Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Torek, 13.2.2024

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Selektorja članskih rokometnih reprezentanc, Uroš Zorman in Dragan Adžić, sta na novinarski konferenci predstavila seznama igralcev in igralk za olimpijska kvalifikacijska turnirja. Na obeh ni večjih presenečenj, za uvrstitev na največji športni dogodek so se na seznamu znašla preverjena in prekaljena imena.

Avtor: Uroš Volk

V iskanju miru in sprostitve zaradi naporne službe je razmišljal o potovanju v eksotične kraje. Po nasvetu prijatelja pa pristal v samostanu Stična. Kaj ga je tako prevzelo, da je svoje bivanje s predvidenih 14 dni podaljšal na en mesec in nato na vse življenje?

Avtor: Anja Hlača FErjančič

08:30
Novice

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro z zelo preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki vse te odgovore povezuje. Sodelujete tako, da pokličete 01 475 2 202.

Avtor: Anja Hlača Ferjančič

Na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Češkem se drugi tekmovalni teden začenja z žensko posamično preizkušnjo na 15 kilometrov. V Dohi, kjer se za svetovne naslove merijo plavalci in plavalke, pa današnji spored prinaša nastopa slovenskih reprezentantov v paradnih disciplinah. Peter John Stevens bo v predtekmovanju polfinale lovil na 50 metrov prsno, Janja Šegel na 200 metrov prosto.

Avtor: Uroš Volk

09:30
Novice
10:30
Novice

Tokrat bomo obiskali klub, kjer so svoj potencial izkoristili člani družine Prevc, pa tudi drugi odlični skakalci.

Avtor: Nina Smole, Jure Jeromen

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Ob svetovnem dnevu radia se sprašujemo o trendih, ki se nakazujejo v 'Novem svetu' avdia in spremembah navad naših občinstev. Bo umetna inteligenca na področju radia velik igralec ali bolj nenevaren asistent? Z gostom Vročega mikrofona direktorjem Radia Slovenija Mirkom Štularjem, ki je lani postal eden od podpredsednikov novega radijskega odbora pri EBU, se dotaknemo tudi predlaganih sprememb medijske zakonodaje in tega, kako dobro ta opremlja radio za neizbežen premik iz analognega v digitalno domeno. Več pa tudi o tem, kaj korenito varčevanje v našem javnem servisu pomeni za razvoj radia in ali je radio v svojem bistvu še isti kot pred stoletjem, ko se je v svetu začela pisati njegova zgodba.

Avtor: Maja Ratej

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Pogovor s slovenskima radijskima ustvarjalcema, ki delata v Argentini in v Clevelandu.

Avtor: Klara Eva Kukovičič

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Avtor: Marko Radmilovič

Drugi tekmovalni teden svetovnega prvenstva v biatlonu na Češkem se je začel z žensko posamično tekmo na 15 kilometrov.

Avtor: Aljaž Golčer, Tomaž Langerholz

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Po zimskem premoru se bo nocoj začela končnica najelitnejšega klubskega nogometnega tekmovanja na svetu. V prvem paru osmine finala lige prvakov bosta Benjamin Šeško in Kevin Kampl, oba člana Leipziga, gostila sloviti Real Madrid. Drugi nocojšnji par tvorita Koebenhavn in Manchester City. Ob nogometu minute namenimo tudi evropski rokometni ligi. Velenjčani drugi del tekmovanja začenjajo v gosteh pri Skjernu.

Avtor: Marko Pangerc

Jacob Banks je angleški pevec nigerijskih korenin, ki v svoji glasbi prepleta soul, R&B in hip hop.

Avtor: Žiga Klančar

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Glasbena skupina Lombardo je po mnogih letih ustvarjanja pripravila prvenec A greva plesat? Glasbeno potovanje so možje zavili v speven pop rock, ki mu ne manjka optimizma. Poglede na svet zavijejo v prijetne ritme in melodije, ki bodo všeč marsikateremu ljubitelju ali ljubiteljici slovenskega popa. Več o skupini in njenem prvencu pa kitarist David Stritar in tolkalec Sašo Kronegger.

Avtor: Jernej Vene

V tretji veleizdaji materialističnega februarja se sprašujemo, če je aktualna porazdelitev svetovnega bogastva lahko težava? Kako bi takšno trditev dokazali ali ovrgli? Kako bi se vi lotili izziva? Vas mika socialistična uravnilovka, ukinitev dedovanja, ali imate zasebno utopijo, za katero še nismo slišali? Na dan z besedo!

Avtor: Miha Šalehar

Zadnja sprememba: 12.02.2024 15:05:21

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt