Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 21.2.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu v Južni Koreji odlično nastopa slovenska namiznoteniška reprezentanca, ki se je s popolnim izkupičkom, kot zmagovalka skupine, uvrstila v izločilne boje.

Avtor: Dare Rupar

Subjektivno, najboljši domači album 2023. Objektivno. Približno tam tam. Dora Tomori je glas mladih, ki so ostali zaprti in ko se je zdelo, da je to prihodnost. Živo z bandom.

Avtor: Andrej Karoli

08:30
Novice

Premierno predvajanje nove domače glasbe.

Avtor: VAL202

Po sinočnjih dvobojih v Milanu in Eindhovnu, bo uvodni krog tekem osmine finala nogometne lige prvakov nocoj končan v Portu in Neaplju. Portugalska ekipa se bo pomerila z londonskim Arsenalom, Napoli s katalonskim velikanom, Barcelono. Posvetimo se tudi domačemu nastopu rokometašev Gorenja v evropski ligi, Velenjčani so v 2. krogu glavnega dela tekmovanja gostili Našice.

Avtor: Igor Tominec

09:30
Novice
10:30
Novice

Tudi za tretjino slabše gibalne sposobnosti šolarjev in dijakov, ki bodo drastično zmanjšale njihovo uspešnost predvsem v slabše plačanih in storitvenih poklicih, slabši so učni dosežki, vse več otrok je kljub gibanju zasedenih, mnogi so treniranje športov zamenjali za igranje igric, štejemo že vsaj štiri izgubljene generacije, ki primanjkljajev v gibalni sposobnosti ne bodo več nadomestile, ker se ne šolajo več.

Vse to so posledice upada gibalnih sposobnosti pri šolarjih in dijakih, povzročene z ukrepi zapiranja in prilagajanja dela v šolah med epidemijo. Ki tudi skoraj dve leti po normalizaciji pouka nikakor niso odpravljene. Na dokazane negativne posledice in nujnost ukrepanja smo že večkrat opozorili, zdaj je s tem seznanjena tudi mednarodna strokovna javnost, saj je bila študija objavljena tudi v eni najstarejših strokovnih medicinskih publikacij - ugledni reviji Lancet. Podatki so posebej zaskrbljujoči za dijake, predvsem tiste iz dve- in triletnih poklicnih programov, opozarja eden od soavtorjev študije, prof. dr. Gregor Starc z ljubljanske Fakultete za šport.

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Gost sredinega Vročega mikrofona dr. Marko Jaklič, redni profesor na ekonomski fakulteti v Ljubljani, odgovarja na vprašanja novinarke Tatjane Pirc o razlogih za stavkovni val in naraščajoče nezadovoljstvo zaposlenih v javnem sektorju, o vlogi vlade, pomenu sindikatov, pogajanjih, (slabi) komunikaciji z javnostjo in možnih rešitvah zapletenih razmer.

Avtor: Tatjana Pirc

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Pred prvim nastopom na Mentu o pripravah in prvencu z naslovom KRiKi.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Urugvajec Eduardo Strauch je eden od preživelih letalske nesreče v gorovju Andi pred 53 leti. Zgodbo o ragbi ekipi iz Urugvaja, ki se je 14.oktobra leta 1972 odpravljala na prijateljsko tekmo v Čile, letalo pa je strmoglavilo, pozna ves svet. Po njej je nastala knjiga - roman Živi, Alive, že pred leti je bil po njem posnet istoimenski film,, decembra lani pa tudi novi film Sociedad de la nieve - The community of the snow. Tako knjiga kot prvi film sta se dotaknila milijonov ljudi, saj govorita o pogumu, prijateljstvu, odpuščanju. Od 45 ljudi, ki so bili na krovu, jih je 72 dni v izjemnih razmerah na gori preživelo le 16. Eden od njih je Eduardo Strauch, ki je lani obiskal Slovenijo in po 30 letih, ko o nesreči ni govoril, o njej zdaj spregovoril tudi z Natašo Benčič.

Avtor: Nataša Benčič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Celjski rokometaši v 12. krogu lige prvakov gostijo Magdeburg, nemško ekipo, ki igra hiter in atraktiven rokomet. Celjani v letošnji sezoni najelitnejšega klubskega tekmovanja še niso osvojili točke. Za te se borijo tudi nogometaši v domačem prvenstvu. Olimpija je v 22. krogu v Stožicah gostila Domžale. Popoldanske športne minute bodo zaznamovali še strelci z zračnim orožjem, ki se odpravljajo na evropsko prvenstvo na Madžarskem.

Avtor: Boštjan Janežič

Fazon a la Chromeo je izumil Rick James. Likala sta ga tudi Prince in Michael Jackson. Pri čemer Chromeo, kanadski electro-funk-pop duo, priznavata, da se močno zgledujeta po navezi Hall & Oates, komericalno najbolj uspešnem pop dvojcu v zgodovini. Lahkotno disco-popevkarsko z izpostavljeno heteroseksualno noto načeloma ne more biti v bližnji žlahti z visokimi umetniškimi aspiracijami. Za nameček Chromeo tudi na odru nista kakšna posebna performerja. Toda kombo enega po srcu računovodje in drugega po srcu jezikoslovca, hkrati (tudi po izgledu tipičnih) Žida in Arabca, si tudi po dvaindvajsetih letih slogovno uniformirane aktive edino dovoli - le še več zabave.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

S pogostimi oglašanji spremljamo 12. krog rokometne lige prvakov, v katerem Celje gosti Magdeburg, eno najboljših ekip v letošnji sezoni elitnega tekmovanja.

Avtor: Uroš Volk

V tokratni oddaji ponujamo najnovejšo epizodo nogometnega podkasta Žoga je okrogla. V tej je osrednja tema nedeljski incident v Murski Soboti, kjer je bila zaradi glasne petarde oziroma tako imenovanega topovskega udara prekinjena in nato še odpovedana nogometna tekma med Muro in Mariborom. Skupilo jo je šest domačih nogometašev. Valovski novinarji so se s posebnim gostom pogovarjali o dogodku, kako je do njega prišlo in kako jih v prihodnje preprečiti.

Avtor: Luka Petrič

Zadnja sprememba: 20.02.2024 14:55:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt