj pa o tem, zakaj imajo vsi zmagovalci ali zmagovalke demokratičnih volitev, diktatorji in diktatorice (ko se bodo zgodile) apetite po reviziji zgodovine? Zakaj so si partizani in osamosvojitelji tako ljubko podobni? Se zgodovina res ponavlja? Je res črnobela? So zgodovina samo dejstva ali je pomemben tudi kontekst? Kaj, če sploh kaj, nas lahko zgodovina nauči? O vsem tem Miha Šalehar v aktualnem Mihilizmu razpravlja s pronicljivo zgodovinarko dr. Matejo Ratej.

Avtor: Miha Šalehar

Slovenska ženska rokometna reprezentanca v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Velenju gosti Francijo.

Avtor: Uroš Volk, Marko Pangerc

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Vrhunce prvega polčasa tekme slovenskih rokometašic proti Francozinjam v evropskih kvalifikacijah prepletemo z nastopi strelcev z zračnim orožjem na evropskem prvenstvu na Madžarskem.

Avtor: Marko Cirman

Četrt stoletja letos mineva od izida albuma Supernatural, ki je kitaristu Carlosu Santani prinesel velik komercialni uspeh. Zavihtel se je na vrhove številnih glasbenih lestvic po svetu, dosegel platinaste naklade, na podelitvi nagrad grammy pa osvojil osem kipcev, s tem se je Supernatural v zgodovino vpisal kot največkrat nagrajen album.

Avtor: Jernej Sobočan

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.
Borja tokrat predstavlja nekaj hiphopa - novi plošči nizozemskega producenta Ol' Burger Beats in britanskega emsija Confucius Mc. Poleg tega napoved albuma orkestralnega jazza saksofonistke Cassie Kinoshi, retro soul finske založbe Timmionin nekaj malega trobentarja Ambrosa Akinmusira.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Zadnja sprememba: 29.02.2024 11:40:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt