Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 22.2.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Rokometaši Celja so v 12. krogu lige prvakov gostili eno najboljših ekip v letošnji sezoni, Magdeburg, ki igra hiter in privlačen rokomet. Nemško moštvo meri na najvišja mesta na tekmovanju in ima že zagotovljeno, da bo igralo v končnici, slovenski prvaki pa se bodo po prihodnjih dveh tekmah poslovili od evropske sezone.

Avtor: Uroš Volk

Ana Kisovar je mlada raziskovalka na univerzi v Oxfordu, raziskovalno se ukvarja z endometriozo. Meni, da bi morali tudi moški namenjati več pozornosti ženskemu reproduktivnemu zdravju.

Avtor: Maj Valerij

08:30
Novice

Celjski rokometaši so v 12. krogu lige prvakov gostili nemški Magdeburg. Do konca skupinskega dela tekmovanja sta še dva kroga, potem pa se bodo poslovili od evropske sezone, saj so že dalj časa brez možnosti za uvrstitev v izločilne boje. Boj za končnico pa se bo kmalu začel za slovenske hokejske prvake, Olimpijo, ki je včeraj zaigrala zadnjo domačo tekmo rednega dela razširjenega avstrijskega prvenstva.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

Avtomobili postajajo vse večji, pa tudi težji, predvsem so na teži pridobili električni avtomobili. Ta rast avtomobilov ima seveda svoje vzroke in prednosti, imajo pa vse te povečave tudi nekatere negativne posledice. Zato se tudi Andrej Brglez upravičeno sprašuje, če smo ubrali pravo pot, saj predvsem okolju na ta način zagotovo ne delamo usluge.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Pred kratkim smo se s Frekvenco X mudili v CERN-u, Evropski organizaciji za jedrske raziskave, v kateri se že 70 let ukvarjajo s trki osnovnih delcev. Gre za megalomansko raziskovalno območje na meji med Švico in Francijo v Ženevi, pod katerim je 27 kilometrov dolg Veliki hadronski trkalnik. V njem so, spomnimo, leta 2012 ob pomoči velikanskih detektorjev potrdili obstoj Higgsovega bozona. Trki, ki se z velikanskimi energijami in hitrostmi dogajajo v pospeševalniku, razkrivajo delovanje vesolja v njegovih prvih trenutkih, ob tem pa se poskušajo raziskovalci dokopati tudi do odgovorov na to, kaj bi utegnila biti temna snov in kako bolje spoznati antimaterijo. Poslušajte posebno reportažo iz Cerna ta četrtek opoldne na Valu 202 in med podkasti.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca, tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Veliko dobre glasbe tudi na odru Vala 202.

Avtor: Jernej Sobočan

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Na ekipnem svetovnem prvenstvu v namiznem tenisu so na vrsti izločilni boji, ki najuspešnejšim ekipam na turnirju že prinašajo olimpijske vozovnice. Za vozovnico se bori tudi slovenska ekipa, ki za potrditev nastopa v Parizu potrebuje uvrstitev v četrtfinale. Kako uspešna je reprezentanca v Južni Koreji, izveste v popoldanskih športnih minutah, v katerih se posvetimo še končanim prvim tekmam osmine finala nogometne lige prvakov in začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo v košarki. Prva nasprotnica Slovenije bo Ukrajina.

Avtor: Sandi Škvarč

Natanko petdeset let po izdu albuma Burn bomo odkrili, kako se je javnost odzvala na novo, prerojeno zasedbo skupine Deep Purple.

Avtor: Tomaž Purkart

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Terenski studio tokrat postavljamo v središče glasbenega dogajanja v Ljubljani, to je na 10. festival MENT. Gre za večdnevni glasbeni festival in konferenco, ki je v desetletju prerasla v največji tovrstni dogodek v regiji. Valovska ekipa prinaša utrinke z različnih prizorišč po Ljubljani, od Kina Šiška, Orto bara in Stare mestne elektrarne do Metelkove, pa tudi intervjuje z glasbeniki in ljudmi iz glasbenega posla. Za piko na i večera bo sledil prenos koncerta domače glasbenice Masayah.

Avtor: Andrej Karoli, Jernej Sobočan

Masayah je raperka z občutkom za pop. Njen singel Ni panike je bil ena najbolj predvajanih skladb leta 2022, lani pa je v svet poslala dolgometražni prvenec Zavedno. Njen glasbeni svet je potovanje od hip-hopa in trapa do R&B-ja, soula in pop rocka.

Avtor: Andrej Karoli, Jernej Sobočan

Zadnja sprememba: 22.02.2024 02:55:06

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt