Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 23.2.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Slovenska košarkarska reprezentanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025 začela v Kopru. Včeraj se je pomerila z Ukrajino, v nedeljo se bo pred domačim občinstvom še z Izraelom. Ljubitelji košarke na obali lahko v zadnjih letih v živo spremljajo le nastope reprezentance. Klubska košarka je povsem stagnirala, kljub temu, da je bila Sixt Primorska še v sezoni 2018/19 slovenski državni prvak. Trenutno stanje klubske košarke v našem največjem obalnem mestu, ki je dalo tudi dva reprezentanta, Vlatka Čančarja in Gregorja Hrovata, je osrednja tema današnje jutranje športne zgodbe.

Avtor: Luka Skarlovnik

08:00
Jezikanje

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Slovenska košarkarska reprezentanca je v Kopru začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Na Bonifiki se je včeraj pomerila z Ukrajino. Odzivom po tekmi in pričakovanjem pred nedeljsko tekmo proti Izraelu, dodamo še nogometni komentar po odigranem 22. krogu državnega prvenstva.

Avtor: Luka Skarlovnik

09:30
Novice
10:30
Novice

Pred 40-imi leti so ob tem času olimpijsko Sarajevo zapuščali še zadnji predstavniki številnih ekip, televizijskih, radijskih, časomerilskih, gostinskih, predstavniki Mednarodnega olimpijskega komiteja in ostali, vpleteni v izvedbo 14. zimskih olimpijskih iger. Igre so se končale 19. februarja 84 in v teh dneh pred 4-imi desetletji so se po svetu vrstili sprejemi za športne junake iger, ki vam jih bomo predstavili v strnjeni verziji novega dela sarajevske olimpijske serije.

Avtor: Aleš Smrekar

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Novice in aktualne zgodbe z vsega sveta, ki jih pripravljajo naši dopisniki in sodelavci. 18. vzporednik je pogovor s poročevalci iz vseh večjih evropskih in nekaterih svetovnih prestolnic.

Avtor: Rok Kužel

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se nadaljuje v Nemčiji. V Oberstdorfu se je tekmovalni konec tedna na letalnici začel s tekmo dvojic.

Avtor: Dare Rupar

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Maja Ratej

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Svetovni pokal v smučarskih skokih se nadaljuje v Oberstdorfu, kjer bodo ves konec tedna tekme na letalnici. Danes je bila v Nemčiji tekma dvojic. V oddaji se posvetimo še borilnim veščinam in prihajajočemu Odprtemu prvenstvu Slovenije v taekwondoju.

Avtor: Klemen Verlič

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Novosti domače glasbene scene.

Avtor: Neja Jerant

20:00
Ožigosano

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Vultures 1, povratniški album Kanye Westa, pravilno administrativno označena pa kot kolaboracija s kolegom Ty Dolla Signom, je večkratno zahtevno delo. Ker idejno in glasbeno-produkcijsko vseeno ni najboljše, je vloga Galerije, ki je poiskala kakovostne izjeme, zdi še bolj upravičena. Kanye West kot bržčas najvplivnejši (ne)politični, zato pa vsekakor najmočnejši moralni provokator med umetniki na Vulture 1 temtizira izključno lastna javna izzivanja. Antisemitizem, desničarski liberalnizem, obsedenost s pornografijo in samo-obsedenost se znova pogrevajo. Enako velja za enigmo o raperjevi prisebnosti oziroma o njegovi klinično že dokazani norosti. Ty Dolla Sign sem ter tja pristavi kak spodoben R&B-jevski refren. Ezra ima čisto nov komad, med domačini se izpostavi tudi Cazzafura. Pariški raper PLK na Valu 202 nastopi prav prvič, saj njegov ravno izdani album Chambre 140 pt. 1, nemudoma skočil na vrh francoske lestvice. Nov song pristavi še angleški džezovski bobnar Yussef Dayes, z EP-ja Drop 7 se še enkrat podviza tudi Little Simz. Londonski tris sklene ponovni nastop raperja po imenu Antslive.

Avtor: Matjaž Ambrožič

22:00
RH 202

Najhitrejša in najglasnejša oddaja s plesno elektronsko glasbo.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 22.02.2024 02:55:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt