Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sreda, 14.2.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

S sinočnjima tekmama osmine finala se je začela končnica najelitnejšega klubskega tekmovanja v nogometu. Leipzigu, za katerega igrata Kevin Kampl in Benjamin Šeško, je žreb namenil sloviti Real Madrid. Slovenski reprezentančni napadalec Šeško je pred dvobojem govoril o svoji največji tekmi v karieri. So se Radečanu izpolnile sanje in je proti najuspešnejšemu klubu v tekmovanju dosegel tudi zadetek?

Avtor: Luka Petrič

Nedialektični medgeneracijski dvojni monolog v obliki radijske igre.

Avtor: Mitja Peček, Boris Kokalj

08:30
Novice

Premierno predvajanje nove domače glasbe

Avtor: Andrej Karoli

V Novem mestu na Češkem, ki gosti svetovno prvenstvo v biatlonu, so se včeraj na posamični tekmi na 15 kilometrov pomerile biatlonke. Danes se bodo na 5 kilometrov daljši razdalji še biatlonci. Večer bo vnovič pripadel nogometu in osmini finala ligi prvakov.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice
10:30
Novice

Pred izobrazbeno oziroma poklicno odločitvijo bo v prihodnjih tednih nova generacija osnovnošolcev in dijakov. V pomoč jim bodo informativni dnevi, ki bodo na srednjih šolah in fakultetah potekali ta konec tedna. Vpisnih mest je za vse dovolj, a možnosti za vpis na katero izmed bolj zaželenih šol je vse manj. Najprej zato, ker je generacija devetošolcev zelo številna, drugič pa, ker vse višje povprečne ocene v šolah in s tem pridobljene točke vse bolj omejujejo vpis na zahtevnejše poklicne šole, predvsem pa na gimnazije. Recimo na ljubljanskih prostora za otroke z uspehom, ki smo mu nekoč rekli prav dober, tako rekoč ni več. Še večja težava je, da se v srednji šoli otroci že močno razslojijo in da je med gimnazijci zelo malo otrok iz družin z nižjim socialnoekonomskim statusom, v dve- in triletnih srednješolskih programih pa je vpisan le odstotek najbogatejših otrok. To je problem, na katerega že vrsto let opozarjajo tudi pri Državnem izpitnem centru, gost oddaje je direktor in srednješolski profesor Darko Zupanc.

Avtor: Jana Vidic

11:30
Novice
11:38
Obvestila

14. februar je za vedno z zlatimi, no ja, če smo natančni, s srebrnimi črkami vpisan v slovensko športno zgodovino. 14. februarja 1984 je Jure Franko na olimpijskih igrah v Sarajevu poskrbel za prvo olimpijsko odličje naše takratne skupne države v zgodovini jugoslovanskih nastopov na zimskih igrah.
Po dogodku, ki mu je povsem spremenil življenje, je kmalu končal športno pot in poslovne priložnosti iskal v tujini. Zdaj z družino znova živi v Sloveniji, pred dnevi pa je bil tudi v Sarajevu, kjer so po njem poimenovali smučarsko progo na Bjelašnici.

Avtor: Aleš Smrekar

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Koala Voice imajo za sabo številne predstavitvene festivale. O tem in o njihovi najnovejši skladbi Tebe imam rajši od drugih v sredinih Noticah, točno teden pred festivalom MENT, kjer bo letos tudi Valovski oder.

Avtor: Neja Jerant

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Med najbolj zaposlenimi z obujanjem spominov na olimpijske igre v Sarajevu je v teh dneh gotovo Bibija Biba Kerla, ki je na domačih igrah nastopala v hitrostnem drsanju. Na drsalkah je sicer prvič stala šele slaba tri leta pred olimpijskim nastopom, vseeno pa je vztrajni Bosanki, ki se je istočasno ukvarjala s štirimi športi, uspelo potem nastopiti tudi na olimpijskih igrah v Calgaryju. V novem tisočletju se je preizkusila še v politiki, bila je poslanka v skupščini Kantona Sarajevo, danes pa se ukvarja s turizmom. Športnico, ki je navdušila navijače v Sarajevu predvsem s svojimi padci, spoznamo v oddaji Evropa osebno.

Avtor: Aleš Smrekar

Svetovno prvenstvo v biatlonu se na Moravskem nadaljuje z moško posamično tekmo na 20 kilometrov, na kateri imajo slovenski predstavniki novo priložnost za opaznejše uvrstitve.

Avtor: Aljaž Golčer

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Z oglašanjem s prizorišča preverimo, kako dobro so posamično tekmo na svetovnem prvenstvu na Češkem začeli slovenski biatlonci. Večer pa ne prinaša le elitnih klubskih nogometnih bojev, temveč tudi rokometne. Celjani v ligi prvakov gostujejo v Franciji pri ekipi Montpellierja.

Avtor: Sandi Škvarč

Pevka nagrajenih grobih južnjaških soul-bluzrokerjev Alabama Shakes je pri drugi solistični eksploziji. Glas Brittany Howard je še naprej nepoboljšljivo moški. Slogovni most med njeno (najbrž že ugaslo) matično zasedbo in aktualno pripovedno paradigmo je bil na prvencu Jaime razmeroma kratek in prepričljivo plohast. Kar prinaša What Now, pa je struktura popolnoma nepričakovanih funk razponov in soul nosilnosti, bluzovskih krivin spodobna osupljivih amortizacijskih tehnik. Brittany surovo, in to dobesedno, koketira s Princem, Jamesom Brownom, Sly & The Family Stone v njihovih najbolj divjih, najnesramnejših (nasty) izpovednih fazah. Obenem pa se Brittany Howard skoraj v vsakem songu prepusti uživaški rokovski eksperimentalni nasladi kot nekoč v soul-jazz sferi Nini Simone ali med hiphop-soularji Erykah Badu. Morda res ne najprijaznejša, a zato toliko bolj intrigantna Cederama.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Na Češkem te dni poteka svetovno biatlonsko prvenstvo. Naš najboljši tekmovalec Jakov Fak je na tem prizorišču leta 2013 osvojil bron v sprintu, skupaj pa dosegel dve od svojih osmih posamičnih zmag. Zakaj ima najboljši slovenski biatlonec poseben odnos do Češke, kaj je v biatlonu ključno za uspeh in kako biatlonci preživljajo prosti čas med vrhuncem sezone, je na prost dan v Novem mestu razkril Aljažu Golčerju.

Avtor: Aljaž Golčer

Zadnja sprememba: 14.02.2024 09:00:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt