Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 17.2.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

V športni dvorani na Kodeljevem se je s finalom med najuspešnejšima kluboma, Olimpijo in Krko, končalo letošnje tekmovanje za slovenski pokal.

Avtor: Marko Polak

Na ta dan rojeni britanski pevec in pisec besedil je leta 2012 dobil dve nagradi BRIT za najboljšega britanskega izvajalca solista in britanski preboj leta, pesem "The A Team" pa je prejela tudi nagrado Ivorja Novella za pesem z najboljšo glasbo in besedilom.. Leta 2016 je za pesem Thinking Out Loud prejel tudi nagrado grammy za najboljšo pesem leta. Sheeran je po vsem svetu prodal več kot 150 milijonov plošč, to ga uvršča med najbolje prodajane glasbene izvajalce na svetu, dva njegova albuma pa sta na seznamu najbolje prodajanih albumov v zgodovini britanskih lestvic. Od aprila 2022 je najbolj spremljani umetnik na Spotifyju.

Avtor: Neja Jerant

08:30
Novice

V prejšnji epizodi Radiovednih smo ugotovili, zakaj krompirjevi svaljki priplavajo na vrh. Za današnjo epizodo pa se je ekipa Radiovednih odpravila v preteklost in pogledala v stare albume, polne fotografij. O kakšnem radiovednem vprašanju govorimo, boste izvedeli v oddaji Radiovedni.

Avtor: Vida Lestan, Kaja Ravnak

V dvorani na Kodeljevem se je s finalom med Olimpijo in Krko končalo tekmovanje za košarkarski pokal Slovenije. Ob odzivih po končanem prvem domačem košarkarskem vrhuncu sezone se bomo osredotočili še na smučarske skoke. Moški del karavane svetovnega pokala se je iz ZDA preselil na Japonsko, v Saporo.

Avtor: Nina Smole

09:30
Novice
10:30
Novice

Pri analizi zanesljivosti in zadovoljstva z avtomobili, ki jo pripravljajo nekatere evropske potrošniške organizacije, je lani prvič sodelovala tudi naša oziroma slovenski porabniki. O tem, kateri avtomobili so po raziskavi pri vrhu in kateri pri dnu lestvice, z Boštjanom Okornom iz Zveze potrošnikov Slovenije.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Maja 2022 je morala skupina sirot oditi iz Ukrajine; zanje je bilo v sirotišnici, v kateri so bivali, prenevarno. Slovenija jih je sprejela v oskrbo. Poveljnik civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk je našel primerno lokacijo, vzpostavil stik s krajevno skupnostjo in tako so otroci dobili nastanitev v nekdanji ljudski šoli v Slavini pri Postojni. Tam imajo dom.. Številni vpleteni, od uradnih ustanov do ljudi dobrega srca, so s skupnimi močmi poskrbeli za to, da imajo vse, kar potrebujejo, in končno tudi normalno življenje. A otroški smeh je presekala novica, da bodo morali nazaj v Ukrajino, v kateri še vedno divja vojna.

Avtor: Urša Mravlje

12:30
Novice

Kaj je moškost, kakšen je idealnotipski moški in kaj je nasilje na podlagi spola? To so vprašanja, ki jih je skupina mladih raziskovalcev na področju študij moškosti zastavljala svojim sovrstnikom iz srednjih šol po vsej Sloveniji. Gre za projekt Carmia, ki ga je od leta 2022 izvajal Mirovni Inštitut. Namen je bil ozaveščanje mladih o nasilni moškosti kot preventivni pristop k preprečevanju nasilja na podlagi spola.

Avtor: Mojca Jevšek

13:30
Novice

Edinstvena mešanica ‒ elektronika, saudade, folk in indie ‒ v obliki glasbe belgijskega kvarteta Ão navdušuje glasbene kritike po vsem svetu, prikimali so ji tudi glasbeni uredniki na radiu KEXP. Večjezični glasbeni izraz se posveča temam, kot so narava, hrepenenje, ženskost ter že omenjeni saudade, portugalski oziroma brazilski občutek melanholije, nostalgije in hrepenenja.

Avtor: Klara Zupančič

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V Dohi se končuje svetovno prvenstvo v plavanju, v Novem mestu na Češkem, ki gosti svetovno prvenstvo v biatlonu, pa so se z moško štafetno preizkušnjo končala ekipna tekmovanja.

Avtor: Miha Trošt

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Avtor: Tomaž Purkart

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt