Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 24.2.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se nadaljuje v Nemčiji, na letalnici v Oberstdorfu, kjer bodo med favoriti za najvišja mesta vnovič slovenski tekmovalci. Letalnice so v svetovnem pokalu redkost, v letošnji sezoni bodo skakalci na njih tekmovali le še v Vikersundu in pri nas v Planici.

Avtor: Dare Rupar

Ta teden smo začeli spomladansko sezono Jutranjih koncertov pri Andreju. Prva gostja je bila 20-letna Dora Tomori, ki smo jo lahko slišali tudi v četrtek na Mentu, na Odru Vala 202 v Kinu Šiška. V sobotni jutranji rubriki pa dve skladbi s sredinega Jutranjega koncerta.

Avtor: Andrej Karoli, Mojca Jevšek

08:30
Novice

Zakaj največji neznanki sodobne znanosti rečemo temna snov? Lahko bi ji rekli tudi "Kaj hudirja pa je to zadaj?". Ali pa "Glej ga zlomka, koliko še ne vemo!", "Pojma nimamo, kaj je to!" Ali pa bi preprosto priznali, da z izrazom temna snov lažemo samemu sebi, da vemo veliko o nečem, o čemer ne vemo tako rekoč nič. V Radiovednih se z Nikom Škrlecem tokrat podajamo vse do največjih ugank vesolja: kaj vemo o tem, kaj je tam onkraj vesolja, in zakaj je tudi vesolje, ki ga vidimo, polno neznank, s skrivnostno zvenečo temno snovjo na čelu?

Avtor: Maja Ratej, Nik Škrlec

Sezona v smučarskih skokih se nadaljuje na prizoriščih v Nemčiji in Avstriji. Skakalci se bodo na letalnici v Oberstdorfu, po včerajšnji tekmi dvojic, še dvakrat pomerili na posamični tekmi. Pred smučarskimi skakalkami sta tekmi na srednji napravi v Hinzenbachu. Za hokejiste Olimpije pa se je v Linzu končal redni del sezone razširjenega avstrijskega prvenstva, po katerem bodo končnico lovili v dodatnih kvalifikacijah.

Avtor: Sandi Škvarč

09:30
Novice
10:30
Novice

Avtomobilsko prometne minute so namenjene novostim na avtomobilskem trgu, tako svetovnim predstavitvam, kot tudi novim avtomobilom, ki so na voljo kupcem v Sloveniji.

Avtor: Janez Martinčič

Kaj dogaja? Aktualne družbenopolitične afere kar kličejo po obdelavi v televizijski satirični oddaji. Ob začetku nove sezone, ki prinaša vrhunsko politično satiro, presenetljive glasbene priredbe, odlične imitacije in zanimive goste, smo se pogovarjali z enim od ustvarjalcev oddaje Robertom Petanom.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Iztekajo se zimske počitnice za približno 153.000 učencev in dijakov iz osrednje in zahodne Slovenije. In čeprav so prve asociacije ob tem za marsikoga smučanje, toplice, zimovanja in druge počitniške dejavnosti, je lahko, kot pravita Anže in Jakob iz Čadrga, čisto zabavno tudi doma na kmetiji.

Avtor: Mariša Bizjak

12:30
Novice
13:30
Novice

Ana Lua Caiano je portugalska multiinstrumentalistka, skladateljica in zvočna umetnica, ki v svojem izrazu združuje portugalsko ljudsko glasbo in elektroniko. Njen najnovejši kratkI album Se Dançar É Só Depois je izšel maja lani.

Avtor: Jernej Vene

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Svetovni pokal se za smučarske skakalce nadaljuje na letalnici v Oberstdorfu, kjer so favoriti za najvišja mesta znova tudi slovenski tekmovalci. V radijski eter ujamemo še najzanimivejše trenutke prve tekme 23. kroga nogometnega prvenstva med Aluminijem in Olimpijo.

Avtor: Marko Polak

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Karavana svetovnega pokala v alpskem smučanju se je še drugič v letošnji sezoni preselila v Združene države Amerike, tokrat smučarji v tehničnih disciplinah. Tekmovalni konec tedna se v kalifornijskem zimskem letovišču Palisades Tahoe začenja z veleslalomom, v katerem je osrednji slovenski adut Žan Kranjec.

Avtor: Igor Tominec

V tokratni oddaji Glasba svetov se bomo z Élodie Rama, Cécile Mclorin Salvant, Meshell Ndegeocello, Solomanejem Doumbio in skupino Super Biton de Ségou glasbeno sprehodili skozi različne glasbene zvrsti, s poudarkom na tradicionalni glasbi.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 23.02.2024 14:55:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt