Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobota, 16.12.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
06:00
Novice

Smučarske skakalke so v Engelbergu, kjer nastopajo tudi skakalci, na veliki napravi odprle tekmovalni konec tedna. Čeprav je prizorišče v Švici šele drugo za dekleta v letošnji sezoni, je že zdaj jasno, da so se razmerja moči v svetovnem pokalu precej spremenila.

Avtor: Dare Rupar

Film 200 Motels je decembra leta 1971 debitiral v Veliki Britaniji. Gre za nadrealističen glasbeni film glasbenika Franka Zappe, ki ga je tudi sam pomagal režirati. Poleg Zappe in njegove zasedbe The Mothers of Invention se v filmu med drugimi pojavita dva znamenita bobnarja, Keith Moon iz zasedbe The Who in Ringo Starr iz zasedbe The Beatles.

Avtor: Neja Jerant, Katja Stojnić

08:30
Novice

Volk v pravljicah navadno nastopa kot nevaren in zloben požrešnež. Požrl je šest od sedmih kozličkov, babico Rdeče kapice, odpihnil hišici dveh od treh prašičkov. Je volk tudi v resnici zlobna zver, ki ubija za zabavo?

Avtor: Ajda Kus

Slovenski reprezentanci v dvoranskem nogometu se še nikoli doslej ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo. V kvalifikacijah za prvenstvo prihodnje leto ima tudi tokrat zahtevne nasprotnike, včeraj je gostila Italijo. Utrinke s tekme prepletemo s pestrim tekmovalnim sporedom v Engelbergu, kjer se svetovni pokal nadaljuje za smučarske skakalce in skakalke.

Avtor: Miha Trošt

09:30
Novice
10:30
Novice

Spomnimo: ponekod so se začela kopičiti rabljena električna vozila, za številne je še prevelika neznanka, kaj se dogaja oziroma kakšni so dve, tri, štiri leta stari električni avti oziroma kaj je z baterijo, ki je v teh avtomobilih seveda osrednji element razmišljanja oziroma nezaupanja. Prodajalci so začeli razmišljati, kako speljati nakupno verigo, da bi kupcem nekako stopili nasproti. Šlo naj bi brez lastništva vozila, pa da bi proizvajalec poskrbel za nadaljnjo vlogo baterije, ki je odslužila svoje v avtomobilu, to je, kot kaže, za zdaj začrtana pot, razlaga Andrej Brglez.
Preizkusili smo električni MG4, na trg pospremimo novo karavansko astro sports tourer in novo generacijo najbolje prodajanega evropskega kombija, to je Fordov transit custom furgon.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Novi val je predstavljal pomembno glasbeno in kulturno gibanje v nekdanji Jugoslaviji. Zagreb je bil eno izmed središč za številne kultnih osemdesetih, ki imajo še vedno veliko oboževalcev tudi v Sloveniji. Kakšni so okruški nekoč napredne scene v hrvaški prestolnici in zakaj so jo pospravili tudi v muzej?

Avtor: Luka Hvalc

12:30
Novice
13:30
Novice

Paul Armand-Delille z vzdevkom Polo in Alexandre Grynszpan z vzdevkom Pan sta v svojo elektronsko glasbo potegnila tropske in svetovne zvoke iz različnih koncev sveta.

Avtor: Tomaž Purkart

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

V popoldnevu spremljamo tekmo smučarskih skakalcev v Engelbergu in slovenski derbi jadranske lige med Olimpijo in Krko. Oglašanjem z obeh prizorišč dodamo odzive po tekmah v alpskem smučanju in biatlonu.

Avtor: Nina Smole

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Slovenski slikar, oblikovalec in glasbenik, soustanovitelj slovenske rokovske zasedbe Lačni Franz, tudi član skupine Laibach Oto Rimele bo ob izbrani glasbi govoril o svojem umetniškem življenju.

Avtor: Tomaž Purkart

Zadnja sprememba: 16.12.2023 02:45:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt