Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 28.2.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

V razširjenem avstrijskem prvenstvu v hokeju na ledu bodo v tem tednu znani pari četrtfinala. Mesto med osmerico najboljših lovijo tudi slovenski državni prvaki, hokejisti Olimpije.

Avtor: Marko Pangerc

Popotovanja po slovenskih glasbenih studiih. Kjer tišina nima veliko prostora.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierna predvajanja nove domače glasbe.

Avtor: Andrej Karoli

Hokejisti Olimpije so se v boju za končnico razširjenega avstrijskega prvenstva v Tivoliju pomerili s Pustertalom, rokometaši Gorenja pa so v 3. krogu glavnega dela evropske lige gostovali v Našicah na Hrvaškem.

Avtor: Aljaž Golčer

09:30
Novice
10:30
Novice

Smo sredi akcije 40 dni brez alkohola, ki je izraz solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi njega. Zaradi stigme je pogosto težko poiskati pomoč, alkoholizem v družini pa zaznamuje otroke tudi v njihovi odrasli dobi. Stroka opozarja, da imamo dva skrajna profila mladih, ki živijo v družini, kjer čezmerno pijejo - pridne, tihe, zelo motivirane dijake in učence, ki prikrivajo družinsko sramoto, IN tiste, ki z različnimi oblikami prestopniškega vedenja kričijo po pomoči.

Avtor: Irena Kodrič Cizerl

11:30
Novice
11:38
Obvestila

V sedmem tednu zdravniške stavke pogajanja med Fidesom in vlado stojijo in nič ne kaže, da bi bila sklenitev dogovora blizu. V petek bodo začeli veljati umiki soglasij za nadurno delo, zato vlada med drugim načrtuje uvedbo izmenskega dela. Kaj pa dolgoročne rešitve? Je gordijski vozel slovenskega javnega zdravstva sploh mogoče presekati? Gostja oddaje je ministrica za zdravje, dr. Valentina Prevolnik Rupel.

Avtor: Tatjana Pirc

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Pred izidom novega albuma ta petek na obisku v sredinih Noticah.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Paolo Cossi je stripar, ki se je s to strastjo srečal že zelo zgodaj. “V otroštvu sem bil precej bolan, doma pa nismo imeli televizije. In ker moraš malega otroka z nečim zaposliti, mi je oče prinašal stripe in papir, da bi risal.” Tako se je iz hobija rodila želja po poklicu striparja. Študiral je v Milanu, pogosto je v svojih stripih obdeloval tragične dogodke iz človeške zgodovine. “Morda je ena najpomembnejših knjig, ki sem jih ustvaril, tista o armenskem genocidu.” Pri takšnem ustvarjanju moraš imeti veliko zgodovinskega znanja, pravi Paolo Cossi in dodaja, da mu je zadnja leta sicer ljubše ustvarjati za otroke. V Evropi osebno govori o svojih delih in o tem, kako prepleta dve strasti - zeliščarstvo in risanje.

Fotografija: spletna stran avtorja

Avtor: Maja Stepančič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Prihodnji mesec prinaša začetek tekmovanj v bencinskih športih. Pred novo sezono sta svoje cilje predstavila najboljša slovenska motokrosista Tim Gajser in Jan Pancar, ki bosta nastopala v elitnem razredu svetovnega prvenstva. V popoldanskih športnih minutah podrobneje še o rokometu. Ženska reprezentanca bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo gostila Francijo, celjske rokometaše v ligi prvakov čaka dvoboj proti Portu.

Avtor: Uroš Volk

MGMT na četrtem albumu, prvi izdaji po šestih letih diskografskega odmora, ponujata le še trezne refleksije urbane džungle ali ljudi, preobteženih s stiskami, ki tavajo v njej. Psihadeličnih vratolomnosti je na menuju ameriškega hipsterskega pop-rock dvojca MGMT ostalo le še zelo malo. Cederamski izbor z albuma Loss of Life vključuje tudi dva songa, ki bi ju kaj hitro lahko prevzeli iz opusov drugih znancev. Niz prehodov v Dancing In Babylon spomni na Eltona Johna, vokalni naklon, ki izzveneva iz popevke People In The Streets pa je na las podoben značilnemu Bretta Andersona iz angleške indie-rock postave Suede. Medtem ko bo rubrični konec folk pesmica, ki jo lahko nesete tudi na izlet v hribe. Mikaven in ponekod izjemno sladek, a še vedno čudaški album, itak, čudaških dveh.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

V oddaji gostimo nekdanjega kapetana slovenske hokejske reprezentance Andreja Tavžlja, ki je v ponedeljek naznanil konec svoje športne poti. V svoji karieri je Tržičan igral za oba največja slovenska kluba, Olimpijo in Jesenice, bil je tudi član slovenske reprezentance, ki se je uvrstila na zimske olimpijske igre.

Avtor: Marko Pangerc

Zadnja sprememba: 28.02.2024 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt