Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Ponedeljek, 18.12.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

Avtor: Uršula Zaletelj

06:30
Novice

Sezona svetovnega pokala se je v moški konkurenci začela precej monotono. Zdi se, da so v rahli prednosti nemški in avstrijski tekmovalci, ki se jim počasi približujejo drugi. Med temi tudi vse bolj stanovitni slovenski orli, ki stopnjujejo formo pred začetkom novoletne turneje.

Avtor: Boštjan Reberšak

“Kdaj bo pa gost kak oče,” ste spraševali odjemalci podkasta Šala za starše. Ja, zdaj! In to dva. Marko Gregorc ima tri otroke, Jernej Komac pa je sveže pečeni oče. V podkastu Šala za starše govorita o neprespanih nočeh, ko si v mislih odrecitiraš vse poznane kletvice, pa o partnerstvu in pogledu na (spremenjeno) žensko telo.

Avtor: Uršula Zaletelj, Maja Stepančič

08:30
Novice

Pravljični liki in drugi risani junaki, kot bi jih opisali v literaturi ali animiranih filmih za odrasle, torej neolepšano in realistično. Ga oziroma jo uganete?

Avtor: Uršula Zaletelj

Smučarski skakalci so opravili generalko v Engelbergu, ki je zadnje prizorišče pred vrhuncem sezone, novoletno skakalno turnejo, ki se bo 29. decembra začela v Oberstdorfu. Za podaljšani konec tedna tekmovanj na snegu pa skrbijo alpski smučarji, ki se bodo v Alta Badii danes vnovič pomerili v veleslalomu.

Avtor: Marko Polak

09:30
Novice

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več. Glasujejo kandidati minulega tedna.

Avtor: Rok Kužel

10:30
Novice

Odločitev, da v svojo družino sprejmejo tri nečake in nečakinjo, ki so zaradi hudega zanemarjanja končali najprej v varni hiši in nato še v zavetišču, je bila za štiričlansko družino edina možna, a hkrati izjemno težka. Otroci so namreč prišli z veliko duševne »prtljage«, a hkrati skoraj brez osebnih stvari, vsak s svojimi večjimi in manjšimi zdravstvenimi težavami. Sogovornica, ki jim želi omogočiti vse, kar je mogoče, da bi tako poškodovani otroci lahko začutili mir in sprejetost in hkrati dosegli vse svoje potenciale, hodi z njimi na številne preglede, terapije in obravnave za odpravo zdravstvenih in duševnih težav. Zaradi pogostih odsotnosti je pred časom izgubila službo, letos pa je družino zapustil še njen mož, kar je bil velik, tudi finančni udarec. A sama pravi, da jo je najbolj skrbelo, ali bodo po ločitvi otroci, ki niso njeni biološki sorodniki, smeli ostati del njene družine. Kajti ljubezni ima zanje veliko, finančna sredstva, sploh za ureditev še kakšne sobice v močno pretesni hišici v oddaljenem zaselku ob gozdni cesti brez asfalta, pa so vse večja težava …

Avtor: Jana Vidic

Med tremi kandidati za Ime tedna poslušalci glasujejo za tistega, za katerega menijo, da si je s svojim dejanjem ali dosežkom zaslužil njihov glas.

Avtor: Rok Kužel

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Vsak ponedeljek izbiramo ime tedna – nekoga, ki je prejšnji teden naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

Avtor: Rok Kužel

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Komedija sodi med najpogosteje uprizarjane Shakespearove komedije. Dvanajsti noči, seksualni komediji, kot jo imenujejo, z vsemi odrskimi zmešnjavami, ko gre za spolne identitete, seksualne privlačnosti in (homo)erotične strasti, pripade posebno mesto. Postane gledališka predhodnica pripovedi o spolnem transvestizmu, ki ga bomo sposobni artikulirati šele ob zatonu visoke modernosti.

Avtor: Nina Zagoričnik

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Prišel je čas za pregled najboljših glasbenih izdaj. Glasbeno zgodbo bomo namenili glasbenim presežkom po mnenju priznanih tujih medijev.

Avtor: Klara Zupančič

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah podrobneje o razpletu drugega moškega veleslaloma v Alta Badii, z delom najnovejše epizode nogometnega podkasta Žoga je okrogla pa se posvetimo koncu skupinskega dela evropskih tekmovanj.

Avtor: Miha Trošt

Mlada britanska glasbenica je izdala dolgo pričakovani albumski prvenec. Dobitnica nagrade brit za vzhajajočo zvezdo je večji del zadnjih dveh let preživela zdoma, na koncertnih odrih, med drugim z Olivio Rodrigo. Njen prvi album je odsev tega obdobja. Kritiki pravijo, da bi lahko bil naslednja velika stvar v popu, a 23-letna pevka pravi, da je to ne zanima.

Avtor: Jernej Sobočan

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Skupina Mrfy je svojemu letošnjemu nastopu v Media centru v Ljubljani dala naslov MRFY Praznik 2023. Šlo je za njen najdaljši koncert do zdaj, mi pa vam ga zavrtimo strnjenega v eni uri.

Avtor: Žiga Klančar

Zadnja sprememba: 15.12.2023 19:05:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt