Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtek, 14.12.2023

00:00
Novice
01:00
Novice
02:00
Novice
03:00
Novice
04:00
Novice
05:00
Novice
05:45
Dobro jutro
06:00
Novice
06:30
Novice

Ljubljanski ACH Volley sezone na najvišji klubski ravni ni začel po željah, izkupiček je po prvi polovici skupinskega dela manjši od pričakovanj.

Avtor: Boštjan Reberšak

December je prazničen mesec, zato ga bomo preživeli "v ožjem družinskem krogu" – kot se spodobi. No, v kontekstu oddaje Globalna vas ta "ožji krog" pomeni ves planet, pridevnik "družinski" pa se nanaša na razvejeno mrežo naših gostov, ki smo jih spoznali skozi leta. V posebni seriji oddaj V ožjem družinskem krogu tako kličemo že davno pridružene člane naše globalnovaške družine, s katerimi se nismo slišali že leta, ter preverjamo, kje in kako so danes. V prvi oddaji se pogovarjamo s Tino Škorjanc, ki je prav v času svojega prvega gostovanja pri nas pred dobrimi sedmimi leti New York zamenjala za Abu Dabi, danes pa živi v Kjotu na Japonskem.

Avtor: Mitja Peček

08:30
Novice

S tekmami zadnjega, 6. kroga nogometne lige prvakov se je končal skupinski del najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Najboljša šestnajsterica bo izločilne boje nadaljevala februarja, osem tretjeuvrščenih pa v evropski ligi. Slovenija svojega predstavnika med najboljšimi nogometnimi klubi nima, ga ima pa v odbojkarski ligi prvakov. Ljubljanski ACH Volley je včeraj gostil francoski Tours. Ob ekipnih športih v dopoldanskih minutah podrobneje še o začetku svetovnega pokala v deskanju na snegu.

Avtor: Sandi Škvarč

09:30
Novice
10:30
Novice

Ker so električna vozila z nami že kar nekaj let, je na trgu tudi vedno več rabljenih. Kupci pa se za nakup takih težko odločajo, saj je neznank še preveč, predvsem pa ne zaupajo kakovosti baterij, ki so del avtomobila, okoli katerega se pravzaprav vse vrti. Da prodaja rabljenih električnih avtomobilov ne cveti, so seveda opazili tudi proizvajalci oziroma prodajalci, ki že ubirajo nove poti odnosov s kupci. O tem, kakšne, Andrej Brglez.

Avtor: Janez Martinčič

11:30
Novice
11:38
Obvestila

Thomas Dietterich je zaslužni profesor na javni univerzi v Oregonu in pionir strojnega učenja, ki na tem področju raziskuje že od leta 1977. Od nekdaj ga je zanimalo, kako se znanstveniki učijo o svetu. In v kontekstu računalnikov je to vprašanje strojnega učenja. Torej, kako se računalniki učijo o svetu? Ob pomoči strojnega učenja se že vrsto let ukvarja z opazovanjem selitve ptic, omenja velik pomen občanske znanosti, ki znanstvenikom pomaga pri raziskovanju, govoril bo tudi o umetni inteligenci ter o povezavi med matematiko in glasbo. V prostem času ga navdušuje flamenko, zase pravi, da je v vsakdanjem življenju izjemno racionalen in previden, pri flamenku pa gre le za čustva. In tako doseže ravnovesje v življenju. Spoznajte ga v četrtek ob 12.00.

Avtor: Maja Stepančič

12:30
Novice

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Avtor: RAS Prvi

Jajca – tedenska kolumna Anje Zag Golob o metaforah, pa tudi o umetnosti, kulturi in družbi – ne nujno v tem vrstnem redu.

Avtor: Anja Zag Golob

14:20
Obvestila
14:30
Novice

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Avtor: RAS Prvi

16:30
Novice

Ta epizoda je drugačna. Ker nanjo ne moreš biti pripravljen. Ker si mislimo, da v Sloveniji to ne obstaja. Ker se odvisnikov in odvisnic izogibamo in bojimo. In ker se tudi oni izogibajo njih samih. Obiskala sem Don Pierinovo komuno v Vremskem Britofu, s fanti pojedla karbonaro in jih vprašala o življenju v komuni in njihovih odločitvah. Moj sogovornik je 21-letni zlati maturant, ki je že pet let odvisen od heroina. Zdaj ve, česa si ne želi več. Ne želi biti lažnivec, manipulator, kradljivec. Zato že deset mesecev z devetimi drugimi borci prebiva v Skupnosti Srečanje. Pravi, da komaj zdaj odkriva, kdo sploh je. In da se uči življenja.

Avtor: Katja Stojnić

17:30
Novice
17:35
Obvestila

Moška rokometna reprezentanca začenja priprave na januarsko evropsko prvenstvo v Nemčiji, kjer bo turnir v Berlinu začela proti Norveški, Poljski in Ferskim otokom. Nogometaši Olimpije, brez možnosti za uvrstitev v končnico, sezono konferenčne lige končujejo v Bratislavi proti Slovanu, sezona svetovnega pokala v biatlonu pa se nadaljuje v Lenzerheideju.

Avtor: Klemen Verlič

Pred 25 leti je izšel album The Miseducation of Lauryn Hill, prvi in edini album ameriške glasbenice Lauryn Hill. Nekdanja članica skupine The Fugees je s tem albumom zaslovela kot solistka. Za album je prejela same dobre kritike, bila nominirana za deset gremijev, osvojila jih je pet. Tako je postala prva ženska, ki je v enem samem večeru prejela toliko nominacij in nagrad gremi.

Avtor: Klara Zupančič

Večerni spored ob 18.25.

Avtor: VAL202

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.

Avtor: Nina Zagoričnik

Zadnja sprememba: 14.12.2023 14:45:03

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt