Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Petek, 15.12.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Končan je skupinski del evropskih nogometnih pokalov, utrinek ujamete v jutranji športni zgodbi.

Avtor: Luka Petrič

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

Avtor: Uršula Zaletelj, Tadej Košmrlj

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Avtor: Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj

Nogometaši Olimpije so svojo prvo evropsko sezono končali v Bratislavi. V zadnjem krogu konferenčne lige so se pomerili s Slovanom. Konec tedna pa prinaša nove tekme v smučarskih skokih. Sezona tekem za svetovni pokal se za moške in ženske nadaljuje v Engelbergu, v katerem bodo danes tekmovalni spored začele skakalke.

Avtor: Tomaž Langerholz

09:30
Novice
10:30
Novice

Zamude vlakov, ki so posledica investicijskih del na slovenski železniški infrastrukturi, bodo dolgoročno prinesle boljše razmere v železniškem prometu in s tem tudi za uporabnike. Sliši se obetavno, trenutni položaj pa je kritičen. Kdaj bodo ta dela končana in kakšne so sploh trenutne kratkotrajne rešitve, se je Žana Bašelj pozanimala na Slovenskih železnicah in na Inštitutu za politike prometa.

Avtor: Žana Bašelj

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Z našo berlinsko dopisnico Majo Derčar se bomo spomnili, da je prav sever Nemčije domovina novoletnih drevesc in da so Nemci razočarani nad slabimi rezultati svojih najstnikov v mednarodnih primerjavah pismenosti in matematike, skrbi pa jih tudi grožnja terorizma med prazniki. Na Poljskem poleg aktualnega političnega preobrata družboslovce navdušuje naglo naraščanje splošnega zanimanja za politiko. Ves mesec pred volitvami in po njih so ljudje kampanjo in seje spremljali kar v popolnoma zasedenih kinodvoranah.

Avtor: Damjan Zorc

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na prejšnje dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor izbere in komentira dogodke tedna.

Avtor: Aleš Smrekar

17:30
Novice
17:35
Obvestila

V Engelbergu se nadaljuje sezona tekem za svetovni pokal za smučarske skakalce in skakalke. Na veliki napravi so tekmovanja ta konec tedna najprej začela dekleta. V Švici je hkrati tudi biatlonska karavana, v Lenzerheideju pa sta bili danes sprinterski preizkušnji. V popoldanskih športnih minutah pa se bomo posvetili še dvoranskemu nogometu in kvalifikacijam za svetovno prvenstvo. Slovenija v Ljubljani gosti močno reprezentanco Italije.

Avtor: Jure Jeromen

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Anika Košir umetniško Jenn je sveže ime na domači glasbeni sceni. 18-letnica je pred kratkim izdala svoj prvi singel z naslovom Let it be, ki ga je produciral Cazzafura.

Avtor: Neja Jerant

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Avtor: Žiga Klančar

Nicki Minaj tudi z Pink Friday 2 kani ohraniti primat med raperkami. Milijonček kopij solo albumov je do sedaj uspelo iztržiti le ozkemu krogu njenih kolegic - Lauryn Hill, Missy Elliott, Lil Kim, Foxy Brown, Da Brat in Eve. Ponovitev uspeha dela Pink Friday (2M), to je premiernega albuma Minajeve iz leta 2010, je zaenkrat težko napovedati. Ostaja pa dejstvo, da nobena od elitnih raperk pri 41-ih ni rapala tako navdušeno in obenem premišljeno kot Minajeva. Pink Friday 2 je meddrugim tudi akcija, ki jo avtorica nadzira založniško. V številnih oblikovnih pregibih gre za sodoben pop album. Vsota prevzetih vzorcev proslavljenih uspešnic je zaznavna. Gostovanja nekaterih slavnih Nickijinih kolegov na Pink Friday 2 so razočarajoča. A še zdaleč ne vsa. Nicki Minaj v rubriki tokrat podpreta Drake in Lil Wayne, v prihodnjih tednih pa zanesljivo še kdo. Galerijo pa dopolnijo nove songovske zmage naslednjih solistov in ekip: PTČ, Mick Jenkins, Ghetts, Kodak Black ter prvič tudi Lola Brooke.

Avtor: Matjaž Ambrožič

Ta konec tedna bomo v RH 202 postregli z nepretrgano mešanico svežih elektronskih ritmov, v kateri bomo premierno predstavili tudi dve domači novosti, ki sta ju dostavila Teodor G. in Lenthea. Drugi del tega petkovega večera pa bomo posvetili primorski ekipi SDJF, ki z dogodkom v Kopru končuje svojo 21-letno zgodbo. Z nami bo eden izmed ustanovnih članov, producent in DJ F.SONIK.

Avtor: Tim Urbanja

Zadnja sprememba: 15.12.2023 14:45:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt