Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 15.2.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Z včerajšnjo najdaljšo, 20-kilometrsko preizkušnjo biatloncev je svetovno prvenstvo na Moravskem vstopilo v drugo polovico. Prvo so zaznamovali tekmovalci in tekmovalke norveške in francoske reprezentance, ki so osvojili večino kolajn.

Avtor: Aljaž Golčer

Glasbenik in učitelj glasbe je pred petimi leti z orkestrom nastopal po Kitajski. Ustavil se je tudi v mestu Hangčou, kjer so ga povabili na ogled ene svojih mednarodnih glasbenih šol, hrati pa − tako rekoč mimogrede − še službo. Ponudbo je, da si ne bi potem v prihodnje očital zamujene priložnosti, sprejel. V intervjuju pripoveduje o svojem doživljanju menjav(e) okolja; rodno prekmursko podeželje je torej zamenjal za Hangčou, pred letom dni pa se je od tam preselil v še skoraj dvakrat večji Šenžen s skoraj 18 milijoni prebivalcev, ter o razlikah in podobnostih pri svojem delu tukaj in tam.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

Tudi sredin večer so ob svetovnem biatlonskem prvenstvu, na najdaljši preizkušnji se se pomerili biatlonci, zaznamovali izločilni boji v nogometni ligi prvakov. Današnji pa bo namenjen še košarki in zaključku domačega pokalnega tekmovanja. V prvem polfinalu se bo Krka pomerila z Rogaško, Helios bo izzval branilko naslova Olimpijo.

Avtor: Luka Petrič

09:30
Novice
10:30
Novice

Zanesljivost avtomobilske znamke oziroma njenih modelov je prav gotovo informacija, ki še kako zanima vsakega potencialnega kupca. V nekaterih evropskih državah že več let poteka raziskava o zanesljivosti avtomobilov, lani pa se ji je prvič pridružila tudi Zveza potrošnikov Slovenije. Lahko bi rekli, da so pri vrhu v glavnem pričakovane znamke oziroma avtomobili. Raziskava je bila obširna in je lahko dober pokazatelj, kaj lahko pričakujete od določenega avtomobila v obdobju lastništva. V pogovoru z Janezom Martinčičem več razloži vodja testiranja na ZPS Boštjan Okorn.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Če odgovorna oseba po hudi delovni nesreči javnost obvesti, da je bil vzrok tragičnega dogodka človeška napaka, nas takšno pojasnilo ne sme pomiriti, ampak nas mora še bolj vznemiriti. Skladno s sodobnimi smernicami za zagotavljanje varnosti, ki temeljijo na znanstvenih raziskavah, je človeška napaka sprejemljiv vzrok za razlago neželenega dogodka le v zelo redkih primerih. Po temeljiti preučitvi okoliščin nesreče se po večini namreč izkaže, da je za napako kriva sistemska pomanjkljivost in ne nepozoren posameznik. Česa nas lahko naučijo človeške napake, kakšni psihološki in varnostni mehanizmi so v ozadju, kako je z zdravniškimi napakami in kakšna bo vloga umetne inteligence?

Avtor: Luka Hvalc

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca, tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi, ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Tretjina mladih v Sloveniji, starih od 15 do 19 let, skoraj nikoli ne občuti dobrega dne, tretjina jih tudi meni, da jih odrasli niti ne slišijo niti ne upoštevajo, kažejo raziskave. Kar 95 odstotkov mladih si o svojih duševnih stiskah ne upa povedati niti svojim staršem. Zala Hudoklin, študentka petega letnika psihologije in članica Društva študentov psihologije, je gostja aktualne epizode Rožnate doline.

Avtor: Katja Stojnić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Prireditelji domače tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju so predstavili podrobnosti pred 63. izvedbo Pokala Vitranc v Kranjski Gori. V popoldanskih športnih minutah podrobneje še o bližajočem se ekipnem svetovnem prvenstvu v namiznem tenisu, ki se bo jutri začelo v Južni Koreji.

Avtor: Marko Cirman

S to ploščo se je skupina leta 1994 izstrelila med glavne zvezde roka devetdesetih let in po domačih ZDA še danes polni stadione.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

V glasbenem delu oddaje na obratu nove plošče britanskih mojstrov psihedeličnega soula The Sorcerers, ameriške zasedbe Orgone in didžeja Harrisona.

Avtor: Nina Zagoričnik, Borja Močnik

Športna dvorana na Kodeljevem gosti zaključek pokalnega tekmovanja Slovenije v košarki. V drugem polfinalu domžalski Helios izziva branilko naslova Olimpijo.

Avtor: Marko Polak, Luka Skarlovnik

Zadnja sprememba: 15.02.2024 02:55:07

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt