Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 16.2.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Pokal Vitranc vsako leto pomeni domači zimski vrhunec za alpske smučarje. Na letošnji izvedbi bo na podkorenski strmini zadnjič v karieri nastopil Štefan Hadalin, prireditelji pa ob tekmah svetovnega pokala obljubljajo bogat spremljevalni program.

Avtor: Igor Tominec

Martin Vrtačnik je gledališki lektor in asistent za govor na AGRFT. Študentom in igralcem v gledališču svetuje, kako govoriti!.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Športna dvorana na Kodeljevem gosti prvi domači košarkarski vrhunec sezone s finali pokalnih tekmovanj v članski in mladinski konkurenci. V Egiptu pa se je začela olimpijska sezona v športni gimnastiki. Telovadci in telovadke bodo kvote za Pariz lovili na posamičnih orodjih. Po Kairu še na tekmah v Cottbusu, Bakuju in Dohi.

Avtor: Dare Rupar

09:30
Novice
10:30
Novice

V drugem delu serije Sarajevo 84' se posvečamo pripravam in izvedbi največjega športnega tekmovanja, ki ga je kadar koli gostila naša nekdanja skupna država. Govorimo o slovenskem sodelovanju, brez katerega bi olimpijske igre težko izpeljali na najvišji ravni, o naši radijski ekipi, televizijskem deležu, pa seveda o morda največji zvezdi iger, poleg Jureta Franka seveda, o Vučku.

Avtor: Aleš Smrekar

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Z našim bruseljskim dopisnikom o vse glasnejših pozivih, da mora Evropa zelo povečati proizvodnjo orožja, o zakonodajni podlagi, ki bi v prihodnje omogočila uporabo prihodkov od zamrznjenega ruskega premoženja za obnovo Ukrajine, pa tudi o napovedih poljskih kmetov, da bodo popolnoma zaprli prehod meje med Poljsko in Ukrajino …

Avtor: Mitja Peček

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Tadej Košmrlj

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Na svetovnem biatlonskem prvenstvu na Češkem na sporedu ostajajo le še štafetni preizkušnji in posamični tekmi s skupinskim startom. Pričakovanja slovenskega tabora pred koncem tekmovanj v Novem mestu prepletemo z izidi prvega ženskega smuka ta konec tedna v Crans Montani in s finalom pokalnega tekmovanja košarkaric Celja in Ilirije.

Avtor: Jure Jeromen

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Samo en je pravi geezer, torej zlikovski Vzhodnolondončan z blagim gangsterskim napuhom ter predvsem doooolgim jezikom, ki ves čas zaznava neizmerno žejo. Dizzee Rascal je karierni zenit dosegel pred dobrimi poldrugim desetletjemleti, takrat, ko se je grime ali britič hiphop komaj pošteno izoblikoval. Zdaj je pob, in to pirznava tudi na svojem osmem albumu Don’t Take It Personal, večkratni ujetnik v svoj slavni rdeč ferrari, a še vedno obrkrožen z tegobami in tečnobami za vedno depriviligirane desne polovice britanske metropole. Po eno enoto s svojih dveh čistno svežih EP-jev pristavita še Little simz ter ekipa Mildlife, funk-sanjači iz Melbournea. Vnovič nastopijo tudi Nejc Pipp, pa Killer Mike in Lil Baby, prav prvič pa atlantski hiphop poet Hunxho.

Avtor: Matjaž Ambrožič

V Športni dvorani na Kodeljevem spremljamo prvi domači košarkarski vrhunec, finale tekmovanja za Pokal Slovenije.

Avtor: Marko Polak, Luka Skarlovnik

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Ta konec tedna se bodo v RH 202 vrtele novosti iz sveta elektronske glasbe, ki jih prinašajo mojstri melodične in vokalne elektronike, kot so Anyma, John Summit ter Mind Against in TSHA, prihaja tudi nekaj predelanih in osveženih klubskih klasik, petkov večer pa bo z enournim miksom trance ritmov sklenil škofjeloški didžej Matic Možina, umetniško M&M.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 16.02.2024 14:15:05

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt